Sivut

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Lakkojen kulutusta hamstrauksen sijaan

Monessa blogissa on ollut menossa projekteja täysin käyttämättömien kynsilakkojen korkkaamisesta. Eniten näistä on itselleni ollut näkösällä Sonnen musta laatikko (projekti on tosin ymmärtääkseni jo päättynyt). Taannoin, kun hän aloitteli omaa projektiaan, aloin itse miettimään omia kynsilakkojani ja sitä, että haluaisin nuo satakunta pulloa pitää aktiivisessa käytössä kaikki. Minä kun lukeudun niihin "kummallisiin" kynsilakkahulluihin, jotka haluaa saada lakat hamstraamisen sijaan myös kulumaan :D. En halua siis lakkamäärän paisuvan tästä yhtään enempää, eli jostain on luovuttava tai kulutettava loppuun, jos mielii saada uusia sävyjä (=hullu minä!).


Päätin alkaa siirtelemään kynsilakkojani laatikossa reunasta toiseen, jotta tiedän mitä olen viimeimmäksi käyttänyt. Tavoitteena siis käyttää kaikkia lakkoja uudelleen ainakin joskus :P.Kaikki "paremmat", värilliset kynsilakkani majailevat tässä yhdessä laatikossa. Eripariset markettilakat tai muut itse huonommiksi luokittelemani sekä päällyslakat, konad-lakat ym. ovat erillisessä laatikossa tilanpuutteen takia. Ei näitä tämän enempää ole. Näyttääpä muuten hurjan vähältä.. Noin 100 kpl ja määrä on erittäin riittävä :). En tykkää pitää pulloja missään esillä, enkä voisi kuvitellakaan ripustavani seinälle mitään kynsilakkahyllyä. Ei sillä, olen nähnyt blogeissa monta kivaa lakkahyllyä, mutta minun kotiini (ja silmääni) ei sellainen sattuisi mihinkään. (Katsotaan vaan, niin x-ajan kuluttua hehkutan ihanaa, uutta avohyllyä, jonne mahtuu kaikki lakat esille :D hrrrrr)


Tuossa se raja nyt kuitenkin menee. Melkein puolta lakoista olen käyttänyt tähän mennessä ja aikaa on nyt kulunut joitain kuukausia. Aika hidasta puuhaa siis. Hitaus tosin selittyy tässä kohtaa myös geelikynsillä (ei malttais lakata, kun on niin nätit geelit :P) sekä raskaudella, koska en halua olla lakkahuuruissa ihan samaa tahtia, kuin ennen raskautta olin.
Siitä se jatkuu kuitenkin ja ehkä jossain kohtaa saan pari uuttakin pulloa :).
Laittaisitko sinä lakkasi seinälle näkyville? Tai onko sulla jotain muita (minun mielestäni! :D) erityisen omituisia säilytystapoja, kuten kynsilakkojen pitäminen jääkaapissa tai sikinsokinylösalaisin purkinpohjalla? :)))

Oletkos himohamstraaja vai kuulutko samoihin omituisiin kuin minä, joka haluaa saada lakkoja myös kulumaan?

11 kommenttia:

 1. En usko, että haluaisin lakkoja seinälle esille. Kuitenkin pölyyntyisivät siinä, vaikka niitä käyttäisi. Ja olen todella huono pyyhkimään pölyjä.. :D Onneksi tuo parempi puolisko saa alkaa kohta hoitamaan sen homman... :D

  Ja ilmottaudun myös henkilöksi, joka haluaa saada lakkoja käytettyä. Mikä sen ihanampaa kun vedellä viimeiset lakkaukset jollain lakalla, kun tietää että pian saa taas kartuttaa varastoa jollain uudella kivalla lakalla :)
  Toisaalta tuntuu, että niitä lakkoja on vähän liikaa, enkä meinaa saada mitään käytettyä. Työnkin puolesta ei kohta saa lakata kuin silloin tällöin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo pölyyntyminen on yksi seikka, joka minuakin ahdistaa :P.

   Poista
 2. Ihan ekana, onnea raskaudesta!

  Sitten lakka-asioihin, mä oon ihan samanlainen kuin sä:D Itseasiassa mulla lakat on ollut jo hyvän aikaa laatikossa noin, että siirtelen niitä toiselle puolelle sitä mukaa, kun käytän :D Tää on kätevää...paitsi sitten siinä vaiheessa, kun lakkoja on sen verran monta, että käytettyjen ja käyttämättömien väliin ei jää kunnon rajaa :D Sullakaan se ei ole kauheen kaukana :D

  Ja toi, että haluu saada lakkoja myös kulumaan. Mulla sekin ihan sama. Erityisesti mulla on ne ei-niin-lemppari-lakat, jotka haluisin saada kulutettua pois. Tietenkään sellaisia ei mielellään kynsilleen lakkaile, joten menee hankalaksi :D

  Ilmota jos keksi jonkun hyvän ratkasun tohon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3.

