Sivut

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Koristelulakka-asiaa

Koristelulakoista kommenttia muutamalla (tai usemmallakin...) rivillä. Minähän oon tunnustanut olevani melko huono analysoimaan juttuja ja monesti kelpuutan esim. huonojakin kynsilakkoja käyttööni ihan helposti, kun en niinkään muista tarkkailla, levittyykö lakka hyvin tai kuivuuko se nopeasti tms. Edellisten päivien French & Stripes -kynsien koristelulakkojen kanssa pistin kuitenkin ihan tarkoituksella aivoni töihin ja huomioimaan, onko näissä oikeasti eroja ja mistä tykkään itse eniten.

Alla olevissa kuvissa (varjossa ja auringossa) on koristelulakat, joita käytin viiden edellisen postauksen kynsissä. Lakat ovat vasemmalta oikealle:
 • (ylhäällä poikittain) Depend, hopeinen lakka
 • Orly Instant Artist, hopeaglitter
 • Orly Instant Artist, violetti
 • Color Club Art Club, valkoinen
 • Kiss Nail Art, turkoosi
 • Color Club Art Club, musta
 • Kiss Nail Art, pinkkiNäiden neljän merkin lakkoja minulta siis löytyy, muita mulla ei olekaan. Color Clubia on eniten. Hintoja en ala kummemmin kommentoimaan, koska hinnat riippuvat niin paljon siitä, mistä lakan hankkii (vrt. Suomesta tai ulkomailta).Depend
+ ohut, hyvä suti, jolla saa kapeitakin viivoja helposti
+ ei kuivu sutiin kovin äkkiä
- melko ohutta, ei peitä hyvin
- pieni pullo ja korkki


Orly Instant Artist
+ liukenee vedellä, eli on helppo pyyhkiä kuivan lakan päältä kosteana pois, jos tulee virhe
+ korkista saa hyvän otteen
+/- kuivuu mattaiseksi, niin kuin akryylimaali (ja kuluu hetkessä pois ilman päällyslakkaa)
- kuivuu ja kökkööntyy nopeasti sutiin
- vaatii sudin puhdistusta usein, jos haluaa ohuita viivoja
- luisuu kynnellä helposti, jos yrittää tehdä kaarevaa viivaa


Color Club Art Club
+ peittää erinomaisesti
+ ohut, syvä suti
+ kuivuu nopeasti
- sutia pitää puhdistaa usein, jos halua ohuita viivoja
- kuivuu nopeasti sutiin ja pullon reunoille


Kiss Nail Art
+ ei kuivu sutiin, eikä pulloon kovin äkkiä
+ peittää yllättävän hyvin
- saatavana vain kolmen pullon setteinä (??)


Seuraavassa vielä muutama kuva lakoista kiekolla. Ylin kuva on otettu salamalla, keskimmäinen ilman salamaa ja alin lamppua vasten. Alimmasta kuvasta näkyy tuota peittävyyttä, sen takia nappasin tuollaisen kuvan :).

Siinäpä muutamia minun omia näkemyksiäni näistä lakoista. Kaikista eniten tykkään itse käyttää Color Clubia ja nuo muut jäävät sille haisemaan aika kovasti. Nubaria olisi mukava testailla seuraavaksi, josko saisin vaikka tilattua tässä joku päivä. Vai olisko sulla heittää joku parempi vaihtoehto?

7 kommenttia:

 1. Olen hyvin pitkälti samoilla linjoilla. Art Club -linereissa ärsyttää ihan samat asiat: se töhnääntyminen pullon reunoihin ja sutiin ja se että sitä sutia saa putsata alvariinsa. Ja Orlyissa inhosin sitä luisumista!

  Nubareista olen tykännyt kovasti - niissä ei yhtä pahasti tahmaannu sivellin (tosin se riippuu väristä, jostain syystä valkea on siinäkin tahmeampi kuin moni muu sävy) ja sitä sivellintä on muutenkin minusta helppo kontrolloida.

  Kissiä ostin kerran kolmen pakkauksen, ja inhosin niitä, koska ne ei peittäneet juuri nimeksikään. Gaaahhh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orlyjen tilalla menee akryylivärit, eli aika turha tuote itseasiassa... Nubareja on testattava siis seuraavaksi vielä.

   Kississä on minusta yllättävän hyvä peitto, mutta sekin riippuu väristä. Mut lirumpia ne on kun Art Clubit...

   Miten sinä Papu siivoat noita suteja? Mulla on vanulapulla lakanpoistoainetta ja pyyhin siihen taitetun vanulapun väliin sen sudin. Tuolla konstilla jää joskus vaan vanua sudin yläreunaan ja sekös keljuttaa >:/.

   Poista
  2. Sama metodi, sama ärtymys nöyhdästä :D Tietenkin ne vois varmaan silloin tällöin ihan liottaa asetonissakin puhtaaksi.

   Poista
 2. Ite oon jättäny noi koristelulakat melkein kokonaan hyllylle ja ottanu akryylimaalit käyttöön. Ärsyttää niin paljon kun pitää kokoajan olla sutia puhdistamassa ja vanulappu tarttuu kiinni siinä samassa..

  Mulla on kolme Kissin lakkaa (hopeaglitter, valk., musta) ja ne on liisteröityny vuoden aikana ihan hirveesti. Musta on ihan käyttökelvoton.. :( En ainakaan niitä oo jatkossa hankkimassa.

  Mutta Color Clubeista oon tykänny, eikä mulla siihen sutiin paakkuunnu niin helposti lakkaa. Ostin myös Dependin mustan art linerin, ja se on toiminu tosi hyvin, peittääkin täydellisesti (tosin mustat yleensä peittää)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on Oumaxit, mut jotenkin se on mukamas niin kauheen työlästä kaivaa ne maalit esiin ja etsiä pensseli ja alusta värille jajajaja. Säilytysratkaisustahan se taitaa vaan olla kiinni :D.

   Poista
 3. Hei! Löysin blogisi vasta äskettäin ja aivan ihania kynsiä teet. <3 Mulla on kokemusta vain kissin stripereista, mitkä tämän perusteella ei ihan huonoin vaihtoehto. Uutena tekijänä pelaan koristeluissa aikalailla varman päälle eli useimmiten käytän konad leimasinta.

  VastaaPoista
 4. Kissiä saa tilattua ebaystä yksittäisinä pulloina. Ja värejäkin näkyis olevan enempi kuin mitä oon noissa seteissä nähnyt.

  Omakin suosikkini on Art Clubin lakat!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...