Sivut

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Millainen on hyvä kynsiblogi?

Nyt kun olen parhaani mukaan palaillut blogimaailmaan, oon monessa kohtaa huomannut olevani ihan pihalla. Kirjoitinkin jo aiemmin, ettei mulla ole mitään käsitystä uusista kokoelmista, lakkamerkeistä tai trendeistä. Ballerina-muoto on ainakin rakennekynsien puolella nosteessa, mut muusta ei juuri oo hajua. Eikä se oikeastaan haittaa.

Mutta.

Välillä tuntuu, etten osaa enää kirjoittaa kynsiblogia. Kynsilakkauksissa kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Kiinnostaako ketään, mitä lakkaa olen käyttänyt tai millaista se oli käytössä? Tai mistä laatasta leimat on peräisin ja kuinka kovasti leimasin kenkkuili? Pohdin ajatuksiani kynsiblogien lukijana: mitä minä luen mieluiten ja mitä tietoa odotan. 

Kuvat on asia numero yksi. Kauniita kynsiä on kiva katsoa, mutta en laita suurinta painoa sille, ovatko kuvat äärimmäisen hyvälaatuisia. Kunhan kuvat miellyttävät minun silmääni ja niissä on asiaa. Tarina tekee postauksesta mielenkiintoisen: pääsen tirkistämään bloggaajan ihan pieneenkin henkilökohtaisen elämän asiaan, mielipiteeseen tai ajatukseen, olipa se sitten isoisän syntymäpäivä, pieleen mennyt työpäivä tai reissu ruokakauppaan. Tarina luo kynsien taakse ihmisen. Oikeinkirjoitus pitää olla ainakin pääpiirteittäin kohdallaan ja tekstin sujuvaa. Ripaus huumoria tai tunnetta ei ole pahitteeksi.

No joo, lakan merkki ja sävy on aika oleelliset ja ehkä haluan kynsiblogissa tietää senkin, jos lakka on käytettävyydeltään aivan susi tai vastaavasti poikkeuksellisen erinomainen. Kaikki muu lakkauksen yksityiskohdista onkin sitten enemmän tai vähemmän tarpeetonta knoppia, jonka voi tarpeentullen tiedustella kommenttiboksissa. Vai onko?

Saman vanhan voi kuitenkin aina sanoa uudelleen ja itselle päivänselvä asia voi olla toiselle uutta. Tässä teille skittlette-lakkaus:


Mikä sitten on skittlette? Chitchatnails.com kertoo (vapaasti käännettynä) näin:

Skittlette-lakkauksessa on vähintään kaksi erilaista aksenttikynttä. Voit valita minkä tahansa yhdistelmän/järjestyksen, mutta aidossa skittlettessä vähintään kahden kynnen on oltava samanlaisia (muut voivat olla keskenään erilaisia) TAI kaksi paria identtisiä kynsiä ja yksi erilainen. Skittlette voi olla siis mikä tahansa seuraavista:AABBC, AAABC, AABCD (missä tahansa järjestyksessä kynsillä, jolloin AAABC=ABCAA=AACBA).Minun skittletteni tässä postauksessa:
 • A, Peukalo: OPI French Quarter For Your Thoughts
 • A, Etusormi: sama kuin edellä
 • B, Keskisormi: OPI Rumple's Wiggin, valkoinen leima Essence-leimauslakalla Lealac B-laatasta
 • C, Nimetön: epäonnistunut negative space -kynsi OPI French Quarter For Your Thoughts ja Rumple's Wiggin, siksak-kuvio kynsivinyylillä
 • D, Pikkurilli: OPI Rumle's Wiggin ja pyöreä niitti

Pohdiskeluni lopputulos on ympäripyöreä, hajuton ja mauton päätelmä. Luen kynsiblogeja, jotka ovat keskenään kovin erilaisia, mutta siltikään niistä ei mikään ole välttämättä toistaan parempi. Toinen kertoo tarkasti lakkauksen tekemisestä ja käytetyistä tarvikkeista, toinen on vähäsanaisempi monien kuvien kera, kolmas jakaa muitakin lahjojaan ja tarinoita elävästä elämästä. Kaikissa niissä on kuitenkin yhteistä se, että ne ovat saaneet minut kiinnostumaan. Sellainen on minun mielestäni hyvä kynsiblogi.


