Sivut

maanantai 30. tammikuuta 2012

Sannu ja geelikynnet

Huom. Ota hyvä asento ja varaa evästä käden ulottuville, tulossa pitkä sepostus minusta ja geelikynsistä... :).


Olenkin kertonut geelikynsitaustastani jo aiemmin, mm. tässä postauksessa. Halusin jutella tästä aiheesta vielä lisää, koska se on ollut itsellä pohdinnan alla viime aikoina enemmän.


Mulla on siis päivätyö olemassa, jota teen osa-aikaisena tällä hetkellä. Loput ajastani hengailen lasteni kanssa pitkin kyliä, eli olen osittaisella hoitovapaalla. Vaikka aikaa päivätyöstä siis liikenisikin geelinkynsiharrastukselle, vie tuo elämäni toinen osio aikalailla sen lopun ajan. On siis haastellista järjestää aikaa ja jaksamista vielä geelikynsien tekemiselle. Onneksi mulla on muutama ihana ystävä, jotka on "uhrautuneet" mulle harjoituskappaleiksi, sekä mies, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa :).


Kävin kurssin siis viime kesäkuussa Helsingissä. Kurssin järjesti Cesars Finland Oy, Finnish Nail Academy. Tutut kyselivät varsinkin jälkeen päin, miksi valitsin juuri kyseisen kouluttajan ja syyt olivat mulle yksinkertaiset: 
- Mitään kauneusalan pohjakoulutusta ei vaadittu, vaan kurssille pääsi ihan noviisinakin.
- Geelien ja tarvikkeiden tilaaminen on helppoa ja niitä voi tilata tällainen ihan tavallinen kuluttajakin.
- Hyvät kokemukset Cesarsshopin palvelusta ja tuotteista.
- Googlettelun tulokset geelien helppokäyttöisyydestä ja hyvästä yhdisteltävyydestä. Erityisesti tykkäsin Polishaholic-bloggarin kertomuksista ja käyttökokemuksista :).


Ne ihan ekat geelikynnet by Sannu.

Aluksi geelaaminen tuntui kamalan vaikealta. Tai ei ehkä geelaaminen, mutta viilaaminen. Ensimmäisen kurssijakson aikana tehdyistä kynsistä oli kahden viikon kuluttua jäljellä seitsemän ja viilatessa jouduin poistamaan näistä vielä kuusi, koska ne olivat ilmaantuneet niin pahasti. Geelin viilaaminen tuntui tuskalta ja ajattelin, ettei tästä tule koskaan mitään. Sain kulumaan kahdeksan tuntia aikaan ensimmäisen huollon tekemiseen! Onneksi ystävälläni oli superhyvät kankkulihakset :D. Piristyksekseni sain kuitenkin kouluttajalta hyvät arvostelut tekemistäni kynsistä (siis siitä lopputuloksesta) ja se kannusti yrittämään uudelleen.

Kurssi maksoi tietysti rahaa ja kaikkien tarvikkeiden hankinta otti vielä toisen mokoman. Melkoinen investointi siis harrastukseen, mutta elämä on. Kaikki harrastukset maksaa.


Puolen vuoden aikana olen tehnyt 2-4 geelikynnet kuukauden aikana (eli max yhdet kynnet / vko), lukuunottamatta ensimmäistä kuukautta, jolloin ahkeroin enemmän. Aika vähän siis. Koristelujen tekeminen kiinnostaisi kovasti, mutta koska perushommatkaan ei ole vielä kovin nopealla mallilla, niin lienee syytä keskittyä ensin nopeuden opetteluun. Liian vähien kynsien tekeminen kostautuu myös siinä, etten viitsi tilata kovin paljoa erilaisia geelejä käyttööni, koska avattujen geelipurkkien säilyvyysajat eivät ole kovin pitkät. Murh.


Eilen tein ystävälleni huollon ja aikaa meni 3h 15 min. Aika pitkään siis edelleen, mutta testailimme kyllä koristeita samalla, eli varmaan 30-45 min nopeammin olisin selvinnyt perusranskiksesta. Liian pitkä aika tosin sekin. 


