Sivut

tiistai 13. syyskuuta 2011

Parafiinihemmottelua käsille

Sain rakkailta sisaruksiltani ja heidän puolisoiltaan keväällä ihan mahtavan synttärilahjan, johon yhtenä osana kuului lahjakortti intialaiseen päähierontaan lämpimillä hauteilla. Kävin eilen illalla vihdoin nauttimasssa tuon hoidon ja kylläpä olikin mukavaa. Hoitoon sisältyi käsiparafiinikylpy ja sitä haluan teille hehkuttaa :).


Käsiparafiini on pinnallinen lämpöhoito käden ja ranteen alueille. Kädet kastetaan n. kymmenen kertaa astiaan, jossa on lämmintä, sulaa parafiinia. Välissä kädet nostetaan huoneenlämpöön, jotta parafiini ehtii jähmettyä valkoisiksi hansikkaiksi käden pinnalle. Seuraavaksi käsiin pujotetaan muovipussit sekä paksut "lapaset" ja annetaan vaikuttaa vähintään 10 min. Minulla oli tumput käsissä koko vajaan tunnin päähieronnan ajan. Lopuksi parafiini vedetään käsistä pois, kuin nurinpäin kääntyvä hanska. Ja ah! Tunne käsissä on lähes sanoinkuvaamaton. Millään kotikonsteilla käsistä ei saa juuri sen tuntuisia: mielettömän pehmeitä, kosteutettuja, tuoksuvia ja lämpöisiä.

Tässä kädet on n. 8 parafiinikerroksen peitossa.
Pääasiassa käsiparafiinikylpyä suositellaan sorminivelien kulumista, kivuista ja säryistä kärsiville sekä erityisesti reumaa sairastaville, mutta se käy hemmotteluna toki muillekin.

Jos kädet ovat kosteat tai kovin kuivat, parafiini voi aiheuttaa poltteen tunnetta jähmettyessään. Tällä kertaa minua ei polttanut kuin viimeisen kerroksen kanssa ja vain vähän sormenpäistä, mutta ensimmäisellä kerralla viime talvena aloin irvistellä jo kuudennen kerroksen kohdalla :D.


Kädet muuttuvat ihan vahanuken käsien näköiseksi parafiinihanskojen kanssa :). Klikkaa kuvaa ja näet sen suurempana.

Tuhannesti kiitoksia sisko, veli, käly ja lanko sekä hierojani M :)!

Oletkos sinä lukijani kokenut moista?

3 kommenttia:

 1. Enpä ole koskaan kokenut, mutta ihanalta kuulostaa! :) Myös se päähieronta on varmaan mahtavaa. Eihän sitä itse tule koskaan malta ostaa tuollaisia itselle, ainoa missä koskaan käyn on kosmetologi enkä sielläkään ole kertaakaan käynyt omin rahoin, lahjakortilla aina kun olen saanut :D

  VastaaPoista
 2. Oih ja voih ku ittekki joskus pääsis. Mä saan aina lahjaks vaan jotain tosi käytännöllistä, en koskaan mitään tämmöisiä ihania hemmottelu juttuja. Pitäsköhän mun jo alkaa käännyttämään mun lapsia (2 ja 3v.) että äitikin vois tykätä tämmöisistä. Niin jos sitten eläkkeellä pääsis nautiskelemaan ;D

  VastaaPoista
 3. Shaqu: Pitäisi kyllä sponssata itse itselleen vähintään vaikka kerran vuodessa jotain tällaista mukavaa :).

  Mirja: Aloita vaan käännyttämään hyvissä ajoin ;D.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...