Sivut

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Voihan käsienpesu!

Mulla on kädet olleet taas ihan järkyttävän kuivat. Iho tuntuu kiristävältä, ihan kuin olisi liian pieni nahka käsissä ja kuivuus myös näkyy hilseilevänä ja halkeilevana ihona. Sormenpäihin on tullut sellaiset juonteet, kun iho kiristää :/.

Kuluva talvi tuntuu olleen erityisen kuiva ja sen on huomannut oman ihon lisäksi myös lasten ihosta. Asiaa ei meidän taloudessa ole tietenkään helpottanut se, että olemme jonkin verran lämmittäneet ilmalämpöpumpulla, mikä kuivattaa huoneilmaa entisestään. Iltarutiineihini kuulunut käsien rasvaaminen on sekin ollut katkolla, kun innostuin "iltalukemiseksi" pelaamaan sängyssä CandyCrushia kännykällä ja sehän ei tietenkään onnistu rasvaisilla käsillä, saati hanskat kädessä :D.

Katsokaapas, tässä vasurin etusormi. Se parempikuntoinen etusormi siis... :/. Aika karu näky.


Ihon kuivuus noin 1/2h rasvaamisen jälkeen.

Aloin kuitenkin em. syiden päälle vielä miettimään käsien pesukertoja päivää kohden ja kirjasin yhden normipäivän käsipesut paperille ylös. Illalla olin melkein järkyttynyt siitä miten paljon kotiäiti oikeasti lutraa vedessä, eikä noista pesuista ollut kuin neljä pienimmän eli perheemme vauvan aiheuttamia.

Pesukertoja kertyi 22! Se on 1,4 kertaa tunnissa, jos olen valveilla 16 h/vrk.

Tässä lista päivän toimista, jotka aiheuttivat välttämättömän tarpeen pestä kädet. Jos joku siis kaipaa todistusaineistoa, että todella pesin käteni noin monta kertaa ;).


 1. Omat aamupesut.
 2. Vauvan aamupesu.
 3. Aamupalan jälkien siivoaminen.
 4. "Äitiiii, tuu pyyyhkiiii" = käsien pesu
 5. Ruuan valmistus.
 6. WC-käynti.
 7. Vaipanvaihto vauvalle.
 8. "Äitiiii, tuu pyyyhkiiii"
 9. WC-käynti.
 10. Päiväkahvit.
 11. Kynsilakkojen poisto.
 12. Ruuan valmistaminen
 13. ..ja jälkien siivoaminen.
 14. "Äitiiii, tuu pyyyhkiiii"
 15. WC-käynti.
 16. Suihku.
 17. Vauvan iltapuurot (= ois pitänyt käydä suihkussa vasta jälkeen... :D).
 18. ..ja iltapesu.
 19. Iltapalan jälkien siivoaminen (meillä on siis sotkevia lapsia, kyllä.)
 20. Vessanpesu extemporee.
 21. Iltapesut lapsille
 22. Omat hammaspyykit :).
Päivän aikana laitoin käsivoidetta kolme kertaa sekä kerran Lemony Flutteria ja hanskat käteen n. 10 min ajaksi. Ei oo ihmekään, että iho aavistuksen protestoi tuota pesumäärää... Töissä pääsisi niin paljon vähemmällä :P. Ja huom. pesumääristä ei voi laskea esim. vaipanvaihtokertoja, koska mulla oli apukäsiä. Sen sijaan itselleni näköjään riittää viisi vessareissua per päivä :D).

Ja jotta tämä postaus ei olisi täysin merkityksetöntä höpöhöpöä, niin rutikuivien, photoshoppaamattomien ihokuvien lisäksi näette tässä reilu viikko sitten tehdyn kynsihuollon lopputuloksen :). Edelleen teemalla "helposti peitettävät" mennään. Kärjissä vaaleanlila glitterdust ja rajalla isoja hexagonglittereitä, jotka ovat peräisin kynsimiitin sponssikassista (kynsikauppa.com muistaakseni lahjoitti nämä). Mulla ei ollutkaan tällaisia isompia glittereitä ollenkaan ja oli kiva saada kokeilla niiden käyttöä :). Glittereitä on siis joka kynnessä rivissä koko smile linen matkalla, mutta ne pirulaiset katoavat näkyvistä, jos valo ei osu niihin.


