Sivut

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Naama blogin takana

Aloinpa tässä oikein pohdiskelemaan, että onko sillä yhtään mitään väliä, tiedättekö te, arvon lukijat, minkä näköinen mussukka täällä näppiksen ja kynsilakkapullojen takana häärii? Onko sillä oikeasti merkitystä vai onko kyse vaan uteliaisuuden tyydyttämisestä, kun voi käydä kurkkaamassa, miltä bloggaaja näyttää?

Tänään tulee kuluneeksi 2 vuotta SanNailsin elämää ja edelleen olen teistä valtaosalle vain nippu sormenkynsiä ja oranssi tukka. Haittaako se?
(Valitettavasti) en aio naamaani vielä tässäkään kohtaa lyödä eetteriin, mutta pohtinut sitä kyllä olen. Onko naaman näyttämisellä sitten lukijalle merkitystä?

Tutkailin oman lukemistoni kynsiblogeja, joiden kirjoittajista arviolta noin puolet esiintyvät blogissaan oman kasvokuvansa kanssa. Pidän sitä hirmuisen mukavana, kun tietää, miltä kirjoittaja näyttää, mutta silti olen itse valinnut olla melko anonyymi. Lukemistoni ehdottomista lemppareistakin kasvonsa näyttää noin puolet, joten omaan lukemiseeni kasvojen näyttäminen ei tuolla perusteella vaikuta. Toisaalta, tunnen/tiedän lempparibloggajiani mm. Facebookin kautta, joten tiedän osasta "kasvottomiakin", minkä näköisiä ihmisiä blogeissa häärää. Itse olen sitä mieltä, että tuotettu sisältö on naamaa tärkeämpi (no tietysti.), mutta olisihan se silti kiva nähdä, kenen juttuja ihastelee ja kenen vitseille naureskelee.

Ensimmäinen banneri, ei kaukana nykyisestä ^_^.

Omien kasvojeni näyttämisen pohdinta lähti liikkeelle siitä, kun olisin innoissani halunnut julkaista tukkapostauksen ja kertoa uudesta kihartimestani. Oon tehnyt muutaman hiusaiheisen jutun blogiini aiemmin (mm. täällä, täällä ja täällä), ja ne ovat saaneet omien tilastojeni mittapuussa hurjan suuren suosion. Jännä sinänsä, koska tämähän on kynsiblogi (jossa on kylläkin lupa poiketa ohi aiheen). Tuo kiharrinpostaus olisi kuitenkin ehdottomasti vaatinut julkaistavaksi kuvan minusta edestä päin. Lätkäisin photarilla kasvojeni päälle harmaan pallukan ja jotenkin jännästi vähän fiilis lässähti, haha :P.

Olisi kuitenkin erittäin hauska kuulla ajatuksia, joita nämä naama-asiat herättävät teissä lukijoissa. Kiinnostaisiko jutut enemmän tai vähemmän naaman kera tai mitä muuta merkitystä naamalla tai sen puuttumisella on?


No mutta. Näissä fiiliksissä sanon kippis ja nostan 2-vuotiaalleni maljan kuplivaa, vaaleanpunaista viiniä. Jätän teidät pohtimaan naamajuttuja ja toivon paljon kommentteja ja näkemyksiä :).

Tykkään teistä <3.
Ps. Kerran vuodessa on myös mahdollisuus heittää kysymyksiä, jos joku asia askarruttaa :).
41 kommenttia:

 1. Mä olen pohtinut tätä samaa asiaa monesti. Omassa blogissa naama näkyy pikkukuvassa ja toistaiseksi se ei ole pelästyttänyt lukijoita pois. :D Itse en valitse lukemiani blogeja sillä perusteella, että näkyykö naama vai ei, ihanihan ensimmäisenä kiinnitän blogin ulkoasuun ja erityisesti kirjoitusasuun huomiota. Helppolukuinen teksti, hyvät kuvat ja huumori toimii itselle ja nää kaikki löytyy sun blogista.
  On tosin tullut hauskoja tilanteita mm.juuri FB puolella, kun on tajunnut, että "ai tuo on se bloggaaja!", jos on mieltänyt toisen ihan eri näköiseksi tekstin perusteella :D

  Naamalla tai ei, kynnethän ne tässä pääasiassa kait on ;-)

  Tukkajuttuja on kyllä kiva lukea, niitä saapi siis viljellä sekaan, kiitos! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kaisa kivasta kommentista :). Tukkajuttuja siis!

