Sivut

maanantai 21. lokakuuta 2013

Aviomies kynsibloggaajana -haaste

Anniina Tiny Nail Design -blogista laittoi liikkeelle hauskan haasteen: Aviomies kynsibloggaajana. Heitin Anniinan haasteen omalle armaalleni ja hetken kummasteltuaan Jannen postausta, hän päätti ottaa haasteen vastaan:


Sannun aviomies kynsibloggajana

Nyt tuli kyllä kaikkein typerin haaste, johon minut on ikinä haastettu. Jopa niin typerä, että sitä voi ajatella hulluksi haasteeksi. Ja jos taas johonkin haasteisiin otan osaa, niin ne on hulluja, eli kappas vain, tässä sitä kynsiplogia huomaan kirjoittavani.


Ihan aluksi kurkistin rouvan laatikoihin, jotta mistäköhän sitä aloittaisi. En ikinä ollut ajatellutkaan, miten paljon sitä purkkia siellä laatikoissa olisi. Laskeskelin päissäni, että jos jokaista väriä ja purkkia tutkiskelen 30 sek per tuote, niin jo pelkkä tuotteisiin tutustuminen veisi vuorokauden. Eli jotakin muuta on keksittävä...


Halusin jotakin käytännöllistä eli auton keula kohti K-Rautaa.


Yksi idea oli tehdä viilusta, eli oikein ohuesta puusta kynnen muotoiset elementit, joihin olisi saanut puun syyt hyvin näkyviin. Pintaa olisi voinut vähän jopa liekittää tai sitten vain hioa syiden mukaisesti. Se olisi ollut ekoteko :).

Päätin kuitenkin lähteä käytännöllisyys edellä, puukynnet odottakoon vielä.

Siispä kynnet, joilla saa jotakin aikaseksi, ei pelkkä koriste. 

Hiomapinnalle voisi olla käyttöä, mutta mistä siihen kynnen päälle pinnoite, jonka rakenne on tarpeeksi kova ja kestävä, jotta sillä voisi jotakin tehdä? Ei löytynyt, mutta löysin itseni hiomapaperiosastolta. Niistähän saa hyvät pinnoitteet eli ei muuta kuin arkit matkaan ja kotiin askartelemaan.

Ei mitään hajua, miten saan oikean kokoiset palat, joten otin leivinpaperia ja sen asettelin kynnen päälle ja piirsin siihen kynnen muodon. Nyt tietysti piti olla tarkkana, mikä on pintapuoli... Tästä sitten leikkasin, piirsin ja leikkasin ja niin oli hiomapaperin palaset valmiita. Sitten liimaamaan. Käytin Bostikin kaksikomponenttiliimaa, joka on hiukan joustavarakenteinen eli lopputuloksesta ei tule yhtä luuta vaan hieman elastinen. 


Ta-daa, siinä ne sitten on :).


Bloggaajan kommentit

Olipa lystiä tarkastella, kun iso mies askartelee kynnenpäällisiä :D. Kun heitin haasteen, olin ihan varma, ettei mies koskekaan lakkapulloon, vaan keksii jotain ihan muuta. Hänen mielestään kun asiat pitää tehdä aina "vähä toisel viisii". Oikeassa siis olin. 

Hiekkapaperi löytyi kotiosoitteeseemme jo seuraavana päivänä (syyskuun alkupuolta) ja askartelut suoritettiin samana päivänä. Keittiön lattialle ilmestyi ensin pakki. Ei Sannun kynsikoristepakki, vaan ihan oikea työkalupakki!


Sitten tehtiin prototyyppi.


Leivinpaperista tuli hyvät muotit...


... ja jokainen kynsi sai omansa.


...mutta eniten minua hämmästytti tuo työkaluarsenaali. En olisi uskonut, että kynsibloggaamisessa tarvitaan puukkoa ja ja ja... tuota... muita työkaluja ;).


Lopputuotteen näittekin jo heti ensimmäisessä kuvassa. Sanoisin, että mieheni suoriutui hommasta kerrassaan loistavasti. Postauksen tekeminen tosin vaati huolellista ja pitkällistä, kuukauden kestävää suunnittelua (yeah, right.), mut sitä ei lasketa. Kynsiposeerauksesta sen sijaan annan täydet kekseliäisyyspisteet! :D

Moon niin ylpee mun miehestä :).Ps. Jos haluat haastaa sen toisen puoliskosi mukaan, niin säännöt löytyy Tiny Nail Design -blogista, tästä postauksesta

47 kommenttia:

 1. Jestas!
  Tosta kekseliäisyydestä voisi oikeasti moni ottaa mallia! :D Well done!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voiskin tehdä uuden haasteen, et kuka tekee parhaat varjokuvakynsiposet XD.

   Poista
 2. Saisinkohan mä ukon ylipuhuttua tähän hommaan... Tää on niin hauska idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, sanot vaan, et on suostuttava, kun muutkin ;).