   Jouduin tosiaan purkamaa laatikosta niitä ei-niin-lemppareita pois, että saan tuon rakosen aikaan :D Hassua, että löytyy joku, joka tekee asioita samalla tavalla. Mun luonto hei ;).

   Vesimarmorointi kuluttaa lakkoja ihan kivasti, käytä niitä huonompia siihen? :)

   Poista
  2. Tiiätkö, mä en ole koskaan edes koittanut vesimarmorointia :D Tohon niitä kieltämättä menis, mut musta tuntuu että noi mun kaikki ei-lempparit on sellasia et on vähän jumiintuneitakin jo, ja nehän ei vissiin käy siihen hommaan, kun uppoaa heti veteen.

   Mun pitää kanssa varmaan kuvata mun säilytys jossain vaiheessa...se onkin mielenkiintoinen kun mulla on laatikoita laatikossa :D Oon siis jakanut cremet ja shimmerit omiinsa ja sit jossain pohjalla hilluu korist-, leimaus- ja kirkkaat lakat :D Ehkä epäkäytännöllisintä koskaan.

   Poista
 3. Mulla on järjestelmällisen epäjärjestyksellinen kynsiboxi, johon kaikki kynsilakat eivät mahdu seisomaan, joten suurin osa makaa kyljellään. Ainakaan vielä ei ole siitä tullut ongelmaa, vaikka kuulemma kynsilakat pitäisi säilyttää pystyasennossa. Tietty tuokin boxi on _aina_ tiellä ja alkuun suunnittelin, että se on geelikynsitarvikkeille. Nyt tulikin tätä lukiessa mieleeni, että mullahan seisoo tossa vieressä puinen vanha laatikosto, jonka voisin tyhjentää peleistä ja tunkea lakat sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiiiih, mun kauhu, lakat sikinsokin ;D. Pitäis ehkä Sannun löysätä vähän pipoa ;).

   Poista
 4. Mun tavoite on pitää lakkamäärä alle sadassa. En halua turhaan lakkoja joista käytän ehkä alle puolet. Joskus kumminkin kyllästyy kynsiin ja sitten on ostanut ne 500 pulloa ja miettii minne laittais. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti. Tuo sata on mullekin oikein riittävä. Ja jos tosiaan haluaa uutta, niin sitten pitää vaikka antaa ystäville vanhoja käyttöön tai myydä pois :).

   Poista
 5. Minä laittaisin vaikka kaikki kynsilakkani seinähyllyihin, jos mulla vain ois tilaa niille hyllyille! Kynsilakkapullot on kauniita, ja ne ois ihanaa saada pitää esillä :) Tällä hetkellä mulla on yksi seinähylly täynnä lakkoja (OPIt, Orlyt ja melkein kaikki Essiet on siinä), lisäksi vessan peilikaapeista kaksi on vallattu lakoille.

  Mun kokoelmani pyörii noin 150 pullossa, ja olen huomannut että koko ajan helpommin myyn lakan pois. Lakan pitää ihastuttaa heti, tai se saa lähteä - sellaisille "No on tää kai ihan kiva" -lakoille ei tahdo enää olla tilaa kokoelmassa. Ja varsinkin huonosti levittyvät lakat saavat kenkää, sillä maailmassa on niin paljon upeita, laadukkaita, HYVIN levittyviä lakkoja, että en aio tapella kehnon koostumuksen kanssa, ellei sitten löydy jotain ihan mielettömän upeaa.

  En haluaisi kasvattaa kokoelmaani enää enempää, koska muuten noi lakat ei mahdu enää mihinkään. Siksi myyn säännöllisesti tylsiä lakkoja pois, koska mun on vaan IHAN pakko silloin tällöin saada ostaa uutta. Se piristää niin mielettömästi - sekä se ostaminen, että niiden lakkojen saaminen. Ja niillä lakkailu.

  Vaikka minäkin periaatteessa haluan saada noita lakkoja myös kulutettua, niin inhoan lakan kaivamista kynsilakkapullosta niin kovasti, että todennäköisesti myyn pullon pois sen ollessa puolivälissä. Esim. China Glazen Romantique-kokoelman lakoista myin neljä pulloa pois kun ne alkoi olla sen verran vajaita, että esim. vesimarmoroinnissa ei onnistunut enää helposti ja vaivattomasti se pisaroiden tiputtelu, ja ostin tilalle uudet pullot. Joo, olen outo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niissä hyllyissä se hyvä puoli, että näkee paremmin, mitä lakkoja on. Laatikosta joutuu nostelemaan pulloja, kun näkyvissä on vain korkit... Mulle pitäis siis olla litteä, siis ei-syvä :D, lakkakaappi, joooo! :).

   Käyhän se Papu noinkin, et myy puolikkaat pullot pois :D. Kunhan tulee kulutettua jotenkin, ettei jää kuivumaan. Jokaisella meistä on outoutemme ;).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...