   Poista
 2. Itsekin pohdin aluksi tuota naamakysymystä, kun aloin kynsiblogia pitämään.. ensin en halunnut julkisesti mainita edes tarkkaa paikkakuntaa missä asun. Aloin kuitenkin pohtimaan asiaa samalta kannalta kuin sinä tässä kirjoituksessa ja tulin siihen tulokseen, että samakos tuo on välillä naamaansa edes vähän vilauttaa.. :D Itsestäni on kuitenkin kiva lukea sellaisia blogeja, joissa kirjoittajan naaman jotenkin tietää. :) Vaikka toisaalta ei kai sillä naaman näyttämisellä loppupeleissä ole suurtakaan merkitystä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksipiippuinen juttu tosiaan. Tavallaan olen niin arka, että pelkään pienimpiäkin, minkäänmoisen ylimääräisen julkisuuden tuomia ikäviä juttuja, mutta toisaalta taas jokuhan tässä bloggaamisessakin viehättää, kun niin innostuu lukijoiden tykkäilyistä. Kasvojen näyttäminen taas tuo enemmän fiilistä, kun jutut henkilöityy johonkin. Vaan alkaako sitä sitten miettiä tarkemmin, mitä kirjoittaa, ettei kerro itsestään tuntemattomille ihan liikaa..?

   Taidan ajatella taas ihan liian pitkälle :P.

   Kiitos EliZaaa kommentistasi <3.

   Poista
 3. Itsekin kirjoitan blogia naamatta (:D) ja olen ainakin toistaiseksi ajatellut myös asian näin pitää, vaikka samalla mm. aktiivisesti keskustelen Facebookissa kynsiaiheisissa ryhmissä, eli periaatteessa naaman ja nimen voi halutessaan yhdistää blogiin, ja onhan oma naama jossakin kynsimiittikuvissakin vilahtanut... Mutta siis, en valitse lukemiani blogeja mitenkään sen perusteella näkyykö niissä bloggaajan naama jossakin muodossa vai ei, sillä ei ole ainakaan itselle suurempaa merkitystä. Toisaalta oman naaman esittelemiseen/esittelemättä jättämiseen liittyy ainakin itsellä pitkälti myös se seikka, että en välttämättä haluaisi kaikkien puolituttujen tai muiden vastaavien yhdistävän blogia ja minua, vaikka sitten taas ajattelen, että ei asialla sinänsä olisi suurta merkitystä. Hankala selittää, mutta jotenkin jaan mielummin harrastukseni sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat aiheesta kiinnostuneita (eli blogin lukijat jne.) ja sillä, että en naamaani erityisemmin esittele, koen välttäväni sen, että blogi herättäisi kiinnostusta sellaisissa ihmisissä, jotka eivät olisi kuitenkaan sen aiheesta kiinnostuneita. Sellaisille tutuille tai kavereille, jotka kynsienlaitosta ovat edes jollain tapaa kiinnostuneet, kerron kyllä mielellään blogista ja harrastuksestani.

  Hmh, tulipas pitkä kommentti! :O Lähinnä kai tarkotuksena oli tulla sanomaan, että naaman esittelyllä ei ole minulle kauheasti merkitystä, mutta en toki pistä pahaksi, jos joku naamansa näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaisen hyvä näkökulma tuo puolituttujen kunhanvaan-uteliaiden välttäminen. Kiitos Annie kommentista :).

   Poista
 4. Kiva postaus ja onnittelut taaperoikäiselle!

  Mulla on oma naama blogissa, aina ei ole näin ollut koska alkuun ajattelin, että pidän tiukasti kiinni yksityisyyteni rajoista. No sitten tuli fb:n kynsiryhmät ja ajattelin, että mitäs hittoja, kun sielläkin pörrää omalla nimellä ja naamalla niin eikaissen väliä. Koen, että kasvokuva tuo ehkä enemmän persoonaa ja henkilökohtaisuutta blogiin vaikka muuten en omista asioistani juuri kerro. Se ei tule muuttumaan, eli vaikka nassu on esillä, niin blogissa pitäydytään (enimmäkseen) aiheessa:)

  Ymmärrän hyvin, jos bloggaaja ei halua nimeään tai kasvojaan näkyville. Tukkajutut on kyllä tervetulleita eli lisää vaan jos kiinnostusta löytyy, sulla on niin upeat hiukset että kyllä niitä kelpaa esitellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuota persoona-asiaa minäkin mietin. Hmm. Ja tukkajutut ei ainakaan helpota tätä naamattomuutta ;).