Sellaista blogia minäkin haluan kirjoittaa.
14 kommenttia:

 1. Minäkin luen hyvin erilaisia blogeja, mutta kaikkia kuitenkin yhdistää se, että lakkauksen pitää olla siisti. Tykkään itse jos tekstissä mainitaan lakan helppois tai hankaluus, se auttaa omissa ostopäätöksissä. Nykyään tykkään myös siitä, että vanhojakin lakkoja käytetään, eikä aina vain uutuuksia. Plussaa saa kauniista kuvista ja huumorista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin samoilla linjoilla ollaan. Mulla täällä ei näy juurikaan edes uutuuksia, kun vanhatkin tuntuu riittävän pitkän tauon jälkeen :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista pohdintaa ja kiva postaus. Samat mietteet voisin allekirjoittaa ihan ylipäätään blogeihin, tosin luen oikeastaan vain kauneusblogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin itsekin toisiksi viimeisen lauseen kohdalla, koskee kyllä kaikkia blogeja. Mie seuraan muutamaa lifestyleblogia myös ja satunnaisesti myös sisustusjuttuja.

   Poista
 3. Luen useita kynsiblogeja. Eniten arvostan sitä, että esim. sponssina saadut tuotteet arvostellaan oikeasti, eikä kehuta joka ****** purnukkaa vain siksi, että siitä kilahtaa euroja tilille. Se "maksettu kehuminen" kyllä näkyy tekstissä tavalla tai toisella, olen tarkkana näissä jutuissa.
  Siistit lakkaukset tietysti kivoja, mutta epäonnistumiset tai pienet sutut ei haittaa - ne ovat elämää. Ei mikään tässä maailmassa ole täydellistä.
  Kiitos blogistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että kriittinen pitää olla.
   Kiitos kommentistasi ja kiva, kun oot lukijana :)

   Poista
 4. Mä tykkään sun blogista koska sulla on hyvät kuvat, kauniin muotoiset ja siistit kynnet sekä kekseliäitä lakkauksia. Ei aina tarvii olla hirmu koristellut, joskus voi olla pelkän lakan esittely. Tai hius- tai kauneusjuttuja. Jos blogi on tarpeeksi mielenkiintoinen, luen sieltä yleensä joka postauksen.
  Itse yritän kiinnittää huomiota hyviin kuviin ja siistiin lakkauksiin. Mutta aika usein siellä on suttu tai kissankarva. En ehkä ole hirmu sanaseppo mutta jotain aina yritän. Sponssituotteista kerron kyllä aina rehellisesti koska kyllä se minustakin näkyy jos vaan kirjoitellaan mielistellen muita :/ en kyllä ole nähnyt muiden tekevän näin mutta mäkin luen lähinnä kauneusblogeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kommentti :). Sulla kyllä lukijamäärät kertoo varmasti puolestaan blogin laadusta. Oot ihana konkari <3

   Poista
 5. Minä en ole oikein osannut päättää, että kuinka tarkkaan mun pitäisi selostaa tekemäni lakkauksen vaiheet. Kuten sanoit, joillekin yksi asia saattaa olla tuttua juttua ja toisille taas uutta.
  Mulle blogien ykkösjuttu on kuvat. Bloggaajalla saa olla kynsillä vaikka koirankakkaa kunhan se näyttää kuvissa hyvältä. Toinen mulle tärkeä juttu on teksti. En hirveän kauaa jaksa lukea blogia, jossa ei käytetä pisteitä ja isoja alkukirjaimia.
  Tykkään lukea myös tällaisia pohdiskeluja, jotka herättää ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla joka kohdassa :). Kiitos kommentistasi!

   Poista
 6. Mielenkiintoisia ajatuksia, helppo yhtyä moneen noista ajatuksista.. Monesti tulee itsekin mietittyä, että kuinka paljon noista lakkauksen vaiheista oikein pitäisi kirjoittaa ja jaksaako niitä kukaan lukea. Kirjoittaminen on miulle ylipäätään aina se murheenkryyni, en vaan koskaan oo ollu siinä hyvä. Mutta en sit kuitenkaan osaa vaan tuonne blogiin lätkäistä pelkkiä kuviakaan, vaikka kaipa sekin voisi toimia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kyllä varmasti toimia pelkät kuvatkin! Mut toki teksti antaa vähän luonnetta bloggaajalle :)

   Poista
 7. Juu monen tyylistä blogia on lukulistalla, mut siistityt lakkaukset ja kuvat ja tekstin sisältö on varmaan kolme tärkeintä kriteeriä itsellä. Kuvien ei tarvitse olla huippulaatusia, vaikka tietty hyvälaatusia viimisen päälle sommiteltuja ja muokattuja kuvia on kiva kattella, mut tärkeämpää on se että lakkaus on siistitty kynnet on saman mittaset (mun silmää perfektionistina häiritsee ihan suunnattomasti eri mittaiset kynnet:D )olipa ne sitten lyhyet tai pitkät tai jotain siltä väliltä, ja teksti on mielenkiintoista ja avaa tosiaan vähän sitäkin minkä tyyppinen ihminen blogia pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan eripariset kynnet on kyllä vähän epämiellyttävää katseltavaa. Siis pituuden puoleen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...