Sivut

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Opettavainen tikkuprojekti

Moni kynsibloggaaja on tämän projektin saattanut loppuun aikoja sitten ja mitä muut edellä, sitä Sannu perässä. Minun tikkubuumini laittoi liikkeelle - ylläriylläri - Papu.

Facebookin Lakkarakkaus-ryhmässä muutama avulias kanssasisar auttoi, kun halusin tehdä tikusta asiaa (eheh) ja sainkin heidän neuvoillaan pikaisesti valittua eBaysta sopivat tikut. Kyllä pitää taas todeta, että on se vaan näppärää tehdä asiat perästä päin, kun joku muu on ensin ottanut testit, viat ja mokat niskaansa :P.


Ja niin alkoi varsinainen projekti. Mulla oli tulossa klubiesitelmävuoro, jossa olin ajatellut kertoa harrastuksestani ja olin päättänyt saada tikut siihen mennessä valmiiksi. Aikaa oli vain viikko. Otetaan nyt sitten huomioon, että mulla on kotona kolme alle neljässä vuodessa syntynyttä lasta, joista nuorin on alati vahdittava, kaikenahmiva mittarimato, eli tikkujen lakkausaika on jokseenkin kortilla.


Miehen työpaikka osoittautui jälleen aarreaitaksi ja sain hyppysiini Dymo-tarratulostimen. Kipaisu kirjakauppaan hakemaan oikeanlevyistä tarraa (joka muuten maksoi mansikoita!) ja ei kun näppäilemään. Nuukana tyttönä jouduin vähän lyhentämään lakkojen merkkejä, mutta ajattelin, että menköön. Muistan itse varmasti, mitä lakkamerkkejä on CC tai ChG ;).

Ja kas. Onnistuin. Ja kun sanotaan, että lopussa kiitos seisoo, niin tässä todellakin seisoi. Tiedättekö sen fiiliksen, kun on niin hyvillään ja ylpeä saavutuksestaan ja kätten jäljestä. Ja tämä ihana fiilis yksistä pirun kynsilakkatikuista.


Kuvien määrä saattaa kertoa, miten innolla näitä on tullut ihasteltua <3.
En oikein osannut päättää, miten olisin nämä järjestellyt, joten tässä ensimmäinen viritelmä. Ekassa renkaassa on "värilliset" värilakat ja toisessa (seuraavassa kuvassa) ne ei-minkään-väriset (valkoiset, nudet, ruskeat, kultaiset, hopeat,..)Kolmannessa renkaassa on efektilakat, glitterit, magneetti- ja mattalakat sekä hologrammilakat.
Tikut on kiinni metallirenkaassa, jossa on ihan näppäränoloinen kiinnitys. Ainoa huono puoli on, että saranakohta on niin iso, etteivät tikut pääse pyörimään renkaan ympäri. Muutenhan tuolla ei niin ole väliä, mutta tikkuja lisätessä saranan olisi kätevää olla pienempi.Opettavaisen tästä tikkuprojektista teki parikin juttua. Ensiksi, paras mieheni joutui tunnustamaan, että muutama lakkapari on todellakin eri sävyisiä ;) :

OPI Kiss Me on My Tulips ja OPI Dim Sum Plum (alemmassa kuvassa tikuilla toisin päin).

Ja toiseksi, sain itse todeta, että ehkä on aika laittaa jotain kiertoon ja hommata muutama ihanuus tilalle :).

Me so happy!


23 kommenttia:

 1. Nättiä :) Mä oon kans noita tikkusysteemejä aatellu kun on lakkamäärä paisunu yli sadan jo.. :D Vois olla ihan hyvä idea tikutella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tikuttele ihmeessä :). Noita on niin kiva katsella ja hypistellä :D.

   Poista
 2. Tuliko nuo renkaat tikkujen mukana vai ostitko jostain muualta? Mistä? Haluatko diilata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tikkujen mukana. Niiden piti olla sellaiset suorat ruuvit, mut onneksi tulikin nuo ^_^.
   Ja siis eBaysta ovat peräisin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No olihan tuossa. Onneks lakkamäärä on kuitenkin maltillinen (verrattuna moneen muuhun harrastajaan) :).