   Poista
 5. Niin ja lisään vielä, että itselleni ei ole tullut mitään ikäviä puolia "julkisuuden" myötä blogissa, ei ilkeitä kommentteja tai muutakaan ilkeilyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ehkä itse ajattelen enemmän jotain hemmetin piinajia/kyttääjiä (ainou, vähän kaukaa haettua :D)..
   Ilkeilyitäkään ei oo tullut kahteen vuoteen (=blogin olemassaolon aikana) ainuttakaan, ihan mahtavaa :).

   Ja kiitos kommenteista Sissi <3.

   Poista
 6. Itse en oikeastaan kaipaa mitään naamakuvia kynsiblogeissa, mutta ei mua haittaakaan jos se pärstävärkki joskus siellä vilahtaa. Jos en tiedä miltä bloggaaja näyttää niin mun tulee usein ihan huomaamatta kuviteltua hänet tietyn näköiseksi ja sitten yllätyn kun käykin ilmi, että hän on oikeasti ihan erinäköinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö ois mahtavaa, jos ne lukijat, jotka ei tiedä mun kasvoja, kävisi kuvailemassa tänne kommentteihin, miltä ajattelee mun näyttävän!! Joooo!! :)

   Poista
 7. Tää aihe varmasti pyörii monillakin bloggaajilla mielessä! Kynsiblogeissahan tuo naaman näyttäminen ei todellakaan ole kovin tarpeellista aiheen puolesta, koska yleensä kädet saa kuvaan ilman naamaakin. :D Mutta kyllähän se kasvojen näkeminen jotenkin heti saa erottumaan muista kivalla tavalla, kun kirjoittaja ei ole vain pelkät kynnet, vaan jotain "vähän persoonallisempaa". En kuitenkaan ise koe tarpeelliseksi nähdä kaikkien bloggaajien naamoja, eikä se omaan lukulistaani vaikuta. Facessa on tosiaan monta bloggaajaa tullut bongattua ja se on ollut kyllä hauskaa saada kasvot liitettyä joihinkin kynsiin. Eli aina olen sen kokenut jollakin tavalla kivan positiiviseksi asiaksi, kun äkkiä onkin saanut selville, miltä joku bloggaaja näyttää. Oma naama vilahtelee paljonkin blogissani, kun kirjoittelen muustakin kynsien ohella. Esim asukuvat olisi tylsä postata aina ilman päätä jne. Kyllähän sitä joskus tuli mietittyä, että pitäisikö sitä yrittää pysyä anonyymimpänä ja peitellä esim asuinpaikkaansa tai ulkonäköään, mutta en sitten halua liikaa omaa bloggaamsitakaan vaikeuttaa kaikenlaisilla säännöillä. Ja kun sieltä facesta sen mun naamakuvan kumminkin löytää. :) Kiva kun kirjoittelit tästä aiheesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättömistä asukuvista tulee vähän sama fiilis, kuin naamattomista tukkakuvista :D.
   Pitää varmaan vaan ratkaista, haluanko esitellä täällä tukkaviritelmiänikin, vai vaan pelkkiä kynsiä. Simple as that.

   Kiitti Niniane! :)

   Poista
 8. Onnea 2-vuotiaalle! Minusta naaman näkymättömyys kynsiblogissa on ihan luonnollista, kun taas meikki- tai muotiblogissa olisi outoa jos esim asukuvista olisi pää rajattu pois.. Minun mielestäni siis.

  Omassa blogissani olen vetänyt sellaista linjaa, että kun en henkilökohtaisia asioita muutenkaan juuri kerro, ei naamankaan näkyminen tuo mitään "lisäarvoa" kokonaisuuteen. Eri asia jos joskus saisinkin päähäni alkaa puhua vaikka vaatteista, sitten sitä kuvakulmaakin olisi ehkä hyvä rajata uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Surya! Blogitaaperoni synttäri meni kaikilta ihan ohi, kun mun naamasta tuli THE juttu ;D.

   Se ainoa lisäarvo olisi ehkä se kirjoittajan persoonallisuus, joka vahvistuisi kasvokuvan myötä..? Niin kuin Sissi tuolla ^ kirjoitti.

