Sivut

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Luopumisen tuskaa.

Tää on taas näitä elämääkin suurempia murheita, pidä hatusta kiinni ;P. Tuskapostaus #2.

Oon käynyt pientä swatchtikkumertani (okei, ehkä lätäkkö ois suuruudeltaan osuvampi) läpi päivästä toiseen ja napsinut tikkuja renkaista irti ja laittanut niitä takaisin seuraavana päivänä. Tarkoituksenani on ollut laittaa lakkoja kiertoon, koska ähky puskee päälle. Lakkamäärä on hiipinyt ehkä 150 tietämille (turha katsoa Kynsilakkani-sivulle, päivittäjä ei oo ollut kovin ahkera :/) ja koska tarkoitukseni on saada lakkoja kulumaankin, eli käytettyä useammin, kuin kerran, olisi tuosta määrästä hyvä saada ainakin muutamakymmentä pois. 

Vaan kun se luopumisen tuska.

Haluan, että lakkavalikoimassani on monipuolisesti eri sävyjä, koska tykkään tehdä monivärisiä lakkauksia. Johonkin lakkaukseen siis välttämättä tarvitsee sitä nurmikonvihreää lakkaa, jota en yksinään kynsilleni laittaisi ilman naamiaisia. En myöskään ole kovin nirso lakan koostumuksen suhteen, sillä kamalinkin levitettävä ja hitain kuivuja saa jäädä kokoelmaani, jos se vain on muuten suurta rakkautta ja pikakuivattajalla pelastettavissa (terveiset Vanquishille: Barry M Greenberry ;D).

Korallin sävyt on tällä erää mieleisiä ja käsissäni pyörii kaksi lakkaa, joita oon pähkäillyt päivätolkulla. Molemmat on samalta merkiltä ja lähes samansävyisiä. Ero on vain siinä, että toinen on creme- ja toinen shimmerlakka. Eihän kukaan tarttee kahta samansävyistä lakkaa!? (huomioidaan nyt, että mulla on myös neonlakka samassa sävyssä...)


Essie Sunday Funday (vas) ja Cute as a Button. Ensimmäinen on kausikokoelmasta ja toinen perusvalikoimasta. SF on erikoinen hopeisen shimmerin vuoksi ja CAAB taas lempparikoostumukseni, creme. Molemmat käytössä hyvänlaatuisia, eikä sudin erotkaan vaikuta päätökseen (toisessa suomisuti ja toisessa jenkki). Kumpi lähtee kiertoon?


Samanlaista ongelmaa aiheuttaa Essie The Girls Are Out ja OPI Dim Sum Plum. Opista en haluaisi luopua, koska se on upea creme ja... noh, se on OPI. Essiessä on taas se hopeinen shimmer mukana, joka pakahduttaa sydäntä tänä kesänä. Essie on toki myös vähän vaaleampi, mutta tarvitsenko minä näitä molempia..?


Hyvä esimerkki helposta ratkaisusta sen sijaan on tässä: vasemmalla L'Oreal Confettis Top Coat ja oikealla Papun oma franken-lakka: Piano.


Confettis kirppiskasaan ja Papulle isot kiitokset ihanasta lakasta *pus*.
Kunpa kaikki valinnat ois yhtä helppoja, eikä tartteis vatkata näitä... Tai kun olisi joku selkeä sääntö, kuten monella, esim. lakan laadun, levittyvyyden tai kuivumisajan suhteen.

Yritä nyt tässä sitten.Millä perusteella sinä valitset lakat, jotka saavat muuttaa teille tai saavat lähtöpassit uuteen kotiin? Kommentoikaa, ois tosi kiva kuulla ajatuksia :).


16 kommenttia:

 1. Mä oon äärettömän huono luopumaan lakoista, mutta oon silti onnistunut niitä eteenpäin luovuttamaan. Multa on lähtenyt eteenpäin vain niitä lakkoja, joista tiedän ettei ne enää tule kynnellä olemaan. Mulle on ihan sama jos on kaksi lähes dupea jos pidän molemmista. :) Tämä ei kyllä varmasti auta yhtään mitään. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no ei kyllä auttanut, mutta I feel you, hei :D.