Kynsimuotoilijan pätevyyttä voin yrittää suorittaa sitten, kun pystyn tekemään kouluttajan vaatimuksen mukaiset ja -tasoiset kynnet ranskalaisella manikyyrillä kahdessa tunnissa. Kynsien rakentaminen alusta käy minulta nopeammin, kuin huoltaminen, joten aika lähellä uskoisin jo olevani tuota kahden tunnin aikaan. Harjoitusta, harjoitusta ja tiedä vaikka ensi kesänä jo pystyisin tuohon :).Alimpana geelinä on ohut kerron Cesarsin huoltogeeliä ja kärjissä siniturkoosia glitteriä, joka on sekoitettu pieneen määrään huoltogeeliä. Päälle laitoin Millenium-geeliä. Water decal -tarrat on laitettu Millenium-geelin alle, vaikka olisi kaiketi ollut fiksumpaa laittaa ne vasta sealing geelin alle sitten, kun kynsien muodot on viilattu. Sattaa tulla ongelmia poisviilauksessa seuraavassa huollossa X). En laittanut myöskään primeria tarrojen päälle (voisikohan sitä edes laittaa?), eli vähän arveluttaa, miten geelit mahtavat pysyä, koska tarrat ovat noin suuret. Noh, oppia ikä kaikki sitten. Onneksi on koekaniineja ;).
Näistä tuli ihan kantajansa näköiset, hän rakastaa sinistä väriä :P. Vasemman käden etu ja keskisormien kynnet jäivät vähän lyhyemmäksi kuin muut, koska kynsien omistaja toivoi, ettei niihin laitettaisi tippejä. Kolmessa kynnessä siis on tipit ja muissa vain oma kynsi geelattu.


Tämä geelikynsien opettelu on ollut kiva jatkumo kynsien lakkailemiselle. Siskoni minua rohkaisi ja alunperin ajatuksena oli, että osaisin geelata omat kynteni. Mitään erityistä syytä mulla ei siis ollut kurssin käymiseen, eli en aikonut tästä leipätyötä itselleni tehdä. Eihän sitä tosin koskaan tiedä. On ihan hauskaa, kun on joku kädentaito, jolla voi tarpeen tullen saada muutakin kuin ylähuulta leivän päälle. Sellaista historiikkia. Saa kysyä ja udella, jos jokin jäi mieltä askarruttamaan :).10 kommenttia:

 1. haluaisin kysyä miten saat geelit laitettua niin, ettei reunoista heti mene ilmaa sinne alle? :) onko jotain muita vinkkejä aloittelijalle :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittelija neuvoo tässä nyt sit aloittelijaa, heh :). Itse käytin aluksi UV päällyslakkaa geelin päällä. Se antoi upean kiillon geelikynsille, mutta ilmaantuminen oli iso ongelma. Vaihdoin reilu kk sitten siihen Sealing Geeliin, joka on siis tehty estämään ilmaantumista. Nyt muutamat kynnet tehneenä ainakin näyttää, että kynnet pysyy paremmin. Aikamoista salatiedettähän tuo taitaa olla ;) ja tekemällä oppii tekemään reunoista myös oikean paksuiset. Liian ohuet kun ilmaantuu, sekä myös liian paksut... Mulla on siis kokemusta vain Cesarsin tuotteista ja kaikillehan ei kaikki geelit edes sovi... Toisilla pysyy toiset ja toisilla toiset, kuulemma :).

   Muita vinkkejä en varmaankaan osaa antaa, mutta otan itse mieluusti vastaan :)).

   Poista
 2. On kyllä kauniita kynsiä. :) Ite oon tehnyt akryylikynsiä ilman mitään kursseja, mulla oli yli vuoden verran akryylit ja sitten en enää jaksanut ite huoltaa niitä, niin kasvatin ne pois. Nyt kun omat kynnet on osottautuneet kieroiksi, lohkeileviksi ja kaikinpuolin muutenkin hyvin vammasiksi, niin geelikynnet on ruvennu kiinnostaa. Oon kuullut, että geeliä on helpompi työstää viilalla, kun akryyliä, geeli ilmeisesti pehmeämpää? Oon vaan karsastanut sitä, kun oon kuullut että geeli polttaa sormissa (itellä ei oo koskaan ollu geelikynsiä) ja se geelin levittäminen kynnelle näyttää jotenkin vaikeammalta kun akryylin. Täytyy pohtia tätä geeliasiaa, koska pitkät kynnet olisi kiva olla, että niitä ois kiva myös lakkailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, käsittäkseni geeliä on helpompi työstää, mutta huollossa on kaiketi enemmän viilaamista? Siis kun geelit pitää viilata lähes kaikki pois jokaisella huoltokerralla. Vai oonkohan ymmärtänyt oikein akryylien huollon? Geelin levittäminen ei oo vaikeeta, tosin mulla ei sit oo siitä akryyln levittämisestä kokemusta :).