   Poista
  2. No sanotaan sitten niin että MUN naama ei toisi mitään lisäarvoa blogiin.. :D mutta joo, ymmärrän tämän personaallisuuspointin kyllä.

   Poista
 9. Samanlaisia pohdintoja olen käynyt itsekin, kävin heti kun blogin pistin pystyyn. Päädyin siihen, ettei naamaa ainakaan vielä tulla näkemään blogissa, siihen ei ole oikeastaan ole syytä, en kovin henkilökohtaisia juttuja sinne kirjoita muutenkaan.

  Mutta silti, tulisiko blogista vieläkin "sulkeutuneempi", jos laitan kasvoni. Ja se, että tällä hetkellä lukijoita ei ole itselläni paljoa, mutta alkaako jossain vaiheessa jos niitä tulee enemmän niin ahdistaa, että blogin pystyy yhdistämään suoraan minuun.

  Toisaalta on tuo pointti, että onhan se ihan mukava, että jutut henkilöityy johonkin.

  Loppupeleissä kuitenkaan itselleni asialla ei ole kovin suurta merkitystä, jos bloggaaja haluaa näyttää kasvonsa niin se on ihan mukava lisä blogiin, mutta kasvojen näyttäminen tai näyttämättä jättäminen ei vaikuta siihen, luenko blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo, että blogi voisi muuttua sulkeutuneemmaksi, jos tässä yhtä äkkiä toisi naaman näkyviin. Varoisiko sitä tosiaan sitten enemmän sanojaan, kun just ne puolitutut ja naapurit voisi käydä stalkkaamassa... Tiedä häntä. Puolensa ja puolensa.

   Kiitos Dollie, kun kommentoit <3.

   Poista
 10. Itselläkään ei ole väliä tiedänkö minkänäköinen naisihminen siellä ruudun takana on. Tietenkin sitä muodostaa kuvan ihmisestä tekstien perusteella, ja yleensä se ei kyllä näytä yhtään siltä miltä oikeasti henkilö näyttää. :D Mä olen kanssa valinnut sen, ettei kasvojani blogissa näytetä. En vain osaa olla kameran edessä luonnollisesti, joten se saa ihan suosiolla jäädäkin. Lisäksi olen vähän neuroottinen tunnistettavien kuvien lataamisesta nettiin, niitä kun ei koskaan saa kokonaan pois. :)

  Että puolensa ja puolensa. Toisaalta kiva kun tietää miltä bloggaaja näyttää, mutta itse en ole sitä valmis paljastamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :). Puoli ja puoli ja vielä ne kolikon reunatkin :P.

   Poista
 11. Minulle ei ole merkitystä onko naama esillä vai ei. Tärkeintä on kuitenkin blogin sisältö eikä uteliaisuus siitä miltä nyt toikin bloggari näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut vähän pitää utelias silti olla, et voi vaklata fabossa ;) hih.

   Poista
 12. Mua ei haittaa, vaikka naama on salaisuus. Kynsijuttujen takiahan minä näitä blogeja luen enkä naamojen XD Tietysti on ihan jännää saada nimille myös kasvot, mutta pärjään ilmankin ja ymmärrän arkuuden. En kyllä omaakaan naamaani ole halunnut blogiini tuoda, kun .. no, se ei ole kauhean esittelykelpoinen, kun en jaksa edes yrittää meikata sitä nätimmäksi ;) Ja JEK on kuitenkin periaatteessa anonyymiblogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mut "joku" saattaa olla naamojenkin perässä. Tai nahkahanskojen XD.

   Poista
 13. Itse en blogissani kasvojani ole näyttänyt. Minusta bloggaajan naamalla ei ole väliä, paljon tärkeämpää on blogin sisältö ja kuvat. Ja voihan itsestään kertoa paljonkin, vaikka ei omia kasvojaan näyttäisi!

  Ymmärrän kyllä sen, että lukijoita kiinnostaa bloggaajan ulkonäkö, mutta en usko, että jos kasvoja ei blogissa esitellä, se häätäisi lukijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa olla... Ja jos jotakuta ärsyttää, ettei naamaa näy, voi äänestää jaloilla. Tai hiirellä. Tai näppiksellä :P.

