Sivut

maanantai 24. elokuuta 2015

Punaisen tukan salaisuus

Minun tukkahistoriani on melkoinen: lyhyttä, pitkää, polkkaa, kerrostettua, punaruskeaa, tummanruskeaa, kaksiväristä, moniväristä, huppuraitoja, palkkeja, osioita, pikkulettejä, nuudeleita, pidennyksiä ja otsatukkia. Silti, kysyitpä lähes keneltä vaan ystävältäni, olen ollut aina punatukkainen. Tosiasia kuitenkin on, että tätä on jatkunut nykyisessä määrin vasta viisi vuotta.


Olen monesti sanonut, etten todennäköisesti kykene enää luopumaan pitkästä tulilieskatukastani, koska siitä on tullut erittäin vahva osa identiteettiäni, ikäänkuin tavaramerkki. Ilmiönä koko tukka on sinänsä jännä, etten ole ainoa, joka pitää punaista tukkaani vahvasti osana minua. Moni ystävistäni on sanonut, että eihän minua tuntisi ilman punaista tukkaa. Samaa ei tietenkään sanottu ruskeasta tukastani.


Saan melko usein kommentteja ja/tai kysymyksiä liittyen hiuksiini, joko tutuilta, blogini lukijoilta tai ihan vaikka jonkun kaupan kassallakin. Eniten kysytään, miten saan värin kestämään hiuksissani. Hämmästyttävintä itselleni on kehut upeasta hiusväristä silloin, kun kampaaja-aika on varattuna parin päivän päähän ja edellisestä värjäyksestä on kymmenen viikkoa. Niin, 10.

Hiusteni kasvu on hidasta, mikä mahdollistaa harvat värjäysvälit. Tällaisen hiusvärin huoltamiseen uppoaa kuitenkin aikaa ja vaivaa (ja rahaakin), joten on ihan kiva, kun värjäysvälin voi venyttää 8-10 viikkoon, eikä siinäkään kohtaa ongelmana ole värin haalistuminen, vaan parin sentin juurikasvu. Pitkä värjäysväli on hyvä myös siksi, että minun luottokampaamoni sijaitsee Joensuussa, 240 kilometrin päässä kotoani.


Minun punaisen hiusvärini salaisuus on Elumen-täysväri.


Goldwell ELUMEN on korkean suoritustehon myrkytön täysväri (kutsutaan myös superväriksi). Sen vaikutus perustuu suoravärjäystekniikan kaltaiseen erityisteknologiaan, magneettiefektiin, jonka toimintaperiaate on fysikaalinen - ja täysin ilman hapetetta ja ammoniakkia. Elumen on yhtä kestävä, kuin perinteinen hapeteväri, mutta hiuksille hellävarainen ja jopa hoitava. Elumen tarjoaa hehkuvia värejä, poikkeuksellisen kiillon ja uskomattoman keston (eli eroon en tästä väristä hevillä pääsisikään, paitsi hiustenleikkuukoneen kera).Minun hiukseni huoltaa joensuulainen parturi-kampaamo Maret (epäilemättä Joensuun paras kampaamo ^_^), joka sijaitsee Joensuun keskustassa, osoitteessa Kirkkokatu 6. Kun kerran olen luottokampaajan saanut, niin jaksan reissata järjettömän pitkältä tuntuvan kampaajamatkani. Mukavana lisänä on tavata samalla reissulla sukulaisia, joita ei muuten tulisi nähtyä yhtä usein :). 
Kuvassa parturi-kampaajat Suvi Vuori, Maaret Pietarinen ja Karita Kukkonen.
Maaret Pietarinen on pitkänlinjan tekijä kampaamoalalla. Hän on valmistunut parturi-kampaajaksi vuonna 1997 ja kosmetologiksi 1999, aloittanut kampaamoalan työt 1998 ja perustanut oman yrityksensä vuonna 2002. Maaret toimii päätyönsä lisäksi freelancer-kouluttajana Goldwellilla ja on toiminut sijaisopena Joensuun ammattikoulun parturi-kampaajalinjalla. Lisäksi hän on työskennellyt mm. musikaaliprojektissa kampaajana ja parissa hääaiheisessa tv-ohjelmassa kampaajana ja meikkaajana. Näyttöjä löytyy :).


