Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014

Täsmäisku kuiville käsille ja jaloille

Koko syksy ja talvi on mennyt valitellessa kuivuvaa ihoa käsissä ja jaloissa. Välillä on tuntunut, että mitä enemmän rasvaan ja öljyän, sitä enemmän iho janoaa kosteutusta ja samalla kuivuu. Reilu vuosi sitten koin samanlaisen ilmiön öljytessäni kätilön ohjeesta nahkaansa luovaa poikavauvaani Ceridal-öljyllä: pojan iho ei parantunut ja oma oikeä käteni - siis se, jolla pojan ihoa öljysin - kuivui kuivumistaan. Lopetin öljyämisen siihen ja kas kummaa, molempien iho alkoi voimaan paremmin. Syyttääkö tuosta sitten öljyämistä vai sattumaa, sitä en ole tutkaillut, mutta päätin silti kokeilla samaa konstia uudelleen. Kuollut ihosolukko pitäisi vain saada ensin liikkeelle.

Kauneudenkauppa.fi kuuli "vienon" valitukseni ja sainkin itselleni ihanan hemmottelusetin lempparimerkiltäni OPIlta. Samana päivänä kun paketti saapui, näpistin itselleni tunnin aikaa ja kökötin kylpyhuoneemme suihkualtaan portalla tehden käsi- ja jalkahoitoa.

Paketista kuoriutui siis tällaiset pullot:



OPI Manicure / Pedicure -sarjan Papaya Pineapple massage, mask ja scrub, sama suomemmaksi siis papaija-ananas hierontavoide, naamio sekä kuorintavoide.


Lähtötilanne oli järkyttävä tämä (silmät kiinni ja skrollaa, jos et halua nähdä halkeilevaa sormien ihoa :P):


Kantapäiden kuvaa en rohjennut tähän edes laittaa, mutta voitte kuvitella tilanteen mielessänne. Jalkojen hoitaminen talviaikaan on mun heikoin lenkki :(.

Aloitin hoidon papaija-ananas sokerikuorintavoiteella. Kuorintavoiteessa on sokerikiteitä, jotka poistavat hellästi, mutta tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa. Tuote lupaa myös rauhoittaa ja pehmentää ihoa. Tätä ennen olin liottanut käsiä ja jalkoja lämpimässä vedessä noin 10 min. 


Voide on väriltään hedelmäisen oranssi ja tuoksu on ihana. Joidenkin olen kuullut sanovan OPI-tuotteiden tuoksuvan hyvin keinotekoiselle, mutta itse pidän näistä tuoksuista valtavasti, koska ne ovat raikkaan hedelmäisiä, eikä ollenkaan makean imeliä.


Tässä kuorintavoide levitettynä iholle. Alla olevassa kuvassa näkyy sokerikiteet. Niitä siis oikeasti on reilusti.


Hieroin jalkoja ja käsiä pyörivin liikkein joka puolelta muutaman minuutin ajan ja huuhtelin voiteen pois lämpöisellä vedellä. Iho jäi samettisen tuntuiseksi.

Seuraavaksi nappasin naamion käsittelyyn.


Sheavoita sisältävä naamio sitoo kosteutta sekä virkistää ja rauhoittaa ihoa. Se on pullosta tullessaan jäykkää tahnaa.


Ohjeessa pyydetään levittämään naamio kuiville käsille tai pyyhekuiville jaloille. Levitin sitä käsille ehkä vähän naftin annoksen (ettei vaan lopu :D)... 


Naamio kuivui parissa minuutissa ja vaikutusaika on 5 minuuttia. Ohje pyytää poistamaan naamion lämpimällä vedellä kostutetulla pyyhkeellä, mutta itse huuhtelin hitaasti hiljaavaluvan suihkun alla.


Tämän toimenpiteen jälkeen kädet ja jalat tuntuivat vähän kiristäviltä, mutta kuivia nahkalerpukoita ei näkynyt. Siispä jatkoin kolmanteen vaiheeseen: hierontavoiteeseen, joka myös lupaa ihon virkistystä ja rauhoitusta. Se on myös siis erinomainen tuote kuorinnan ja naamion jälkeiseen käsi- ja jalkahierontaan. 



Voide ei ole öljyinen, joten sitä on mukava käyttää, mutta se imeytyy kuitenkin hierottaessa sen verran hitaasti, että ehtii tosiaan hieroakin hyvin. Tuoksu on samaa sarjaa edelleen. 


