Sivut

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

(Semi)Ohi aiheen: Juoksentelua (+kynnet)

**Meinasin sanoa, ettei tämä postaus liity kynsiin yhtikäs mitenkään, mutta liittyypäs sittenkin. Tein juoksulenkkareideni kunniaksi kynnet, jotka löytyy postauksen lopusta :D.**

Minätyttö oon aina sanonut, etten juokse. En oo vielä 'siinä iässä' ja kaikenlisäksi mulla on pohkeessa suonikohju. Jälkimmäinen -tai ensimmäinenkään- ei kyllä estä juoksemasta, mutta hyvin se on läpi mennyt. Nyt oon sitten tullut siihen ikään. 31 vuotta ja 357 päivää on 'se ikä', jolloin aloin juoksennella :P.




Joulukuussa minuun puri joku outo juoksukärpänen tai sitten tän voi laittaa edelleen 3-kympin kriisin piikkiin. Sain ystävältäni aloittelijalle suunnatun juoksuharjoitteluohjelman, jota oon nyt noudattanut reilun viikon ajan. Ohjelma kestää 12 viikkoa ja siinä on tavoitteena juosta lopuksi 10 km lenkki. Ajatus kympin juoksemista tuntuu niin utopistiselta, että melkein huvittaa, mutta onneksi mulla on päättäväisyyttä ja itsekuria vaikka muille jakaa.

Treeni etenee pikkuhiljaa ja juoksun määrää per harjoituskerta kasvatetaan minuutti kerrallaan. Sopii mulle. Ohjelma on mielestäni kuitenkin monipuolinen ja erityisesti minun pilkunviilaajaluonnolleni riittävän yksityiskohtainen. Ilman ohjelmaa olisin todennäköisesti ostanut lenkkarit, revittänyt itseni kertalaakista henkihieveriin ja tuhannen remonttiin ja lyönyt hanskat tiskiin. Nyt juoksentelen pidentyviä lenkkejä ja sain yhdistettyä tanssiharrastuksenikin treeniin oikein mukavasti. Hyvä minä :).

Harjoitteluni toinen kerta oli tuskaisin. Tulin kotiin "***tu tää on ***seestä -asenteella, pakkasta oli ihan liikaa, posket jäässä ja nälkä ihan julmettu (lähdin lenkille aamulla suoraan sängystä). Erinomainen päivä siis, koska lunta tupaan vaan, en varmasti anna periksi. Oinaan sarvilla vedetään hei! Ensimmäinen viikon jälkeen olo on mukava. Lihaksiin ei koske ja juoksutekniikkakin tuntuu kehittyvän pikkuriikkisen kerta kerralta. Antoisa laji, uskoisin. Jatkan samaan malliin :).

Jotta postaus ei olisi ihan täysin off topic, tässä vielä kynnet, jotka intouduin tekemään nähtyäni Bloh:n kynnet, fiilisteltyäni näitä viimekesäisiä, omia kynsiäni ja kumarreltuani urheilumyyjä-kälyni minulle valitsemien, täydellisten lenkkareiden suuntaan.



Lakkana Cesarsilta ostamani Color Club Jackie Oh!, joka on näitä sarjassamme helppoja kuvattavia neon-lakkoja :P. Lakka on ihanan räväkkä neonpinkki, ehkä oranssiin/punaiseen taittava. Mielettömän kirkas! Melkein juoksulenkkareideni nauhojen värinen :).



Kärjissä Jackie Oh!:a kaksi kerrosta ja rajalla Color Club French Tip -lakkaa dottarilla pilkutettuna. Oih, ma niin tykkään <3.


Auringonpaisteessa.


Yksinkertaisesta virsi kaunis, eikö? :)

Ja mitä tuohon juoksenteluun tulee, halusin jakaa asian kanssanne ihan vain siksi, että asian "tunnustaminen" muille tuo lisäpontta yrittämiseen ja oon kyllä ihan hiton ylpee itsestäni, kun oon saanut aikaa aloittaa jotain tällaista :). Palaan varmasti vielä asiaan.



