Sivut

tiistai 20. tammikuuta 2015

Parjattujen puolustaja

Muistatte varmaan edellisvuotisen lakkahirvityk...ihanuuden, jota leikkisästi nimitettiin raejuustolakaksi ja joulupukin oksennukseksi. Minä tietenkin parjatun lakan puolustajana olin kärppänä paikalla, kun sain kyseisen lakan käsiini ja ihan jopa vähän pidin siitä!

Lähes tulkoon sama kohtalo - ainakin suomalaisten kynsibloggajien keskuudessa - tuntui olevan OPI:n syksyllä julkaiseman Nordic-kokoelman suomilakalla, joka kantaa nimeä With a nice Finn-ish. Lakan väri herätti suurta ihmetystä, olisihan sininen tai valkoinen ollut ehdottomasti enemmän Suomen väri, kummasteltiin frost-tyyppistä koostumusta ja paheksuttiin näkyville kuivuvia sudin jälkiä.

Vielä hetki sitten olin sitä mieltä, että lakka tosiaan kaipaa puolustamista, kunnes tein vielä tutkimusmatkan suomalaisten kynsibloggaajien lakan nimellä googlesta löytyviin kirjoituksiin. Hämmästyksekseni - ja myönnän hykerrelleeni innostuksesta - sain huomata, että lakkaa puolustavia ja ylistäviä kirjoituksia olikin useita, muun muassa näin: BunnyTailNails-blogissa kehuttiin lakan kaunista, karamellikultaista ja harvinaista sävyä, Katse Horisontissa -blogissa arvioitiin lakan yllättävää pysyvyyttä ja Kynsien värikartassa oltiin taas sitä mieltä, että sävy tuo mieleen suomalaisen syysruskan. Charming Nails -blogissa mietittiin, että pitäisikö jokaisen suomalaisen OPI-fanin ehkä omistaa tämä lakka jo nimen takia :).


Ja tiedättekö mitä. Yhdyn kyllä näiden leidien kirjoituksiin, no ainakin osittain :). With a Nice Finn-ish on sävyltään erittäin kaunis, sekaisin kultainen ja pronssinen, enkä malta odottaa, että saan kesällä nahkaani vähän päivetystä ja pääsen kokeilemaan tätä uudelleen. Lakka levittyi geelikynnelle ohuilla kerroksilla vaivattomasti ja kahdella kerroksella sain jo peittävyyden aikaan. Lisäksi se frost-lakkojen tapaan kuivui äkkiä. Siveltimen vedot jäivät osassa kynsiä hitusen näkyviin, mutta eivät minua häiritsevästi ollenkaan.

Lakka sopii lämpimään ihosäyyni oikein nätisti, eikä tikkunipussani ollut yhtään lakkaa, joka olisi ollut lähellekään tätä sävyltään. Ihanpa siis jo sävyn takia saa jäädä meille asumaan, jos vaikka sitten nimenkin :).

Maalailin näihin koristukseksi ohuella siveltimellä ja mustalla akryylimaalilla simppeleitä pitsikuvioita (joo ei pitäisi moittia omia tekosia, mutta harjoitusta hei vähän :P). Idea pitsin maalailuun on Polishaholic RiaG:ltä, joka on viime aikoina alkanut paljon testaamaan uusia koristelutyylejä ja harjoittelemaan uusia juttuja. Arvostan, peukku lahjakkaalle RiaG:lle (y).

 Onko sulla varastoissasi tämä kultainen suomi-ihmetys?
12 kommenttia:

 1. Periaatteessa tuo lakka on ihan kaunis, mutta jos sen omistaisin, se jäisi kyllä käyttämättä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, haasteellinen sävy, vaikkakin kaunis. Saa nähdä, miten mulla käy tän kans. :)

   Poista
 2. Mahtavaa, että joku muukin puolustaa suomilakkaa! Mä oon varmaan vähän outolintu, koska myös tuo raejuustolakka sai sydämeni sykkimään. Mihinkähän mä seuraavaksi ihastun, varmaan siihen China Glazen kevätkokoelman keltaiseen shimmeriin, joka saa niskavillat nousemaan pystyyn :). Upeat nuo sun kynnet ja peukku käsinkoristeluista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Joo kaikki hirvitykset tänne myös vaan :D.

   Poista
 3. Varastoista löytyy kyllä minultakin tämä "suomalaisten pakollinen" ja tse asiassa muistan myös tuon Charming Nailsin postauksen, koska vielä silloin kantani oli ehdoton ei tälle lakalle... Vähitellen käänsin takkini toisinpäin ja nyttemmin tää on sittenkin ihan jees! :) Lakka näyttää hyvältä tässä elegantissa pitsimanissakin.

  p.s. Otsikon perusteella ajattelin ensimmäisenä postauksen sisältävän Mavalaa... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi muuten hyvin voinut olla Mavalaakin, paitsi että oon tainnut pitää puolustuspuheenvuoron jo sillekin :D. Ja himoitsen yhtä lakkaa siitä uudesta soft matte -setistä :).

   Poista
 4. Nimen takiahan tämä pitäisi hommata, mutta kun väri ei vaan iske. Tai ei siinä mitään vikaa ole, mutta eipä toisaalta ole mitään ihmeellistäkään. Tietysti tässä käy nyt taas sitten niin, että tätä etsitään vuoden päästä kissojen ja koirien kanssa kun se vaan pitää saada :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ollut mitään tämänkaltaista lakkaa, joten mahtui väriskaalaan hyvin. Tosin myönnän kyllä nimen vaikuttaneen ostopäätökseen :)

   Poista
 5. Tää lakka houkuttaa mua semipaljon, mutta tiedän jo, että se jäisi käyttämättä, koska ei vaan sopis mun ihon väriin. Tai niin ainakin pahasti luulen.... :/
  Tosi kiva idea nuo koristelut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit kantsii jättää kauppaan ja ihailet muilla :).
   Sellaisen pikkujutun oon tässä sisäistänyt, että ihan kaikkea kaunista ei tarttee omistaa itse ^_^ heh.

   Poista
 6. Sä sait tämän lakan näyttämään tosi nätiltä :) Sävy sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emma :). Edelleen, kesää ja pientä rusketusta odotellessa ja sit uusintapostaus. Näyttää varmasti vielä paremmalta :).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...