Hupsua näissä kynsissä on se, että mun mielestä ne näyttää tehdyn ihan toisen värisillä glittereillä kun mitä just väitin :D. En kyllä oikeasti uskoisi, jos en olisi itse laittanut! Kynsissä ei ollut pohjalla mitään vanhoja glitterjämiä, eli sellaisestakaan tuo vaaleanpunainen sävy ei tule. Kuvissa olevat purkit on siis ne, joista glitterit otin :).


Tuleeko sulla pestyä käsiä ihan liikaa ja miten iho jaksaa näin talviaikaan? :).


10 kommenttia:

 1. Tuolta ne munkin kädet näyttävät jos en niitä joka ilta uita rasvassa ja öljyissä :(( Inhottava talvi-ilma! Pesujakin kertyy täällä varmaan saman verran. Ihmettele tässä sitten miksi kynnet liuskottuu...

  Mun puuvilla hanskat on jo niin paljon imeneet rasvaa, että ne kädessä pystyy käyttämään iPhonea ilman, et luuri ihan täysin ui siinä rasvassa :D Helpottaa kun saa pelata Candy Crushia rasvasta huolimatta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa! Hanskoissa on siis tarpeeksi rasvaa, että kosketusnäyttö toimii, muttei iipon tarttee lillua? Hitsi, kiitos Ria, pelastit mun illat :D! *painuu rasvailemaan käsiä*

   Poista
 2. Mullakin on nyt pari viikkoa ollut kädet ihan hirveän kuivat ja rohtuneet...

  Haha, kävi naurattamaan toi sun listaus, että minkä takia olet pessyt käsiä, ihana! :D

  Ja noi kynnet on aivan ihanat! Pinkki ja glitter on mun mieleen <3 Outoa, ettei noi näytä yhtään liloilta vaikka glitterpurkissa näyttää! :)

  VastaaPoista
 3. Totta, iho on todella kovilla näin talviaikaan :(
  Varsinkin käsien iho , mäkin joudun työni takia pesemään käsiä ties kuinka monesti 8h aikana ( pitäisikin joskus laskea, kuinka monesti ! ), ja sehän eittämättä näkyy sitten .. plus käsihuuhteet on ihan myrkkyä tähän aikaan vuodesta :(

  VastaaPoista
 4. Ihan tuttu juttu tämä :( Suosittelen käsirasvaksi päiväsaikaan Eriolilin käsivoidetta. 100ml tuubi on tosi riittoisa ja imeytyy nopeasti. Mulle ainakin aivan täydellinen päiväkäyttöön. Yöksi sitten tuhdimpaa lardia. Noita löytyy ihan marketeista eikä maksa paljoa. Mulla on niitä kotona molemmissa vessoissa, keittiössä ja kodinhoitohuoneessa ja käsilaukussa ja töissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Vieläköhän Erioil on samanhajuista kamaa, kuin ennen muinoin? Pitää käydä nuuhkimassa. En siis tykännyt, kun se haisi jotenkin vastenmieliselle, mut siitä on kyllä jo vuosia aikaa :).

   Poista
 5. Ääh kirjoitin pitkät pätkät ja onnistuin tuhoamaan sen! No yhtä kaikki, suosittlen sulle Erioil käsivoidetta. 100ml tuubi on tosi riittoisa ja tuo imeytyy hyvin. Yöksi laitan rasvaisempaa apteekin rasvaa ja puuvillahanskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et onnistunut, tuossahan tuo ^^^ :) <3.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...