Ps. Tämä on muuten blogini 300. julkaistu postaus. Onpas tullut naputeltua jo! :)

19 kommenttia:

  1. HAH! Mie oon noudattanu samaa juoksuohjelmaa (uskoisin että puhutaan samasta) ja tosiaan miekin aloitin sen tässä sanotaan puoli vuotta sitten, kun olin 31 ja risat.... voi räkä. Miten voi mennä näin yksiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sattuipas :D. Mites kävi, jaksatko juosta kympin? :)

      Poista
  2. Ja lisättäköön vielä että olen myös "en juokse ikinä" -tyyppi...

    VastaaPoista
  3. Oi mitkä kynnet! Yksinkertaisuudessaan ovat kovin kauniit :)

    VastaaPoista
  4. I-h-a-n-a-t kynnet!! Ja mulla ihan sama juttu, viime syksyn alussa mua puri juoksukärpänen ja alotin 11viikon juoksuohjelman tavotteena kanssa 10km ja pääsin puoleenväliin asti hyvällä menestyksellä kunnes tuli lumet maahan. Ja nyt oon ihan koukussa juoksemiseen ja ootan että lumet sulais niin pääsisin taas juoksemaan!;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :).
      Hyvin tuolla voi juosta jo nyt, kun on hiekoitetut jalkakäytävät :). Jos siis tykkää asfaltilla juosta... :)

      Poista
  5. Oikein kivat kynnet, pirteät ja raikkaat.
    Terkuin, Funky :-)

    www.funkyandfifty.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Kiva että kynteni antoivat innostusta :)
    Mä oon kans semmonen "en juokse tai lenkkeile" tyyppi, se vaan on jotenki niin tylsää :D No joo koirien kanssa on pakko käydä lenkillä,mutta sen onkin ihan eri asia kuin yksinään lenkkeily :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan pirtsakat kynnet =) Mukavia juoksuja siis! Täällä kans "en juokse ikinä" tyyppi, joka suunnittelee keväämmällä aloittavansa juoksuharjoitukset :D

    VastaaPoista
  8. Et tu, Brute. Mun on vaikea uskoa että ikinä saavuttaisin iän jossa juokseminen tuntuu hyvältä ajatukselta :D mutta nostan hattua sulle, respect!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaippa se onkin joku 4-kymppisten juttu. Minä oon katos aikaani edellä :P. hah
      Mut kiitti, nostan itekin hattua itelleni :).

      Poista
  9. Hurahdin juoksemiseen pari vuotta sitten, ilman MITÄÄN aikaisempaa kiinnostusta liikuntaan. Se alkoi sillä, että olin haltioissani ensimmäisestä vitosen suorittamisesta. Minä, astmaatikko, joka aina piiloutunut sen taakse. Viime kesänä juoksin puolimaratonin. En todella huimaan aikaan, mutta juoksin ja pääsin ehjänä maaliin ja aion uusia koitokseni jossain vaiheessa elämää. Tsemppiä lenkkipoluille ja kyllä noin makeiden kynsien kanssa kelpaakin kirmata!!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, melkoinen suoritus tuo puolimaratooni. Hatunnosto! :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Oon saanu sen pdf:nä, eli en tiiä mistä se löytyy netistä. Vai löytyykö edes... :/. Mut vastaavia löytyy varmasti ainakin.

      Poista
  11. Hei minäkin oon juossut tolla samalla ohjelmalla ( en tosin oo vielä lähelläkään kolmekymmentä onneksi ;D ) ja kyllä toimii! Juoksin ton mukaan kun piti toipua sydänlihastulehduksesta, ja kyllä tuli kunto hyvin ja tasaisesti takaisin. Ja tosiaan toimii vaikka lähtis kuinka pohjalta eikä rasita liikaa:) ja kivat kynnet myös;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, et toimi :). Jotkut katos kolmekymppisiä henkiseltä iältään jo vähän nuorempana ;) heheh.

      Poista
  12. Minäkin luulen, että aloitin juoksun vuosien tauon jälkeen tuolla samalla ohjelmalla. Toimi kyllä hyvin! Aluksi tuntui ihan uskomattomalta että pitäisi jaksaa juosta jopa 3 minuuttia kerrallaan, nyt menee tarvittaessa jopa puolitoista tuntia kevyesti. Juoksu on ihanaa, varsinkin näin keväällä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...