   Joskus geelin kovettaminen polttaa vähän kynnen alta, mutta ainakin Cesarsin geelien kanssa oon huomannut, että jos geeliä on paksu kerros, niin polttaa enemmän kuin ohut ja sit huoltogeeli polttaa useammin, kuin Millenium. Johtuiskohan siitä koostumuksesta, kun huoltogeeli on lirumpaa... Ja ehkä käyttäjästäkin. Mut ei se polte mitään sietämätöntä ole ja kestää ihan pari sekunttia. Kokeile ihmeessä geelit, saahan ne sit viilattua pois, jos ei tunnu omalta jutulta :).

   Poista
 3. Täällä yksi itseopiskeleva kynsiharrastaja haluaisi täydentää tietämystään kysymyksellä, että voiko tavallisella kynsilakalla lakata geelin alle, tuleeko siihen päälle primer ja sitten vasta lisää geeliä?

  Netistä oon lukenut että jotkut käyttää koristeluun geelin alle ihan normi lakkoja, mutten ole saanut selvää että tuleeko lakan päälle vielä primeri ja sitten vasta geeliä.. :)

  Mutta teet ihania kynsiä ja joka päivä käyn kurkkimassa josko olis jotain uutta täällä :) ♥ jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa Jenna vastata sulle, mutta jos saat jostain vastauksen, niin tuu kertomaan mullekin :). Koristeita oon geelin väliin tehnyt koristelulakoilla, mutta ilmeisesti tarkoitit ihan koko kynnen lakkaamista? Ehkä olettaisin, että pitää laittaa primer väliin, kun sehän tekee pinnan tarttuvammaksi, jos siis meinaa geelata vielä päälle. Jos laittais vain UV top coatin, niin sit vois varmaan laittaa suoraan lakan päälle.

   Ja kiitos, käy vaan. Joka päivä en valitettavasti ehdi postailla, mut pari-kolme kertaa viikossa yritän :).

   Poista
 4. Mie oon käsittäny et primer antaa paremman tartuntapinnan geelille omaan kynteen.. en väliin laittais..mut en tiiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä geeleissä, mitä minä käytän, pitää primer laittaa geelin päälle myös silloin, jos joutuu välissä pyyhkimään kovetetun geelin pinnalta sen tahmean kerroksen pois. Samoin myös huoltoa tehdessä primer laitetaan ihan koko kynnelle, vaikka entistä geeliä on ohut kerros jäljellä. Eli siis käytetään muuhunkin, kuin vain luonnonkynnen pintaan... Mutta tuosta lakka-asiasta en tiedä...

   Poista
 5. Heips, kysäisin tota asiaa yheltä tutulta, joka tekee kynsiä ihan leipätyökseen.

  Tuli vastaus että voi toki laittaa, mutta varoitteli siitä että jotkin lakat lähtevät uunissa kuplimaan geelin alla (varsinkin isolla pinta-alalla.) Et kukkien yms. pienten juttujen tekeminen onnistuu varmaan paremmin. Riippuu tosin ihan lakoistakin, että ns. "laadukas" lakka vois toimiakin.


  En tiiä oliko tästä hyötyä sulle mutta ajattelin jakaa saamani tiedon sullekkin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit kertomaan :). Itse laittaisin lakan vasta päälle, koska kynsilakathan kestää geelikynsillä tosi paljon paremmin kuin luonnonkynsissä. Tosin pienet koristelut on sitten asia erikseen, ne on kivempi olla jossain siellä välissä (jos jaksaa katsella huoltovälin verran samoja koristuksia) :).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...