Sivut

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Pullohuoltoa

Oishan mulla vissiin jotain kynsiäkin näytettäväksi, mut kun pullosta asiaa. Taannoin sateenkaarikynsiä tehdessäni koin järkytyksen, kun avasin lakkapullon:

OMG mitä kynsilakan väärinkäyttöä! €#&&"?###

Kyllä. Tämä pullo on minun jäljiltäni, ei kenenkään muun. Järrrrkytys.

Tunnustan, että olin vielä vuosi-pari sitten aika paljon hövelimpi lakkapullojen säilytyksen suhteen. Ei kuvankaltaista röppöreunusta tarvinnut joka kerta putsailla: korkki kiinni vaan ja se on seuraavan kerran ongelma, lähteekö korkki auki ilman kuumaa vettä tai brutaalia miesvoimaa. Nyt, kun laatikossa (pimeässä, tietty!) majailevat lakkani ovat tarkoin valikoituja ja erittäin suuresti rakastettuja, olen tarkka niiden hyvinvoinnista ja oikeasta säilytyksestä. 

Jokaisen käytön jälkeen teen putsausoperaation:


Laitan kynsilakanpoistoaineessa kastellun vanulappupalan pullon suulle ja annan vaikuttaa hetken. Ei kuitenkaan kovin kauaa, jos sudit pötköttävät pöydällä kuivumassa. Pyyhin pullonsuuta tarpeen mukaan lakatessakin, koska muuten rojut siirtyvät välittömästi tuonne sudin juureen, korkin sisälle ja sen puhdistaminen onkin keljumpaa (onnistuu pumpulipuikolla). Korkkihan ei mene tiiviisti kiinni, jos pullonsuun ja korkin välissä on lakkaa. Tästä taasen seuraa lakan nopeampi kuivuminen. Miettikääpäs vaikka pikakuivattajia, jotka tuppaavat jankkiintumaan heti puolenvälin jälkeen. Onko pullonsuu puhdistettu joka kerta hyvin? Ai ei vai? ;)


Kas näin, puhdasta tuli :). Minä siis säilytän kynsilakkani näin:

 • valolta suojattuna umpinaisessa pöytälaatikossa
 • pystyasennossa
 • mahdollisimman tasaisessa huoneenlämmössä
 • pullonsuut huolellisesti puhdistettuna
 • korkin tiukasti suljettuna

Jokaisen uuden lakkapullon kohdalla kiinnitän aina huomiota siihen, onko pullonsuu puhdas. Jos ei ole, tuntuu aina, kun olisi ostanut käytetyn lakan... Puhumattakaan siitä, miltä lakkakirppiksiltä ostetut pullonsuut ovat joskus näyttäneet... hrrrr. Eikö sitä voisi itse siivota omat sotkut...?


Miten sinä säilytät kynsilakkasi? Onko lukijoissa jääkaappisäilyttäjiä? :D
Entä siivoatko omat sotkusi?Ps. Röppölakkakirppistely ei koske viimeaikaisia kauppakumppaneitani! Oikein oon siistejä lakkoja saanut <3.

12 kommenttia:

 1. Häveten täytyy myöntää etten oo tainnu ikinä putsata lakkapulloja. O.O Täytyy kyllä otttaa itteeni nistkasta kiinni tässä asiassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaikka vannoa, ettet ole ainoa ;). Nyt on hyvä aika aloittaa! :)

   Poista
 2. *köh köh* Pitäis varmaan saattaa se puoli vuotta sitten aloitettu lakkapullojen siivousurakka loppuun.

  VastaaPoista
 3. Myönnän, oon niin laiska etten kyllä joka kerta puhdista... Jos pullonsuu jostain syystä tulee oikein likaiseksi lakkaamisen aikana, sitten puhdistan sen heti, muuten pidän säännöllisen epäsäännöllisiä puhdistustalkoita joissa siivoan kaikki pullot kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, pullojen putsaaminen kerralla tuntuu aikamoiselta projektilta :P. Reipas :).

   Poista
 4. *puna* Olen kyllä vähän laiska, alus-, päällys- ym. lakkoja sentään tulee siivottua kun ne on aktiivisessa käytössä ja en halua kökkäreitä kynsille mutta värilakat tsekkaan läpi vasta siinä vaiheessa, kun ne ovat lähdössä uusiin koteihin. Ainakin yritän muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tää oli taas tämmönen syyttävä sormi -postaus. Nääs kun mä olen täydellinen, juunou ;).

   Poista
 5. Toi olis varmaan tarpeen myös täällä

  VastaaPoista
 6. Oletpa kyllä tosi ahkera kun jaksat joka kerta putsata! Minä otin jokin aika sitten urakaksi käydä kaikki OPI:t läpi ja putsata pullonsuut, ja oli siinä oma hommansa. Varsinkin Seche-pullon kanssa pitäis olla paljon tarkempi, ehkäpä yritän siis minäkin aloittaa tämän tavan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seche-pullosta on hyvä aloittaa, sitähän sitä eniten aukookin :).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...