Kädet ja jalat jäivät miellyttävän kosteutetun tuntuisiksi n. 10 min hieronnan jälkeen. Käsiin jäi hierontavoiteesta vähän kuitenkin rasvainen olo, joten hetkeä myöhemmin pesin vielä kädet ja laitoin nopeasti imeytyvää kosteusvoidetta tilalle.


Nukkumaan mennessä jalat tuntuivat rutikuivilta ja kantapäissä oli fiilis, että olisin voinut vaikka tehdä haavoja sillä karheudella. Pettymys oli melkoinen. Ihan kuin jaloista olisi kadonnut kaikki kosteus! Ihoa kiristi ja ärsytti koko tunnin työ. Rasvasin jalat L'Occitane Shea Butter  -(lemppari!)jalkavoiteellani ja vedin Ecotoolsin kosteuttavat sukat jalkaan koko yöksi. Kyllä, mulla on kosteuttavat sukat ja ne on ihan sikahyvät. Älkää sanoko mitään ;).

Aamulla jalat oli kuin silkkiä ja karheus poissa. Päätin kuitenkin seurata vielä tilannetta, ennen kuin raportoin teille. Seuraavan viikon aikana en voidellut jalkojani enkä käsiäni kertaakaan ihan vain siitä syystä, että halusin nähdä, vaikuttiko tunnin uurastus tilanteeseen mitenkään. Ja voi kyllä se vaikutti! Kantapäät on voineet oikein hyvin, sukkahousut tuntuu mekkotytöllä paljon mukavammilta jalassa, kun ne ei takerru jalkojen kuiviin kohtiin kiinni. Karheutta toki on, mutta huomattava muutos tapahtui jo yhdellä hoitokerralla. Käsistä katosivat hoidon mukana nuo pahimmat nahkariekaleet ja kuivat kohdat, mutta edelleen ovat hyvin alttiit kuivumiselle. Tänä iltana aion ottaa uuden täsmäiskun ja tarkkailen tilannetta lisää. 

Mielenkiintoisinta tässä oli kuitenkin huomata ihon voivan jälleen paremmin, kuin jokapäiväisen kosteusvoiteella lotraamisen jälkeen. Voiko kosteusvoiteisiin oikeasti tulla riippuvaiseksi??

Tuotteiden hinta Kauneudenkaupassa on 29 €/kpl ja ainakin kuorintavoidetta on mahdollista ostaa myös eri tuoksuisina. Naamiosta löytyy myös Cappuccino, jonka uskoisin olevan ihan täydellinen tuote ja tuoksu minulle :P aaahhh. Pullot sisältävät 125 ml tavaraa, joten näistä riittää todella useaan käyttökertaan ja ne säilyvät myös avattuina (ja huolella suljettuina) 18 kk.

Millaisia kuivan ihon taltutuskonsteja sinulla on? Ja onko addiktioita?




Ps. Muistelisin, että Better Nail Day ja Tiny Nail Desing Blog vinkkasivat alekoodista Kauneudenkauppaan.
--> Google ;).

15 kommenttia:

  1. Kuulostipa hyvältä, hinta on vaan törky kallis. Minä turvaudun aina kuivien käsien ja jalkojen kanssa Dermosilin Extra voiteeseen, laitan pääasiassa yöksi ja aamulla on ihanan pehmeät kädet ja jalat. Parantaa ns hauteena myös kivuliaat haavaumat käsistä nopeasti. ( laitan siis rasvan ja sit esim. Laastarin päälle ja annan muhia), kyllä toimii.
    Tätä rasvaa en vaihtais pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan nuo arvokkaita, siitä oon samaa mieltä. Mut vaikka BND:n alella ei niin paha. Ja toisaalta, nää ei oo päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja tuotteita, kuten käsivoiteet. Ei se toki pullosta halvempaa tee, mut pidempi-ikäisen :).

      Extra-voidetta oonkin joskus pullollisen käyttänyt, mut en välittänyt niin paljoa, että olisin uutta ostanut. Eikös se ollu sellaista vähän hopeista tai hohtavannäköistä se rasva vai muistanko ihan väärin?