   Poista
 3. Nämä miesten haastamispostaukset on kyllä ihan järjestään hupaisaa luettavaa.. tämäkin että kynsipostauksen tiimoilta lähdetään Rautakauppaan!! Mutta ymmärrän: kynsien koristelu on luovaa työtä ja kukin valitsee tietenkin itse omat ostospaikkansa. :D

  Huvitti myös tuo "Laskeskelin päissäni" lausahdus miehesi tekstissä, ja epäselväksi jäi oliko kyse näppäilyvirheestä vai oliko haasteen suoritushetkellä nautittu jotain lohduketta homman helpottamiseksi... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että kyse on hupaisan mieheni hupaisasta vitsikkyydestä :P. Muistaakseni oli vesiselvänä. Ehkä? :D

   Poista
 4. Siinä on kyllä miehisimmät kynnet, jotka oon koskaan nähnyt. :D Tuon tasoinen luova ajattelu ja kekseliäisyys on oikeasti kadehdittavaa. Nostan hattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Miehisimmät hiomapaperikynnet esittämässä pupujussia ^_^.

   Poista
 5. Ihan huippupostaus :D ja sananvääntäjänä tartuin itsekin tuohon päissään laskeskeluun, miehesi on selvä (?) sanaseppo! Ja varjokuvaan on saanut käyttää jo kekseliäisyyttä, tuota asentoa tuskin sinun posetuksissa ihan heti näkyy eli on pitänyt keksiä ihan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kyllä tullut mieleen tehdä varjokuvia, vaan mieluummin on yrittänyt päästä varjoista eroon. Tästä pitää varmaan tehdä tuon armaani kanssa diili, et saa tehdä vaikka kerran kuussa ilmestyvän postaussarjan uusista, innovatiivisista poseerauksista :D.

   Poista
 6. Hahaha! Illan naurut :D hiomapaperia ja kaksikomponenttiliimaa?! Miten mahtoi hiomapaperit pysyä paikallaan vai pitäisikö kysyä että miten ne sai loppujen lopuksi edes irti :D Mutta täytyy kyllä nostaa hattua että mies panostaa noin paljon tällaiseen postaukseen kun tekee muotit ja kaikki, monella vois mennä hermo. En kestä tota viimistä kuvaa, rakennustarvikkeilla kynnet kasaan, ei jestas! Ei voi muuta sanoa kuin MIEHET.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvon kynsibloggaaja ei paljasta metodejaan. Kuulemma :D.
   (taisihan ne kuvauksen jälkeen lähteä aika äkkiä irrotettavaksi :P)

   Joo-o. Miehet. Voit uskoa, että nauratti.

   Poista
 7. Haha, ihan mahtavaa! Sun pitää pyytää ukkoas tekemään tästä vielä videoitu tutoriaali :D

  VastaaPoista
 8. Hih, tää oli ihan huippu! Ja todellakin upea pose myös, ei ihan ekana ois tullu mieleen.. :D

  Tuo mallien tekeminen näyttää jotekin tutulta, meilläkin siinä miehen lakkaushaasteen toteutuksessa suunniteltiin ensin paperille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkitä mulle se sun postaus, en yhtään muista sitä! :/

   Poista
  2. Eiku löysinkin sen jo ja olin lukenutkin :).

   Poista
 9. Ahahahah! :D Tää oli aivan loistava! :D

  VastaaPoista
 10. Hahahahahahaaa! Sun mies on hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt se kehrää kuule tyytyväisenä (ja itseriittoisena) ja on muuten löytänyt tiensä blogiini tänään aika monta kertaa. Vielä eilen joutui mokoma kysymään osoitetta, kun ei kuulemma muista ;).

   Poista
 11. Loistava haaste, loistavan luova toteutus ja kiitettävä heittäytyminen ilman, että miehisyydestä tarvitsi tinkiä tuumaakaan. Antaisin krediittejä myös varsin sujuvasta kirjallisesta ulosannista - oikeastaan jäi fiilis, että mielellään joskus toistekin lukisin miehesi näpertelyistä, tai jopa jostain yhteisproggiksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari pilkkua saatoin lisätä ihan vaan helpottamaan lukemista, mutta en montaa :P. Omista karvaisista kätösistään on lähtöisin <3.

   Eikä muuten tyrmännyt ajatusta toisestakin postauksesta (enempää ei uskalla ehdottaa... ainakaan vielä ;) ).

   Poista
 12. Päivän paras postaus tulee tässä :D oli naurussa pidettelemistä.. kiitos tästä! :3

  VastaaPoista
 13. Jaa, paitsi että on luova niin selvästi trenditietoinen ja ajan hermoilla. Koska tietenkin armaasi tietää että tekstuurit on nyt in ja onko missään enemmän tekstuuria kuin hiekkapaperissa? Niinpä niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu samaa minäkin sanoin. Ajan hermolla hiekkakynsien kanssa :D.

   Poista
 14. Siinä sitä on tekstuuripintaa kerrakseen :D

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtava! Pakko yrittää haastaa oma mies kanssa!

  VastaaPoista
 16. Mä olen aivan sanaton tämän kaiken innovatiivisuuden edessä! :o :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Niin olin minäkin. Mut tuo pupuposeeraus vie silti parhaat pisteet!

   Poista
 17. Hahahahahah, siis aivan mahtava! Ihanaa kun sun mies suostui toteuttaan tän. :D Kyllä sai nauraa vedet silmissä, hahahahh niiiiiin miehiset kynnet. :'DDDD

  VastaaPoista
 18. Voi ihana mies sulla todellakin :-D Eikä myöskään huumorintajua puutu! Aivan loistavaa - sekä kirjoitus, että kynnet! 10 pistettä ja papukaijamerkki ehdottomasti. Uutta postausta odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätkä on ihan leijana jo, kun kaikki kehuu :D.
   Ja piru vie keräsi kommentteja kai enemmän kun mun omat jutut koskaan >:/.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...