Sivut

tiistai 11. elokuuta 2015

Hiusliidut - tukan pikapiristys

Hiusliidut, mikä mainio konsti piristää tukkapäivää! Arvaatte varmaan, että minun ekaluokkalaiseni oli toooosi harmissaan pinkistä kalanruotoletistä kampauksessaan :).


Hiusliidut (saatu Tukkukauneutta.comista kokeiltavaksi) ovat myrkytön, poispestävä ja helppo tapa värjätä hiuksia. Hiukset (tai suortuva)  kostutetaan vedellä, levitetään liitu hiuksiin, kuivatetaan hiustenkuivaajalla ja kammataan kevyesti läpi. Tadah, väri on valmis! Liitu tarttuu herkästi myös sormiin ja varomattomasti käsiteltynä taatusti myös vaatteisiin, joten kannattaa valita värjätessä päälle jotain muuta, kuin se vaatekaapin kaunein tai kallein aarre. Iholta väri lähtee tietysti pois saippualla ja hiuksista sampoopesulla.


Liitujen värit on ihanan kirkkaita ja näillä samoilla sävyillä saa aikaan kaikkea intensiivisestä väristä pastelliseen. Riippuu siitä, kuinka huolella värin levität ja kuinka paljon kampaat hiusta kuivaamisen jälkeen. Kampaaminen siis irrottaa liitua tukasta, jolloin väri haalenee.

Liiduilla saa tehtyä tosi upeita liukuvärjäyksiä tai raitoja tai väritellä vaikka koko tukan.  Googlaa "hairchalk", niin löydät upeita tukkakuvia, kuten esim tämä latvojen raidoitus, tämä lettikampaus ja tämä koko pään liukuväri.
Lettikampaukseen tein otsalle ensin pienen ponnarin ja värjäsin osion pinkillä liidulla. Letitin loppuun tukkaan hollantilaisen letin (nurinpäin ranskalainen) ja lätytin (pancaked, eli levittelin letin litteäksi ja muhkeamman näköiseksi) sen. Pinkkiin osioon tein kalanruotoletin ja yhdistin molemmat letit toisiinsa hiuslenkillä. Kiinnitin vielä pinkin letin toisen päälle parilla hengettömällä pinnillä, jotta se pysyisi paikallaan toisen keskellä.


Hiusliituja voi tilata Tukkukauneutta.comista. Tämä kuuden värin paketti maksaa 6,90 €.

Tässä vielä ohjevideo liitujen käyttöön:Mitäs tykkäät tällaisesta värjäysideasta? Entä ekaluokkalaisen kampauksesta? :)

Tämä päivä on iso askel kaikille pienille ekaluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen! Pienistä ihmisistä on kasvanut jo koululaisia! Tsemppiä ja onnea jokaisen päivään, itseäni jännittää jo ihan kamalasti (ja taatusti enemmän kuin tytärtäni :D).

Terkut ja onnittelut myös kaikille nimipäiviään viettäville Sannoille <3.1 kommentti:

  1. Mulla kans yhdet liidut,jotka tilasin aikoinaan ebaystä ja veljen pikkuset oli onnessaan kun heille sävyä laitoin =)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...