   Poista
 14. En valitse blogeja sen perusteella näkyykö naama vai ei. Mielestäni sillä ei ole mitään merkitystä.Itseasiassa en edes ole ajatellut montako sellaista blogia lukulistallani on jossa henkilö esiintyy omilla kasvoillaan ja montako sellaista joissa ei. Molempia löytyy. Uteliaisuus tietysti on ihmisen perusominaisuuksia ja tuleehan sitä joskus mietittyä, että millainen ja minkä näköinen henkilö tätä blogia pitää ja samoin kuin Kaisa aijemmin mainitsi on tullut tuolla FB:n puolella sellaisia ahaa-elämyksiä, et tää henkilö on siis sen ja sen blogin takan. Mua ei ainakaan häiritse yhtään vaikka pysyisit "kasvottomana" :o)

  VastaaPoista
 15. Hei!

  Esittelin blogisi lyhyesti omassani, välilehdellä "luettavaa". Toivottavasti tämä on ok? Pidän blogistasi ja ajattelin laittaa hyvän kiertämään :)

  p.s Mitä naamaan tulee se on jokaisen oma päätös, itse laitoin kasvokuvan, koska olen niin naiivi etten usko kenenkään minua tunnistavan :D
  Toisaalta en taas kirjoita mistään niin arkaluontoisesta, etten voisi omilla kasvoillani kirjoittaa.

  Ehkä kasvollisiin blogeihin tuntee enemmän vetoa, koska pääsee tavallaan lähemmäksi kirjoittajaa hänen kasvot nähdessään - tämä on varmaan joku psykologinen juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heli Koo!

   Hitsi, en löydä blogiasi profiilisi kautta :/ ?!? Help! Ois kiva nähdä, mitä siellä kertoilet :). Linkitä, jos satut lukemaan tämän.

   Kiva lukea näkemyksesi tähän naama-juttuun, kiitos siitä! :)

   Poista
  2. Voi möykky mä olen ollut sitten hölmö - en ole ollenkaan tajunnut, ettei mun blogia löydä gtilin kautta (paitsi nyt, kun korjasin asian :) )

   Minut löytää osoitteesta http://redgerberagirl.blogspot.fi/

   Tervetuloa! :)

   Poista
 16. Kiva postaus :) Itselläni on ollut blogissa yksi teiniajan kuva, mutta muuten en naamani ole esitellyt. Se että näyttääkö joku naamansa blogissaan ei ainakaan vaikuta minun lukemisiin :)

  VastaaPoista
 17. Heli Koo vei jalat suustani; "Mitä naamaan tulee se on jokaisen oma päätös, itse laitoin kasvokuvan, koska olen niin naiivi etten usko kenenkään minua tunnistavan :D
  Toisaalta en taas kirjoita mistään niin arkaluontoisesta, etten voisi omilla kasvoillani kirjoittaa"

  Näinpä!

  VastaaPoista
 18. Millos seuraava arvonta?

  VastaaPoista
 19. Mä tykkään, että bloggarilla on kuva itsestään, mutta eihän se välttämätöntä ole, todellakaan! Luen myös monia blogeja jossa ei nassua näy, eikä se haittaa, sillä kuten joku jo aikaisemmin sanoi, kuvittelen "kuvattomat" bloggarit aina tietyn näköiseksi ja sitten kun nään kuvan hänestä, saan sitten sen realistisen kuvan ja näen kuinka lähelle oon osunut, tai (kuten useimmiten) yllätyn täysin(: luulen, etten saanut nyt täysin selitettyä, mitä aijoin, mutta haittaneeko tuo:)
  Onnea 2-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 20. Mulla oli ensin periaate, etten halua kasvoja mun blogille. Pari meikkikuvaa esittelin puolinaaman tiukalla rajauksella :D Mutta sitten lupauduin Cosmoon, ja ne halusi yhtäkkiä kasvokuvan, vaikkei siitä ollut ensin mitään puhetta. Meinasin ensin kieltäytyä, mutta sitten aattelin, että miksei, kaikki facekamutkin tietää mun blogista :D Ei se naama vieläkään suoraan blogissa ole, mutta pystyy kyllä yhdistää, jos välttis haluaa.

  Mulle on oikeastaan kans ihan sama näkyykö bloggarin kasvot vai ei, se ei mun lukemiseen vaikuta :) Mutta toisaalta esim. miitit on ideana mahtavia! Yhdessä olen ollut, ja oli niin kiva saada nähdä ihminen blogin takana livenä. Sitä ei mikään pelkkä kasvokuva korvaa ;)

  Kirjoitinpas pitkästi :D Paljon onnea ihanalle kaksivuotiaalle! <3 Omalla blogilla sama etappi kans pian ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...