   Poista
 4. Oi vitsi! Vähänkö nuo renkaat olis kätevät :) Mulla on raivostuttavat ruuvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin piti tulla raivostuttavat ruuvit. Sain nää vahingossa, onneks :D.

   Poista
 5. Vähänkö nuo renkaat vaikuttaa tikkuja kätevämmiltä! :O Ja sun miehesi on kyllä puoliksi sokea, jos se on väittänyt Kiss Me On My Tulipsia ja Dim Sum Plumia saman värisiksi! Nehän on ihan erilaiset :D ♥ Ihanaa olla lakkahullu, meillä on kyky tunnistaa yllättävä määrä värisävyjä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti tietysti kirjoittamani "...ruuvia kätevämmiltä". Huokaus.

   Poista
  2. Haha, hyvin ymmärsin asian ekasta kommentistasi, enkä edes huomannut, et puhuit ruuvien sijaan tikuista :D.
   Pullossa nuo OPIt kyllä näyttää kummallisen samansävyisiltä ja lakattuna ero on erittäin selkeä. Oi tätä ihmeellisyyttä :P.

   Poista
  3. Mies joskus ihmettelee, että "eiks sul oo jo ton värinen lakka?" No juu, tän värinen ehkä, mutta ei juuri tätä SÄVYÄ. Vissi ero! :D

   Poista
 6. Muistan kyllä hyvin sen fiiliksen kun itse sain projektin päätökseen. Niitä nyt vain oli niin ihana katsella koko ajan. :)

  VastaaPoista
 7. Huh, hurja homma! Onnittelut sen loppuun saattamisesta :)!! Et millään haluaisi paljastaa sun ebay-kauppiasta? Voisin itsekin tikuttaa mun HUOMATTAVASTI pienemmän lakkaperheeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Myyjän tunnus on tomorrowhome ja Kiinasta nuo tikut tuli siis. Ekaa kertaa tilasin ko. myyjältä ja hyvin toimi. Tikut tuli reilussa viikossa!

   Poista
 8. NUO RENKAAT o.O kuinka kätevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun ois tosiaan sellaiset, missä tikut pääsis pyörimään ympäri... Some kind of art -blogin Bloh oli keksinyt laittaa ne isoon korvarenkaaseen. Nerokasta! :D

   Poista
 9. Kuhan tikut kolahtaa luukusta, niin alkaa mullakin tikutus. Pitäs ehkäjoku tarravehje hankkia..? Vinkkejä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu käytössä Dymo Label Print 150, tuossa linkissä kuva:
   http://www.barcodesinc.com/images/models/lg/Dymo/labelpoint150.jpg

   Tuohon sai oikeanlevyistä tarraakin, mut on kyllä varmaan kallis hankinta, jos sitä ei muuhun tarttee. Tarra-arkille tulostaminen on varmasti edullisempaa, joskin Dymo saattaa olla hermoille hellempi :D.

   Poista
 10. Tää ei liity kyllä postaukseen mitrenkään mutta onko sun bannerikuva ite ottama, siis mietin kun haluaisin oman että pitääkö olla ite ottama kuva?:DD
  ja noita tikkujapitää kyllä ittekkin hankkia , näyttää niin käteviltä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyvä ei tieltä eksy ;). Oon itse oottanut tuon kuvan lakkapulloista ja photarilla poistin siitä taustan ja lisäsin blogin nimen. Jos haluat käyttää jonkun toisen ottamaa kuvaa, niin siihen pitää tietysti olla kuvan omistajalta lupa. Eli netistä ei saa kopioida kuvia omin päin :).

   Poista
  2. Noita renkaita saa askartelukaupoista, googleen saranarengas ja tadaa, löytyy eri kokoisia. Mulla kans ruuvit, renkaat hankintalistalla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...