      Poista
    2. Extra-voide on just tota mitä kuvailit. Se onkin enemmän varmaan yö käyttöön, ainaki omasta mielestä. Liian paksua jatkuvaan käyttöön, varsinki käsienpesu neurootikolle.

      Poista
  2. Tilasin just vähän aikaa sitten Sokoksen verkkokaupan alesta tuon sokerikuorinnan ja kertaalleen oon sitä kerinny testaamaan ja tykkäsin kyllä. Tosin en sanois, että se tuoksu on ihan mun suosikki, mutta ei se millään tavalla huonokaan ollut. Ja tosiaan plussaa siitä, että sitä sokeria oli joukossa ihan reilusti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on se käsikuorintapurkki myös ja tykkään siitäkin kovasti. Tää on kyllä tymäkämpi versio, kun on jaloillekin tarkoitettu.

      Poista
  3. Onpa kiinnostavia tuotteita ja vakuuttava testi! Olen kyllä ihmeesti säilynyt näppeineni tänä talvena, ts. ehkä en tarvi näin järeitä tuotteita. Käsikuorintaa käytän kyllä säännöllisesti ja toki muutakin kroppaa tulee kuorittua ja rasvattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnekas olet, koska tuo kuivuminen on niin kiusallista :/. Mä oon tosi laiska hoitamaan muuta kuin kasvoja ja käsiä. Kroppaa en rasvaa koskaan, paitsi aurinkovoiteella kesällä. Mut toisaalta, pitäiskö edes, jos ei iho tarttee sitä.. :)

      Poista
  4. Kivoja tuotteita oot saanut testiin ja parasta jalkavoidetta on eräs saksalainen edullinen voide =)

    VastaaPoista
  5. Ihon kuuluu hoitaa kosteutuksensa itse ja ainakin normaali-ihoisilla ja normaalikeleillä se niin tekeekin. Toki kosteusvoiteet ovat hyvästä, mutta kyllä niitä voi liikaakin käyttää :) Esim. Dr. Hauscha ei myy ollenkaan yövoiteita, vaan sarjan filosofiaan kuuluu antaa ihon hoitaa itse itseään. Huomaan myös itselläni että joskus tulee innostuttua, ja iho janoaa vain lisää ja lisää rasvaa ja kuivuu entisestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä tietysti. Jatkan tätä semikäsivoiteetonta kautta edelleen ^_^

      Poista
  6. Mulla on kyllä joku käsienrasvaus addiktio, jos vaan rasva on näkyvillä, niin sitä on aivan varmasti käsissä, nimimerkillä: Poikaystävän laskujen mukaan rasvasin kädet viisi kertaa elokuvan aikana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huulirasvan kanssa on joskus käynyt noin ja hrrrrr, että se ärsyttää. Nykyään yksi kerta Bepanthenia yöksi huulille ja avot, jos siis jotain kosteutusta kaipaa. Tosin huulipunat ja -kiillot on käytössä muutenkin ja kyllähän niissäkin on omat kosteuttavat juttunsa.

      Poista
  7. Mulla on kans hieman ongelmaiho! Nyt oon viimeset pari talvea saanut ihon pidettynä melko hyvässä kunnossa (omalla mittapuullani siis) sillä, että kerralla on useampia erilaisia rasvapurkkeja avattuna ja niitä käyttää vähän vuorotellen päivän ja viikon aikana. Oon nimittäin omalla kohdalla huomannut, että jos vaan yhdellä rasvalla kerrallaan rasvaan ihoani, niin hetken auttaa ja sitten se ei enää toimikaan. Tottuuko iho siihen rasvaan kenties ja siksi teho loppuu? Ilman mitään kosteutusta en kuitenkaan voi olla tai iho kuivuu, hilseilee pois ja alkaa muutamassa päivässä halkeilla verille asti.

    Kokeilin joskus aikanaan tuota Ceridalia myös, mulla se ei toiminut ollenkaan. Nyt sitten ostin The Body Shopista kuivaöljyä ja se taas auttaa! Mulla oli vielä pari viikkoa sitten iho melkein verillä oikeasta ranteesta, mutta nyt kuivaöljy-tehokuurin jälkeen iho punoittaa enää aavistuksen :) Nuo OPIn tuotteet kyllä kuulostaa hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä kuullosta kovin mukavalta :(. Tsemppiä ihosi kanssa. Toivotaan pian aurinkoa ja lämpöä :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...