Ja sitten takaisin siihen Elumeniin :). Tyviraidoituksen jälkeen tukkakkuontaloni sai taas kokea tämän punaisen kiisselin: 


Elumen-väriaine on ohuehkoa ja geelimäistä ja siksi sitä pitää levittää hiuksiin aika reippaasti. Väriaine myös tykkää minun päässäni hiipiä kasvojen ihoa pitkin ja tarrautua päänahkaan, mutta onneksi nuo on vain hetkellisiä väripilkkuja: kasvoista ja niskasta värin saa helposti pois kasvoveteen kastetulla vanulapulla ja päänahasta muutamalla shampoopesulla. Väriaineen koostumus vaatii ehdottomasti käyttäjältä ammattimaiset otteet.

Värjäyksen jälkeen hiuksiin levitetään vielä hetkeksi vaikuttamaan Lock-värisinetti, joka vähentää värin poishuuhtoutumista hiuksia pestessä ja pidentää siten värinkestoa. Lock lukitsee värin hiukseen ja ottaa liian irtovärin pois hiuksen pinnalta, joka on näin hc-käyttäjän näkökulmasta erittäin tärkeä vaihe, koska ilman sitä liialla irtovärillä on taipumus irrota sitten jonnekin muualle, kuin kampaajan pesualtaaseen. Been there, done that ;).Ja lopputulos on tässä <3. Eihän tätä voi muuta kuin rakastaa :). Täydellinen väri, ihana kiilto ja silkinpehmeys. 


Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat hiuksistani. Kuten huomaatte, väri ei ollut parissa kuukaudessa haalistunut tuon pahemmin (tyvikasu olikin sitten asia erikseen)! Hiuksista huomasi kyllä mm. auringon aiheuttaman kuivuuden ja värjäyksen jälkeen tukka olikin taas Elumenin ansiosta silkkiä.


Sellainen on minun punaisen tukkani salaisuus. Joensuun paras kampaaja ja Elumen :).


Parturi-kampaamo Maretin facebook-sivut löytyy tästä ja nettisivut www.pkmaret.com tästä.
Nettisivujen kautta pääset myös kätevään nettiajanvarausjärjestelmään ja jos satut olemaan opiskelija, saat -10% alennuksen kampaamotöistä.

Onko sinulla luottokampaajaa tai kokemuksia Elumenista tai punaisista hiusväreistä?
Ps. Tämä on sarjassaan toinen (eka täällä) hyvän palvelun, mielen, laadun ja tyytyväisyyden innoittama oodi. Tällä kertaa rautaiselle kampaamoalan ammattilaiselle, yksityisyrittäjälle ja rakkalle sisarelle. En hyödy linkkien klikkailusta mitenkään, eikä tämä ole sponsoroitu postaus.

16 kommenttia:

 1. Aivan kertakaikkisen upea väri! Harvoin kyllä näkee noin pitkään kestävää kirkkaanpunaista, nimimerkillä olen kokeillut kaikki punaisen sävyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! Ei muuta kuin kokeilemaan Elumenia :)

   Poista
 2. En ole löytänyt luottokampaajaa sitten sen, kun edellinen muutti 600km päähän yli 10 vuotta sitten:( ja olen kokeillut useampaa kampaajaa. Punapää olen ollut 26v., ja todellakin hiustenväri on osa identeteettiäni. Viimeiset 10 vuotta olen värjännyt yksinomaa kaupan myrkyillä hiuksiani ja jokunen vuosi sitten törmäsin ongelmaan sen suhteen ettei väri enään pysy hiuksissa. Sillä hiukseni on niin läpivärjätyt ettei ne ota enään väriä vastaan vaan se tosiaankin huuhtoutuu latvoista 2-3 pesussa pois :/ No moni kyllä luulee että minulla on liukuväri hiuksissani :D Jonkun verran olen käyttänyt suoravärejä, mutta on se sellaista sottaamista että ei jaksa :P Elumenia en ole kokeillut. Mitenköhän se sopii edes tällaiseen vuosikausia myrkyillä värjätylle tukalle? Värisävyjä siitä vissiin löytyy ihan kiitettävästi? Sulla on kyllä upea letti, ja ihanaa että olet löytänyt luottokampaajan ja kuiten tollasen "siedettävän" matkan päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin et toimii. Alle voi laittaa prepare-esikäsittelyaineen.
   -Maaret-

   Poista
  2. Kiitos Maaret vastauksestasi :).

