Sivut

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Nerokas keksintö: Lumene Express Nail Polish Remover

Vallan myöhäisheränneenä pääsin tarttumaan ekaa kertaa dippausputsariin aka kynsilakanpoistoainepulloon, jonka sisällä majailee tullo vaahtomuovia ja kynsilakanpoistoainetta.  

Tarina meni näin:

Ihanaakin ihanampi kälyni tektsasi mulle töihin (juuri sinä päivänä, kun en ollut ehtiyt lounaalle) kysyäkseen, onko illalla menoa ja jos ei, niin hän tilaisi anopilta koko sakille päivällisen. Vaihtoehtona oli siis sännätä töistä toiselle puolelle kaupunkia hakemaan lapsia ja huristaa pikana hellan ääreen väsäämään nälästä kiukkuisille lapsille apetta tai pakata jälkikasvu turvaistuimiin ja ajaa suoraa päätä anopin maittavien patojen ääreen. Hmmm, kumman ottais. o_O

Tuo samaa sukunimeä kantava huomaavaisuuden aarre toi mukanaan pullon Lumene Gloss & Care Express Nail Polish Remover kynsilakanpoistoainetta ja tuumasi, että voisin kokeilla sitä ja kirjoittaa aiheesta blogiini. Häntä kun vähän närästää, ettei SanNails tuota sisältöä hänen toivomassaan tahdissa että rakas harrastukseni on painunut hitusen verran unholaan.

Testailimme putsaria naurujen kera yhdessä ja seuraavana päivänä kipitin hakemaan oman poistoaineeni kaupasta. Juttunne olette ansainneet, Lumene sekä kälyni. :)


Tämän asetonittoman ja parabeenittoman kynsilakanpoistoaineen ideana on tökätä sormi sisälle pulloon ja pyöräyttää sormea pullossa (tai pulloa sormen ympärillä :P ). Vanulappuja ei tarvita ja lakat puhdistuvat kynnestä oikeasti todella helposti ja nopeasti. Dip & Go :D.



Pullon sisällä on vaahtomuovipala, jonka keskellä on tähtimäinen aukko. Vaahtomuovi muodostaa siis pulloon siivuja, jotka pyyhkivät kynttä tehokkaammin.


Testasin lakkaa seeprakynsiini, joissa oli kaksi kerrosta duochrome-värilakkaa, kahdet leimat, töpöteltynä hologrammilakkaa sekä yksi kerros päällyslakkaa. Ihan hyvä setti tavaraa siis.

Lähtötilanne on tässä:


Työnsin sormen pulloon ja kiersin pulloa kierroksen myötäpäivään ja kierroksen vastapäivään. 



TIlanne näytti tältä:

Sama setti uudelleen ja tilanne tämä:

Kolmannen pyöräytyskerran jälkeen kynsi oli puhdas, jopa geelin kasvurajan kohdalta, mihin yleensä jää viimeiset rippeet roikkumaan. Sormi oli myös mukavan kosteutetun tuntuinen, ja melko voimakas tuoksukin hälveni miedoksi aika pian. Käytän yleensä Dependin sinistä tai Lidlin Cien-poistoainetta ja niistä kuivuu ihoon kumma valkoinen pinta, joten käsipesulle on suorittava heti välittömästi. Tästä poistoaineesta ei sitä tuntua jäänyt (vaikka toki menin kyllä pian pesemään käteni). 

Pullon riittoisuudesta mulla ei ole vielä käsitystä, mutta aion vetää korkkiin tussilla viivan jokaisella lakanpoistokerralla ja laskea käyttökerrat. Uskoisin tämän toki olevan käytössä huomattavasti tyyriimpää, kuin tavallisen putsarin käyttö, mutta joskushan helppous ajaa ohitse. Tai jos ei sattuu olemaan köyhä lakanpoistoaineen suurkuluttaja :D. 

Glitterlakkoja en aio tähän pulloon työntää, koska olen Annien loistavasta Maybellinen vastaavan tuotteen arvostelusta lukenut, että glitterhiput tahtovat palata myöhemmin iholle tuolta pullosta. Mullahan ei kovin usein glittereitä nähdäkään ylipäänsä, joten hoitakoon joku muu sen testin minun sijaani. :).

Panin myös merkille, että kynnen painaminen vaahtomuovia vasten ei ole hyvä idea, koska koko sormi kastuu läpimäräksi lakanpoistoaineesta. Hetken hauduttelun sen sijaan uskon antavan hyviä tuloksia, jos lakka on oikein tiukassa.

