Sivut

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kynsilakanpoistoa noviiseille

Kuulen usein ystäviltäni kynsien lakkaamiseen ja geelikynsiin liittyviä kysymyksiä, arvatenkin. Kysymykset eivät missään nimessä haittaa, päin vastoin! Tuntuu kivalta, jos voi auttaa ja antaa vinkkejä asiassa, joka on itselle niin mieleistä :). Tämä postaus on varmasti monelle lukijalle tuttua kauraa ja siksi suuntaankin sen erityisesti ystävilleni, jotka lukevat blogiani, mutta eivät ole "ihan niin hurahtaneita" lakkapuuhiin kuin minä itse :). 

Siispä muutama sana kynsilakkojen poistamisesta (pienellä tuskalla).


Käytän asetonitonta poistoainetta, koska pidän sitä hellävaraisempana kynsille, kuin asetonia sisältävä toverinsa. Geelikynsille ei pitäisi asetonia sisältävää käyttääkään, jos mielii pitää kynnet paikallaan ja hyvässä kunnossa. Kuvassa on Cien-merkkinen kynsilakanpoistoainepullo, jonka sisältö on varsin mainiota tavaraa hintaansa nähden. Pullossa on katevä pumppu, sisältöä 200 ml ja hintaa on muistaakseni 1,99 €. Tätä tuotetta myy Lidl. Muitakin edullisia ja hyviä lakanpoistoaineita on monia.


Hyvät ja halvat vanulaput on hakusessa, koska S-ryhmän myymä Rainbow-merkki muutti lappunsa mallia taas vähän. En tykkää, jos lapun reunat ei ole "painettu" yhteen ja lapusta irtoaa kerroksia, koska leikkaan vanulaput aina neljään osaan. Syy selviää kohta :).


Yhdellä painalluksella lapunpala tai pari on märkiä ja kastelen siis kerralla aina viisi palaa...


...ja kierrän ja painan palaset kynsien päälle näin. Tässä kohtaa nuukailen ja poistan kynsilakat noin kolmella pilkotulla vanulapulla kymmenen kokonaisen sijaan (olettaen, että käyttäisin yhden lapun per kynsi).


Glitterkynsilakat on ihania, mutta moni kammoaa syystäkin niiden poistamista. Onhan se järkkyä hommaa, jos ei käytä pientä niksiä:


Ota pala tavallista folioa ja kierrä se vanulappupalan ja sormen päälle tupoksi (tietenkin kaikkiin sormiin oma foliopala yhtä aikaa :)). 


Anna lappupalojen olla kynsillä vain pari minuuttia ja lakat saa pyyhkäistyä pois helposti ja vaivattomasti, ilman hankaamista. Helppoo ku heinänteko, vaikken mie heinänteosta mittää tiiäkkään, lainatakseni 10-vuotiasta ystäväni tytärtä :). Sitten vain lutraamaan kynsinauhaöljyn ja käsirasvojen kanssa, koska lakkojen poistaminen kuivattaa ihoa.

Toivottavasti tämä postaus auttoi teitä, ystäväiseni. Hihkaiskaa, jos kaipaatte muita vinkkejä :).


Onko sulla omia niksejä kynsilakanpoistoon tai vinkkejä hyvistä ja edullisista tuotteista?9 kommenttia:

 1. Mä suosittelen myös kokeilemaan sormikumeja folion sijasta. Jos ei työpaikalta kehtaa pölliä niin ebaysta niitä saa 12kpl nipun 2-3 eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on kans hyvä kikka, luinkin sun blogista :). Paitsi uskaltaakohan asetonia sisältävää käyttää sormikumien kanssa? Ettei ne sula tms.? :D

   Poista
 2. mä en vaan tajua, että mitä sellasta toi folio tekee, että glitterit lähtee helposti?:D t. tyhmä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Folio estää kynsilakanpoistoainetta haihtumasta harakoille, eli vähän niinku tehostaa sen vaikutusta :). Toimii siis helpottajana ilman glittereitäkin, mut on aika tuju konsti sormepäille :D. Mikää tyhmä oo :P.

   Poista
 3. Ja toinen erinomainen lakanpoistoaine, josta ei tarvitse maksaa itseään kipiäksi, on S-Ryhmän X-tra, sellainen sinikorkkinen puteli. Taitaapi sisältää asetonia, mutta muuten on ihan huippua eikä juurikaan edes kuivata. Suosittelen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä taitaa käyttää monet leimaamisessakin. Täytyy testata sekin joskus. Mulla on leimaamiseen ollu Dependin sininen ja se on kestäny hitsin kauan.

   Poista
 4. Pirkan kynsilakanpoistoaine on myös jees. Ja hintakin on jees.

  Mut kyl toi Cien vie siitäkin voiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, korvan taakse tämäkin :).

   Poista
 5. Minusta niin ikään Lidlissä myytävät vanulaput on hyviä ja edullisa, ja niissä on myös reunat painettu kiinni. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...