   Heidi, kiitos! Värisävyjä löytyy joo paljon ja sekoitellakin tietysti voi. Kannattaa kokeilla. Kummempaa sotkua Elumen ei siis käytössä aiheuta, mitä nyt tukankuivaamiseen tarkoitetu pyyhkeet valitsen aina värin mukaan (oransseja tai tummia). Väri lähtee kylläkin valkoisestakin pyyhkeestä pois pesussa. Tuo Lock on vaan ihan ehdoton tai sit väriä valuu ekoissa pesuissa ihan kamalasti.

   Poista
 3. Uuuh, Joensuussa :D
  Mie käyn aina siellä mikä sattuu kohdalle. Yhden kerran käynyt Prismassa ja 2-3 kertaa Ykköspaikassa. Mie kun otan aina sen perusleikkauksen, niin hinta saattaa muuttua aika paljonkin. Prismassa tekevät saman puolet halvemmalla (ja nopeammin) kuin Ykköspaikassa, sillä jälkimmäisessä perusleikkaus kesti tunnin O.o Eikä sisältänyt mitään muuta kuin istumisen tuoliin ja leikkausta. Prismassa laittoivat ylimääräisiä mömmöjäkin, luvalla tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Joensuussapa hyvinkin. Oon itsekin sieltä kotoisin, tosin jo lapsena muuttanut pois. Ens kerralla meet sitten testamaan Maretin tytöt ;).

   Poista
 4. Mulla on Kuopiossa oma luottokampaaja :) en tiedä mitä värejä käyttää. Olen vain kiinnostunut istumaan penkkiin ja saamaan punaisen värin päähän ;) itse huollan kotona KC Pepperillä ja kampaajaväli on se 8 viikkoa, siinä ajassa lyhyt malli on jo jasvanut maksimit. Silti niitä kehuja tulee paria päivää ennen kampaajaa. Tuntemattomat kehuvat hississä ja kyselevät miten se punainen pysyy. Ja jouluna asiakkaat sanoivat joulutontuksi :D
  Ps. Sulla on ihana punaisen sävy, mulla on ihan paloautonpunainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie käytän ColorMaskia noin kerran viikossa hoitamaan ja antamaan syvyyttä värille.
   Ja kiitos kehuista :).

   Poista
 5. Luin jokunen aika sitten Briteissä tehdyn tutkimuksen, jonka mukaan naisen ja hänen luottokampaajansa suhde on pidempi kuin keskimääräinen avioliitto :D Uskon, että tämä pitää paikkansa ihan täällä Suomessakin, sillä juuri viime viikonloppuna matkustin Tampereelta Kotkaan ihan vain kampaamoajan takia! Olen täällä Tampereella yrittänyt etsiä luotettavaa kampaajaa, mutta en ole ollut kertaakaan täysin tyytyväinen, joten varsinkin nyt kun aloitin vaalentamaan tukkaani monen vuoden tummanruskean putken jälkeen, en halunnut luottaa operaatiota ihan kenen tahansa käsiin.

  Ja sun tukka on kyllä upea, ehdottomasti kaiken matkustamisen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on ainakin, koska kampaajani on siskoni :D. Ihan hyvä kampaajamatka sullakin, mut onneksi sullakin on sukulaiset treffattavana samalla, eiks nih :).
   Kiitos :).

   Poista
 6. Moi. Onko hiuksiesi värisävy siis kuvassa näkyvä GK@all + KK@all Mix.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   On joo :). Mut huomioithan, että mun tukassa on elumen-kerrostumaa jo monen vuoden ajalta. Oma väri on noin tummudeltaan jotain 5-6 ja vaalennusraitoja on pää täynnä :). Tarkempaa mixiä en tiedä, se on kampaajani ammattitaitoa ;)

   Poista
  2. Juu. Kiitokset tiedosta. Nyt tiedän kuitenkin suunnilleen mistä sävyistä kyseinen kiva väri on peräisin.

   Poista
  3. Juu suunnilleen. Jotain taittoa sinne on välillä laitettu, kun tuo väri syvenee kerrostuessaan aikalailla. :)

   Poista
  4. Mulla on kutostason auringon raidoittama tukka johon saan KK:lla hyvin samanlaisen lämpimän punaisen kuin ap:llä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...