Suosittelen (ainakin ehtimäni kolmen testikerran perusteella) tätä tuotetta hyvillä mielin, jos ei n. 10 € hinta hirvitä. Omani ostin Emotionista, mutta eiköhän näitä saa myös lähes kaikista kosmetiikkamyymälöistä ja isommista marketeista.

Onko tuote sulle jo tuttu? Tai Maybellinen vastaava? :)





20 kommenttia:

  1. Ooh, kiva kuulla että toimii hyvin. Ja sun rakas kälysi ei ole ainoa, joka on vähän odotellut postauksia :P En kyllä uskaltaisi käyttää tuollaista purkkia vähänkään pahamaineisten lakkatyyppien kanssa, eli kirkkailla sinisillä tai punaisilla, koska arvelen että tosi voimakaspigmenttiset lakat sotkisivat koko sormen tuossa purkissa. Peruslakkauksiin varmaan oivallinen tuote; muista sitten kertoa meille muillekin moneenko kertaan riitti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa Papu, miekii tykkään siusta <3 ;).
      Joo meinasin passata glitterit, mut pigmenttisiä on ehkä pakko kokeilla, ihan vaan tieteen nimissä :P. Muutaman kerran jälkeen sormiin ei ainakaan tartu vielä mitään, vaikka tosiaan voisi olettaa, että lakan pyyhkiytyy iholle matkalla. ...mut eiköhän sekin vastaan vielä tule. Jatkan kokeilujani :).

      Poista
  2. En oo ikinä kuullukaa tämmösestä:o mutta aika kätevältä vaikuttaa,tosin hinta kyllä kirpasee,sillä aika paljon kuitenkin kynsilakanpoistoainetta menee mulla:/ haluutko sitten päivitellä tänne montako kertaa tuolla voi poistaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerta se on ekakin ja hyvä kun tunnustat, niin minusta tuntuu mukavammalta, etten ookaan ihan pimennossa ;). Onhan tuo tyyris ja kerrtaluontoinen ostos mullakin, ehkä. Katsotaan, miten kauas tuo sinnittelee :). Ilmoittelen tuloksia!

      Poista
  3. Itselläni on L'orealin vastaava tuote, jonka ostin hätäpäissään kun kynnet piti saada kaupungilla kiertelyn lomassa puhtaaksi. Kävin siis pikamanikyyrissä eräillä messuilla ja ne kynnet olivat niin karmeat (kaljuja kohtia, lakkaa ympäri kynsinauhoja ym.), ettei pää kestänyt sellaisilla kynsillä ihmisten ilmoilla liikkua. Sielläpä sitten kaupan vessassa pyörittelin kynsiä ja ihan näppärästi ne puhdistuikin. Pitäisikin ottaa se uuteen testiin ei-niin-paniikin-sekaisissa-tunnelmmissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuh, ihana pikamanikyyri :P. Testaa ihmeessä. PItäiskin olla useammalta merkiltä nää, et vois verrata.

      Poista
  4. Vuosia sitten tällaisia vastaavia oli myynnissä ja sellainen minullakin oli. Valmistajaa en muista.
    Ihan käypä tuote.
    Jotenkin itseä vähän etoo ajatus, että tuolla muhii sitten kaikki lakat, mitä on kynsistään poistanut.
    Mutta poistotapa on mukavampi kuin pumpulitupolla hinkkaaminen.
    Täytynee taas hankkia tällainen. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä ajatus vähän jättää toivomisen varaa... Lakkaklimppejä pitkin superlonia, ick!
      Mut tosiaan on niin paljon miellyttävämpää, kuin vanulapun kanssa tusaaminen. Helpoille lakoille helppo putsari :).

      Poista
  5. Mä olen näiden vaahtomuovitötteröiden toimivuutta ja riittoisuutta miettinyt. Mekin kun lakkojen suurkuluttajaryhmään oletettavasti kumpainenkin kuulumme, kauanko lie menee, että tuo vaahtomuovi on niin kyllästynyt eri värisillä kynsilakoilla (heti näin silmissäni kauhukuvat sini-, tulenpuna- ja mustasävyisistä sormenpäistä), että puhdasta ei enää tule? Vai käyneekö niin, että aine haihtuu sen verran riittämättömiin tötteröstä, että kyllästymistä ei ehdi tapahtua?

