Sivut

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Tulin, näin, juoksin.

Maaliskuussa kerroin teille, kuinka juoksukärpänen puraisi minua ja aloitin harjoittelun 12 viikkoa kestävän ohjelman avulla. Tavoitteena oli kyetä lopuksi juoksemaan 10 km ilman taukoa. Viime sunnuntaina se kymppi sitten koitti ja päätin aloittaa valmistautumisen lakkaamalla kynnet teemaan ja lenkkareihini sopiviksi ;D.



Lakkasin vasemman käden näin:

  1. Pikkurilli: Kiko Sugar Mat Poppy Red (x2)
  2. Nimetön: Essie Camera (x3), raidat (=kengännauhat) koristeluteipillä, päällä OPI Onyx Black (x1)
  3. Keskisormi: Essie Camera (x4), '10' tehty mustilla, pyöreillä niiteillä ja kiinnitetty pikakuivattajalla
  4. Etusormi: Kiko Sugar Mat Poppy Red (x2)
  5. Peukalo: Essie Camera (x3), raidat (Adidas Three Stripes) sinisellä maalarinteipillä, päälä Essie Licorice (x1).
Ja oikean näin:
  1. Pikkurilli: Essie Camera (x4)
  2. Nimetön: Essie Camera (x3), raidat (Adidas Three Stripes) sinisellä maalarinteipillä, päällä Essie Licorice (x1).
  3. Keskisormi: Kiko Sugar Mat Poppy Red (x2)
  4. Etusormi: Essie Camera (x4)
  5. Peukalo: Kiko Sugar Mat Poppy Red (x2)

Päällyslakkana Seche Vite Dry Fast Top Coat, paitsi tietysti Sugar Mat -kynsissä ei ole päällyslakkaa ollenkaan.


Tällä kertaa laitoin kengännauhakuvioon koristeluteippiä kaksi pätkää rinnakkain ja nyt leveys oli minusta huomattavasti kivempi. Oikein läheltä kun noita raitoja katsoi, niissä näkyi himmeä, tumma lakkaraita siinä teippien saumakohdassa, eli ihan täydellisesti ei asettelu mennyt. Olihan se aika työlästäkin, että kymmeneen kynteen en kyllä jaksaisi, niin hienot kun niistä taatusti tulisikin.

Sininen maalarinteippi sen sijaan toimi (vähän kehnosti, mutta) paremmin, kuin Scotch Magic Tape, mitä oon aiemmin kokeillut. Ihan särmiä ei raidoista tullut, mutta menetteli; aioinhan juosta niin kovaa, ettei kukaan huomaa. Eheh.

Ja hei, Essie Licorice on kehujen arvoinen, todella pigmenttinen, musta lakka. Teippihommissa se pesi OPI Onyx Blackin kuusnolla.


Ja sitten siihen kymppiin! 
Sain seurakseni neljä ystävääni ja homma sujui yli odotusten! 10,5 km meni hyvässä seurassa kuin iltamissa ja jaksoin todellakin juosta koko matkan ilman ainuttakaan pysähdystä tai edes kävelyaskelta. Aurinko paistoi ja viileä tuuli henkäili välillä, lämmintä oli +23 ja taivas oli sininen. Lähdimmen matkaa klo 19, joten päivän kuumin aika oli onneksi jo ohi.

Oon niin käsittämättömän ylpeä itsestäni ja tiedän, ettei toisille 10 km ole matka eikä mikään, mutta mulle on :). Juokseminen tulee taatusti jäämään harrastuksekseni elämääni loppuiäksi. Lieköhän on toista lajia, joka olisi niin kiitollinen ja kannustava? Kunto nousee kohisten ja nopeasti ja sen todellakin huomaa. Lisäksi tää on ruuhkavuosista kärsivälle äidille tai muulle kiireiselle ihmiselle mitä parhain liikuntamuoto: pääset kotiovelta treenaamaan ja puolikin tuntia riittää mainiosti. On se sellaista hengen ja ruumiin ravintoa, ettei uskoisi.

Kengät: Adidas Adizero Boston 3W (jos jotakuta kiinnostaa).

Kaivoin netistä vielä linkin tuohon ohjelmaan, jolla minä aloitin harrastukseni. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille minuuttitarkasta ohjeistuksesta pitäville, erityisesti niille, joilla on reippaasti itsekuria. Sitä tämä ohjelmaa nimittäin vaatii.

http://maxim-fi.maxim.dk/Media/1035_1877.pdf



Ps. Tämä postaus ei sisällä mainoksia, lenkkarit on ihan omasta pussista hankitut ja kengän valitsemisessa kriteeri oli, että se on täydellinen jalkaani :).


16 kommenttia:

  1. Onnea kympistä, mahtavaa :) Tuommoisten suoritusten jälkeen on niin voittaja-fiilis!

    Ja aivan upeat kynnet, tietysti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Todellakin oli voittajafiilis ^_^. Ja on vieläkin :D Itsensä ylittäminen on aika päheetä!

