Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Helppo chevron-manikyyri

Otatteko te koskaan äidiltänne "päivähoitoon" tavaroita? Mulla on ollut päivähoidossa verhoja, astioita, ompelukone, ratkoja sekä mm. harkkosakset aka siksaksakset. Kovasti aina painotan äidilleni, että olen palauttanut kaikki tavarat päivähoidosta, mutta enpäs olekaan! Miettiessäni chevron-manikyyrin toteuttamista muistin, että mulla on nämä harkkosakset edelleen jemmassa. Ei oo äiti kaivannut ainakaan pariin vuosikymmeneen, koska nämä löytyi ala-asteen aikaisesta penaalistani :D!


No mutta, sitten asiaan. Chevron-kuviohan on siis se siksak-kuosi, jollaista voit kurkata vaikka tästä.

Pohjalakaksi laitoin aiemmassa postauksessa jo nähdyn Barry M Gelly -lakan sävyssä Greenberry. *Koostumusvalitukset luvatusti sensuroitu*, mutta sävy korvaa kaiken. Siis niin täydellinen, ettei Vanquish voi uskoa, miten rakkaan ja hellivän kodin hänen lahjoittamansa kynsilakka sai :). Näissä kynsissä siis Greenberryä kolme kerrosta.


Seuraavaksi lakkasin Scotch Magic -teipin päälle valkoisella China Glaze White on White -lakalla sekä Barry M Berry Ice Cream -lakalla pari kerrosta ja annoin kuivua hyvin.


Huomatkaa, kuinka vanha Wettis-lakkapullokin sai taas hommia teipinpitimenä ;D.


Nappasin kuivuneen teipin irti...


...ja leikkasin harkkosaksilla siitä ohuita, valkoisia ja liloja siksak-suikaleita ja liimasin ne toisesta päästä varovasti pöydän reunaan odottamaan kynsillepääsyä. Alla olevassa kuvassa leikkuujätettä :).



Asettelin teipinpalat pinsettien avulla kynnen reunasta lähtien ja laikkasin teräväkärkisillä kynsisaksilla ylimääräiset pois. Nimettömät ja keskisormet saivat tuollaiset tasaväliset siksak-raidat ja peukaloihin asettelin satunnaisesti. Päälle laitoin kaksi kerrosta Seche Vite -päällyslakkaa.

Auringonpaisteessa.


Tässä vielä Cutepolish-video, josta sain opin nopean chevron-manikyyrin tekoon. Tekniikkaa on hauska käyttää (jos äiti omistaa harkkosakset) ja sillä saa helposti tehtyä vaikka kuinka monivärisen chevronin! Ainoat miinukset mainittakoon, että suikaleista oli vaikea saada leikattua samanlevyisiä ja teippien poistaminen kynsiltä oli sitten yksi helvetti. Onneksi mulla on kynnet geelattu, niin sain surutta työnnellä teipit kynsinauhatyöntimellä pois...




Ps. Äiti, mie oon palauttanut sen ratkojan jo ajat sitten! ;)

15 kommenttia:

  1. Todella ihanat niin idean kuin värienkin puolesta! Barryn turkoosin on täydellinen:)

    VastaaPoista
  2. En ole ennen törmännyt tähän tapaan tehdä chevronia :O vaikuttaa hieman hankalalta tosin, se toinen tapa (teipin palaset laitetaan kynnelle ja sitten vedetään kerros lakkaa päälle) vaikuttaa helpommalta. Mutta toi tapa on hyvä jos haluaa kaksi eri väriä, ihana lopputulos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teippimanikyyrejä kokeilleena sanoisin, että minun mielestä tää on just se helpompi tapa, jos haluaa siistiä ja särmää chevron-kuviota :). Teippien virittelyssä on ihan sama vaiva, onpa ne valmiiksi lakattuja tai ei ja tällä tekniikalla niitä ei tarttee nyppiä irti vasta kuin poistaessa lakkoja. Ja sitten jos lakkaa vasta teipin päälle, niin teippien pois ottaminen pitää tehdä sukkelasti, eikä tuonmuotoiset palaset taatusti irtoa yhdessä osassa. Ja tosiaan, tällä konstilla saa niin montaa väriä, kuin kynnelle mahtuu :).

      Mut kuka mistäkin tykkää ja minkäkin taitaa :).

      Poista
  3. Tosi kivat värit ja idea näissä :D Täytyy varmaan hankkia itsellekin harkkosakset ;)

    VastaaPoista
  4. Ooh, tosi kauniit! En kyllä halua edes kuvitella, millaista niiden teippien poistaminen on... >_<

    VastaaPoista
  5. Oi miten ihanan herkulliset värit ja hauskan näköiset kynnet! :)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihanat! Niin jätit ne teipit sinne pohjalle? Kun jossain oon törmänny että se lakkalaatta otetaan eka siitä teipistä irti nii mietin onko niillä kuin eroa käytössä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :). Juu, jätin sinne pohjalle. Luulisin, että tällä käyttämälläni konstilla on enemmän työstövaraa, kun teipit liimataan kuivan lakan päälle. Siis jos ei raita mee oikeeseen kohtaan, niin voi siirtää. Pelkkää lakkalaattaa käytämällä raidoista saisi matalammat ja poistaminen olis helpompaa. Puolensa siis molemmissa :).

      Poista
  7. Hienot! Mulla ei ole viime aikoina riittänyt hermo mihinkään noin pikkutarkkaan, ihana että jotkut jaksaa väkertää :)

    VastaaPoista
  8. Hassun hauskan veikeen vekkulin vikkelän villit kevätkynnet, etten sanois! Mietin tässä, että vaatiko kovasti herrrrmoja moinen operaatio vai sujuiko ihan ongelmitta?
    Itsellä huomenna edessä joko teippailumenoa tai marmorointia, en oo viel päättäny kumpaan uhraan hermoni...

    VastaaPoista
  9. oho, mahotonta väkertämistä oot jaksanut, lopputulos on kyllä vähintäänki vaivan arvoinen :)

    VastaaPoista
  10. Upeat väriyhdistelmät ja kynnet!;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...