    Voisikohan sitä sientä uudelleenkäyttää - siis "huuhtelisi" vaikka asetonilla kun ei enää poweri riitä, tökkäisi uudelleen sen purkkiin ja kaataisi uudet (asetonittomat) poistoaineet jostain toisesta pullosta päälle? Hmm. Varsin vaikuttava teho kuitenkin ottaen huomioon, miten vähällä lilluttelulla selvisit noista lakoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirrän niitä viivoja ja testaan ja palaan sitten asiaan tulosten kanssa :). Voi kyllä mennä tovi, kun tää lakkaustahti on n. 1krt/vko tätä nykyä.

      Tuohon uudelleenkäyttöideaankin on palattava siiä kohtaa, kun näen, missä kuosissa superlonpala on lopulta. Voi olla, ettei asetonihuuhtelut huvita :D. Mutta helposti ja vaivattomasti irtosi lakat ainakin näin uudella pullolla, siitä ei pääse mihinkään..

      Poista
  6. En ole ite viel kokeillu miltään merkiltä,mutta kiinnostais kyllä

    VastaaPoista
  7. Oon lukenu ja monta kertaa kaupassakin jo katsellut noita putsareita, mutta en raaski ostaa. Kyllä pärjään vanulapuilla ja halvalla putsarilla. :D
    Tykkäsin sun arvostelusta varsinkin, kun olit laittanut kuvia ennen, kesken kaiken ja lopuksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittti :). En koe olevani kovin analyyttinen ihminen, joten tääkin oli jo melkoinen ponnistus :D. Ei tää mikään välttämättömystuote todellakaan ole, että halvemmillakin pärjää paremmin kuin hyvin. Pakko oli vaan päästä kokeilemaan :)

      Poista
  8. Maybellinen purnukkaa on tullut käytettyä jo jonkin aikaa. Ainoana miinuksena poistoaineen karmea haju. Muuten tykkään tosi paljon. Tosin sinne purkkiin ei kannata kovin montaa kertaa dippailla mitään superpigmenttistä lakkaa. Muutamia kertoja poistin Essien yhdellä kerroksella peittävän superpinkin Watermelon-lakan kynsistä, ja myöhemmin sormet olikin pinkit joka kerta kun käytin purkkia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ei ihanihan kamala haju ole, oon tavannut karmeampiakin. Maybellinea en oo nuuskinut, joten vertailutietoa ei nyt ole. Pitää tutkailla noita pigmenttijuttujakin vielä :). Kiitos kommentista! :)

      Poista
  9. Ite oot loistava. :P Ja mahtavaa, että postauksia tulee taas välillä! :)

    Mulla oottelee tää Lumenen versio vielä hyllyssä avaamattomana, kun en oo raaskinu aukasta kun se Maybellinen vastaava on vielä ihan käyttökelpoinen (en tosin mitenkään säännöllisesti tai usein oo sitä käyttäny). Mietin kanssa sitä, että näitä vois käyttää uudestaan vaihtamalla puhtaat aineet, mutta ainakaan siinä Maybellinessa ei se sieni kestä vaan siitä alkaa irtoomaan pikku hippusia vähitellen. Tosin niiden glitterien puhdistaminen tällasella saatto myös edesauttaa sitä... Mutta käteviä nämä tällaset kyllä on, kunhan ei putsaa mitään liian vaativaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ainakin mulla on kirkolta kotiin loistava tukka, jos ei muuta :D. Teekin hei vertailua sit, kun oot kokeillut Lumeneakin :).

      Poista
  10. Mulla on vastaavanlainen purkki, mut halpismerkki Prettylta, maksoi huiman punnan, mutta toimii. : ) Kaytan sita yleensa jos pitaa tehda vaan tyyliin joku yksi kynsi uusiksi, niin ei tule vahingossa pilattua viereisia kynsia siina samalla. Yleensa vaan liottelen kyntta siella purkissa hetken ja sitten painan sienta vasten lakat pois, jospa se sieni kestaisi parempana vahan kauemmin siten. Glittereita en silla poistelekaan, mutta niita varten mulla on oma vastaavanlainen purkki, jossa on sellasen kumiset/muoviset harjakset sisalla. :D

    VastaaPoista
  11. Mulla on ollut kaksi Maybellinen purkkia. Molempien kohdalla tilanne on hyvin nopeasti ollut se, että sieni värjää sormet edellisten lakkojen väreillä ja lisäksi sieni alkaa murentua yllättävän pian. Ja siis ihan kuolemallehan se haisee myös. Käytän sitä lähinnä siihen, että puhdistan jonkin yksittäisen pieleen menneen kynnen, siihen tarkoitukseen toimii ihan hyvin. Gina Tricotilla on kans näitä, ilmeisesti maksaa 4,90 tjsp eli suht halpa muihin purkkeihin verrattuna :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...