   Poista
 2. Cute As a Button kiertoon. Jos tulet katumapäälle, sen saa helposti ostettua uudestaan koska se kuuluu perusvalikoimaan. Nuo violetit pitäisi ehkä itse molemmat, sillä ne ovat sitä mun ominta värimaailmaani ja molemmat upeita (plus että tuo shimmer tuo riittävästi erilaisuutta niihin). :D Ja onpas kiva että Piano meni Confettiksen edelle :D

  Mulla lähekkäisissä sävyissä ratkaisee yleensä levittyvyys. Jätän itselleni sen, jolla on kivointa lakata. Jos taas levittyvyyskin on suunnilleen samaa luokkaa, jätän mieluisamman merkin (kallistuen aina OPIin ja Essieen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siut mie otan, Papu. Saat tulla lakkakarsijaisiin :). Confettis näytti Pianon rinnalla ihan tajuttoman roskaiselle, kato nyt noita tikkuja! Tosin, eipä niitä yhtä aikaa tartteis käyttää, mut en usko, et mulla riittää tarvetta kahdelle noin samanlaiselle. Piano on niin hieno ja se on vielä arvokas vhtf, kunhan sinä alat sotkemaan frankeneita enemmän ;).

   Ja kiitos ajatuksista, todennäköisesti toimin just noin ^_^.

   Poista
 3. Cute as a Button mulle, samoin Essie The Girls Are Out. Silloin saat pitää yhden shimmerlakan ja Opin ;D

  Ja Cute as a Buttonin saat kaupasta jos jäät kaipaamaan! Samoin kyllä shimmeriä saa pullosta lakan päälle tjsp :)

  -Emsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buttoni sulle varattu, Girlsejä mietin vielä :D.

   Poista
 4. Mulla ei oo kovin tiukkaa seulaa sen suhteen mitä lakkoja tänne saa tulla, joten yritän kovasti tsempata itseäni antamaan rohkeasti menolippuja niille lakoille, joista edes käväisee mielessä ajatus "pitäisikö tästä luopua" - aina se ei ole niin helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä periaate tuo "pitäisikö tästä luopua". Pelkään aina vaan harmittelevani jälkikäteen :/.

   Poista
 5. Miä oon kyl ihan höhlä noiden lakkojen kanssa kun en millään raaskis luopua vaikka väri ei miellytä/ ole sopiva mulle. Kun eihän sitä tiedä jos sellaisillekkin jotakin käyttöä keksii :) Suuri saavutus tapahtui kuitenkin toissa päivänä kun yhden lakan kohdalla päätin etten sitä enää kynsilleni laita. Jospa ne padot nyt aukeaisi ja valkkaisin muutaman muunkin myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa höhlyyttä :D täälläkin. Ainakin toisinaan. Ehkä ei pitäis ressata...

   Poista
 6. Itsellänihän ei vielä tallaisia ongelmia ole, kun lakkavalikoima vielä suhteellisen pieni (reilut 50kpl)ja näin saman kaltaisia lakkoja ei valikoimassani ole. Mutta jonkunlaisen neuvon antaakseni luopuisin tuosta Cute as a Buttonista, koska se on perusvalikoimasta, ja jos tulet katumapäälle saat sen hankittua myöhemminkin. The Girls Are Out joutaa myös kiertoon, sillä OPI on Opi ja ehdottomasti säästämisen arvoinen :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä lakkamäärä tiukasti kurissa ;). Ja kiitos ajatuksista!

   Poista
 7. Mullakaan ei vielä ole lakkoja kertynyt niin paljon että joistain pitäisi luopua. Ehkä tässä vaiheessa on hyvä sanoa etten aio ostaa sellaisia epävarmoja tapauksi että tuleeko lakkaa käytettyä. Saa nähdä millainen ääni kellossa on kun joskus lakkja on vaikka se 150kpl. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään oo ostanut sellaisia, lukuun ottamatta tätä uusinta Essie-kokoelmaa, jossa oli kaksi ehkä-lakkaa :P. Kaipa sitä vain maku muuttuu ja toisaalta löytää ihanamman samassa sävyssä tai jotain... :)

   Poista
 8. Mun lakkalista vaatis kans vähän päivitystä. (ja karsimista!)
  Oon kans tosi huono luopumaan mistään, kun mitäs jos _tämä_ on nyt se lakka,jota tarvitsenkin!
  Yritän myös pitää kokoelmaa maltillisena, mutta sitten tulee jotain uutta. Esimerkiksi oon aivan myöhäisherännyt tekstuurilakkoihin, joita toivottavasti heinäkuussa tulossa kaverin Espanjan-tuliaisina... Moon niin pulassa!

  Ja tässä ei ollut nyt kyllä yhtään vastausta sun kysymykseen, tajunnan virtaa lähinnä :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...