Sivut

tiistai 14. tammikuuta 2014

31DC13 - Day 20: Ylimarmoroidut ranut (water marble)

Vesimarmorointi on kynsilakkauksessa se laji, joka ei oo koskaan tuntunut mulle erityisen vaikealta. Aikaahan se vie ja on toisinaan melko sotkuistakin, mut harmaita hiuksia tai ärräpäitä se ei aiheuta. Johtunee siitä, että oon onnistunut ekasta yrityksestä lähtien lähes joka kerta ihan hyvin. Poikkeus ei ollut tämäkään.

Hirmuisen hämmennyksen sen sijaan koin selatessani blogiani taaksepäin, kun etsin edellistä marmorointipostausta. Kuvittelin sen olevan ihan tässä muutama kuukausi sitten, mutta se olikin loppuvuonna 2012. Yli vuosi sitten siis! Häpeä.

Jälleen kerran piti kokeilla jotain vähän erilaista, kuin ennen, joten tässäpä nämä: ranskalaisen manikyyrin päälle vesimarmoroidut orvokit :).


Saanen heti kättelyssä pahoitella pikkurillin kynttä, joka otti rankemman puoleista pintakosketusta työpäivän aikana. Vaarallista tuo näyttöpäätetyöskentely ;). Huomasin vasta valokuvista tuon haaverin, joten aika hyvin se sulautui lakkaukseen :D.

Läpikuultavaa vesimarmorointia oon kokeillut aikaisemminkin, jos muistatte. Siinä oli ranujen sijaan alla liukuväri. Postaus löytyy täältä.

Nämä kynnet on tehty näin:
 1. Lakkasin valkoisen ranskalaisen kärjen Color Club French Tip -lakalla (ja sinä laitat aluslakan tietty, jos ei oo geelausta).
 2. Teippasin kynsien ympärykset sotkun minimoimiseksi.
 3. Tiputtelin lakat vesikuppiin tässä järjestyksessä: OPI Diva of Geneva, China Glaze Ahoy!, OPI Barre My Soul.
 4. Kuviointi, dippaus ja putsaus.
 5. Päälle Seche Vite pikakuivattaja.
Peukalonkynsissä kuviot oli minusta erityisen kivat ranskiksen päälle. Luonnollisestihan tilaakin on eniten.


Vasempaa nimettömään lakkasin koko kynnen valkoisella ja marmoroin siihen päälle. Olen tehnyt tällaisen lakkauksen blogini alkuaikoina ja voit halutessasi kurkata kuvat täältä. Tuo oli äärimmäisen kaunis marmorointi ja siitä syystä halusin kokeilla uudelleen. Nimettömässa oli yllämainittujen lakkojen lisäksi myös China Glaze Liquid Leather sekä OPI Princesses Rule! (ja Barre My Soul puuttuu).

Tässä lakkauksessa ei ollut muuta vikaa kuin se, että ne kulahtivat alle vuorokaudessa (eli jo kuvaushetkeen mennessä) hieman epäsiistin näköisiksi. Olivat kuulkaa kuitenkin sangen kauniit :).


Pari vuotta sitten ennätin haasteen tähän kohtaan jo reippaasti ennen joulua. Silloin marmoroin sydänaiheiset kynnet:Kumpi parempi?
Oletkos itse kokeillut läpinäkyviä vesimarmorointeja?19 kommenttia:

 1. Molemmat kivoja,mut noi alemmat ihanammat

  VastaaPoista
 2. Oooh, kauniit! Ite oon myös pari kertaa yrittänyt sydänkuviota, mutta kun en muutenkaan tässä marmoroinnissa ole mikään erityisen hyvä niin ei vain onnistu :D Sanon siis että edellisessä haasteessa kuvio on kivempi mutta tässä nykyisessä on kivemmat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tommoset jouluvärithän nuo on edellisessä. Ei ominta minua ollenkaan :P. Seuraavaksi siis pinkkejä sydämiä. Josko vaikka ystikseksi :).

   Poista
 3. Oi tollaset sydänmarmoroinnit mä haluisin osaa tehdä! Molemmat on kyllä taitavasti ja hienosti tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Colettelta mallia ja menoksi:
   http://www.youtube.com/watch?v=FHSy2VZtexM (linkki oli myös sydänkynsien postauksessa, toim. huom).

   Ja kiitos!

   Poista
 4. Oo, noi sydämet, upeat! <3 Tuollaisia on pakko kokeilla. Itse en oikein oo viel päässy sinuiks marmoroinnin kanssa, mut just otin haasteen vastaan että sitä tulee koittaa kerran kuukaudessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on samanlainen suhde one stroke -yritysteni kanssa. Tosin en lupaudu yrittämään kerran kuussa. Hannari minä ;).

   Poista
 5. Molemmat hienoja :) On siitä aikaa kun on itse tullut tehtyä marmorointia, mutta voisi pitkästä aikaa kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Niin se aika rientää, tuli huomattua :D.

   Poista
 6. Upeita molemmat! Ai että mä olen vähän kade, kun en itse oikein taida tätä taiteenlajia :oD Noo... vois tietty harjotellakki vähän enempi, niin taidot kehittys, mut kun hermot ei tahdo riittää :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Ymmärrän hyvin. One stroke -tekniikka on mun Akilleen kantapää :P.

   Poista
 7. Onpa hauska idea tehdä marmorointi ranskiksen päälle, ja ihana lopputulos.
  Itse en oo koskaan tehnyt vesimarmorointia, kun se kuulemma syö sen verran paljon lakkaa. Tai ehkä pitäiskin kokeilla niillä lakoilla, joista haluan eroon.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Koitin olla taas nokkela ja keksiä jotain erilaista :D.
   Kyllähän se syö lakkaa enemmän kuin normilakkaaminen, mut on lopputuloskin tosi ihana. Halvempia lakkojahan voi ostaa vaikka erikseen sitä varten, jos niikseen. Tosin itse oon käyttänyt kalliimpiakin, koska käyttätavaraahan ne on nekin, eikä ikuisia :).

   Poista
 8. Molemmat on upeat!! Noi sydämmet :o Kumpa mäkin vielä onnistuisin vesimarmoroinnissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Onnistut kyllä, eiku kokeilemaan. Googlaat idioottivarmat lakat heti alkuun, niin ei tarttee tapella vesimarmorointiin sopimattomien kanssa :).

   Poista
 9. Molemmat kauniita!!
  Tykkään läpinäkyvistä marmoroinneista paljon ja tykkään kyllä marmoroinnistakin ja odotan sitä haastepäivää innolla :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...