      Poista
  2. Onnea kympistä! 8) Pitää sit kans itelle väsätä tommoset motivaatiokynnet kunhan kymppi häämöttää. ;)
    Mua itteeni puras kanssa juoksukärpänen vuos sitten huhtikuussa ja vieläkin jaksaa! Ite löysin puhelimeen kivan treenausohjelman, 10K runner. En tiiä onko tota muille kun ompuille, mutta löytyy myös kivoja muita treenijuttuja! :D Kuten kyykky- ja punnerrustreenejä, niitä vedetään sit aina lenkin jälkeen. 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo kyllä kynnet pitää olla hengessä mukana, auttaa pääsemään maaliin ;). Treeniohjelma puhelimessa ois kans ollu aika jees, mulla onkin omppu. Pitää kurkkia, jos löytyis joku kunhanvaan juoksuohjelma, vaikka kolmelle päivälle viikossa. Tulis sit varmemmin käytyä juoksemassa. :P

      Poista
  3. Loistavaa Sannu!!! =)

    (ja kynnetkin hienot, mutta musta se oli nyt tässä toissijaista :) )

    VastaaPoista
  4. Vau, ONNEA! Mieletön suoritus, itehän välttelen juoksemista kuin ruttoa, joten todellakin nostan sulle hattua. Ja kynnet on vähintäänkin räyheet!

    VastaaPoista
  5. Kynnet on hienot mutta ennen kaikkea onnittelen pitkäjänteisyydestä tavoitteiden saavuttamisessa! Upeaa! Itsehän siis en pysty juoksemaan edes puolta kilometriä ilman, että alkaa pistää:P Mutta mulla onkin rapakunto ja onneton itsekuri, En Vaan Pysty.

    VastaaPoista
  6. Mä itseasiassa kiinnostuin juoksemisesta, kun silloin luin täältä sinun blogistasi aiheesta. Lähdin vähän kevyemmällä ohjelmalla, jossa tavoite on ensin 12 viikon aikana treenata niin, että jaksaa juosta 30 min/5km. Tuon ohjelman löysin Kuntoplus-sivustolta. Nyt on viikko 10 menossa, ja olen ihan myyty. 5 kilometriä on juoksumatkana jo tosi lähellä, itseasiassa pitäisi vähän oppia juoksemaan hitaammin, ettei pitemmällä matkalla kostaannu. Seuraavaksi otan tavoitteeksi tuon 1h/10km/12 viikkoa! Niin outoa kun se onkin, niin innolla jo odotan seuraavaa haastetta :D

    En koskaan uskonut, että innostuin juoksemisesta tällä mittakaavaa, mutta niin vain kävi. Mielettömän kannustavaa harjoitusta ja jotenkin sitä ihan nauttii siitä hommasta. Viikonloppuna olin ihan onnesta sekaisin uusista lenkkareista... Välillä sitä miettii, että ihanko oikeasti minä tykkään juoksemisesta?!

    Tän hehtaarikommentin tarkoitus oli siis kiittää sinua, kiitos kun kerroit innostuksestasi, sillä muuten olisi voinut jäädä minulta homma kokeilematta :)

    Ai niin ja kynnetkin on oikein somat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, onpa kiva kuulla! Ihan mahtavaa! :) <3

      En nyt sanoisi, että sun ohjelma kevyempi on, toisentyyppinen vaan :). Mulla on pitkällä matkalla (mulle yli 7,5km) aina vauhti ollut noin 8km/h, eli tuohon kymppiin tunnissa en pystyisi. Toisaalta en sitä ehkä tavoitteeksikaan halua, koska nautin enemmän hitaammasta ppp(=pitää pystyä puhumaan)-menosta :). Intervallitreeniä tuossa ohjelmassa oli useita, eli revittämäänkin on joutunut :P.

      Samoilla aatoksilla tällä, ihanko totta tykkään muka juosta?!? :D. Tsemppiä sinne, raportoi sitten, miten vitonen sujui :).

      Poista
  7. Vähänkö oot kova mimmi! Olen nyt mykkänä kunnioituksesta täällä :) Kynnet on tosiaan räyheet ja 10 km on mahtava saavutus! Voi kun itsekin saisin itsestäni irti sen verran että alkaisin aktiivisesti lenkkeillä. Seuraavassa elämässä ehkä? T: Rapakuntoinen vaivainen

    VastaaPoista
  8. Mahtavat kuvat hienoista kynsistä tennareita vasten!
    Ihastelin niitä aikani ennenkuin edes luin että kuvilla oli tarinakin taustallaan. :) Onnea kympistä, se on hyvä saavutus, täällä mulla vaan omatunto kolkuttelee kun on nyt jäänyt kympit ihan juoksentelematta...

    VastaaPoista
  9. Onnea kovasti! :)) Menin tonne sivuille ja tuollahan olis muitakin ohjelmia, mut en löytänny miten ne sais tollee suomeksi??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :). Nyt en osaa neuvoa, koska ite vaan googletin tuon ohjelman nimellä :P. Sain siis alunperin tuon kaverilta sähköpostitse, eli en oo tutustunut sivuihin muuten. Kerro, jos keksit ratkaisun :)))

      Poista
  10. Jes, olenkin pitkän aikaa haikaillut tuon kaltaisesta juoksuohjelmasta, joten kiitos! Nyt ei enää tekosyyksi kelpaa, etten tietäisi mitä tehdä lenkillä :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...