Sivut

perjantai 2. elokuuta 2013

Röpelötapettiranskis + Näin muokkaan -haaste


Tiedättekö sellaista röpelöpintaista tapettia, mitä käytettiin joskus 80-luvulla tai 90-luvun alussa? Sellaista, että jos laittoi käden tapetille, oli ihan pakko alkaa kynsillä salaa repiä kohokuvioita irti. Näiden kynsien teema on siinä :D.



Ranskikset on tehty geelin päälle Color Club Mrs. Robinson -lakalla, joka on iiiihana neonfuksiaviolettitaijotain. Kärjissä kaksi kerrosta, eli vähällä peitti ainakin näin pienelle osalle kynttä. Neonlakat myös kuivuvat minusta kivasti puolimattaiseksi, jolloin näkee helposti, milloin lakka alkaa olla kuiva.

Päälle halusin yrittää taas hiekkavirityksiä, joten päätin kokeilla vuoroaan odottanutta OPI Solitaire -lakkaa. Jännä tuokin lakka: se oli ihan pakko saada juuri sillä sekunnilla ja silti se on seisonut lakkaamatta koko kesän :P. Töpöttelin pikkusiveltimellä tuollaisia raitahässäköitä koristeeksi. 

Ennen kuvausta otin vielä pikaisen siivouksen kotona (sis. vessojen pesut), joten päällyslakaton Solitaire tykkäsi karata kynsien kärjistä. Nokkela minä. Ao. kuvasta näette kuitenkin sitä kohokuviotapettiefektiä haha.



Kuten arvata saattaa, värit ovat keturallaan jokaisessa kuvassa, neonlakasta kun on kyse. Ei ossoo. Osta siis tää lakka omaksi, niin tiedät, minä värinen se on livenä :D. En kylläkään omastani luovu.


Sitten vielä haasteeseen, jonka sain Sigiltä ZigiZtyle -blogista sekä Belegweniltä. Kiitos teille ihanat leidit :).

Säännöt:

1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!

No mutta aloitetaanpa.
Kuvaan kynsikuvat (parhaan mieheni) järkkärillä, joka on Canon EOS 60D. Turhan hifi kamera mulle, kun en osaa ottaa siitä hyötyä irti.

Tässä minikuvat muokkaamattomasta ja muokatusta rinnakkain (alempana suuremmat).



Käytän kuvien muokkaamiseen MacBookin iPhotoa. Kummoisiahan sillä ei tee, mutta oon kokenut sen ihan riittäväksi. Ainoa huono puoli on puuttuva tekstinlisäysominaisuus ja siitä syystä mulla ei edelleenkään ole vesileimoja kuvissani. Photoshop löytyisi kyllä pöytäkoneelta, mutten jaksa availla sitä, kun läppäri on kädenulottuvilla ja väsäilen muutenkin postauksia vähän kuva ja lause kerrallaan.


Muokkaamaton.
Rajaan ja käännän kuvaa tarpeen tai fiiliksen mukaan. Korjaan kuvasta pieniä virheitä, kuten näkyvät ilmakuplat lakassa, kuivat kynsinauhat tai haavat ihossa. Kovin paljoa en mielestäni fiksaa, mutta roisimmat jutut pois sormista, niin on kivempi katsella :).

Toisinaan säädän myös varjojen määrää ja valotusta.


Heitän haasteen seuraaville bloggareille:

Amoena
Annie
Liisa
Lila
Solja


17 kommenttia:

  1. Naurahdin ääneen kahden ekan lauseen jälkeen,sillä olen syyllistynyt moiseen :D
    Vanhassa asunnossa oli edellinen asukas tapetoinut sellaisella vaalealla kohokuvioisella tapetilla ja iltojeni huvi oli istua sohvalla, silitellä seinää sohvan takaa ja painella kynnellä siihen kohoon jälkiä samalla kun katselin hömppäohjelmiani. Tein sitä siis ajatuksissani, ja aina kun olin tehnyt, niin tajusin, että "eih,taas..." Onneksi tapetti oli vaaleaa ja jäljet eivät jääneet näkyviin ;-)
    Sama juttu tulee muuten mökkisaunassa, jos seinistä tulee sellaisia pihkakuplia,niitä on vaan pakko painella ja poksutella, kun ne siellä löylyjen lämmössä pehmenee :D
    (Ja kyllä, Kaisa lähtee nyt unille, juttujen taso sitä luokkaa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kuplamuovi aiheuttaa pakkoneurooseja myös! :D

      Poista
  2. Minäkin myönnän syyllistyneeni tapettin repimiseen! :D

    Näin mäkin voisin kuvitella käyttäväni enemmän hiekkalakkoja, ne ei muuten ole oikein mun juttu. Todella kauniit! Ja neoneita ei saa ammattilaisetkaan kuvattua oikein, joten ei huolta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihanaa, etten oo ainoa (terveisiä sukulaisille ja tutuille, kenellä on kohokuviotapetit ;D).

      Hiekkalakoilla saa kyllä hauskoja efektejä tehtyä :).

      Poista
  3. Onpas hauskat ranskikset! Hyvät värit ja Solitaire tekee kivan efektin kynnen pintaan :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kivannäköinen ranskis! Ja joo, anoppilassa on olohuoneen seinässä juuri tuollaista tapettia, monta kertaa olen sillä silmällä katsellut, vaan en ole uskaltanut rapsuttaa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)

      Joo ei varmaan kantsi ainakaan anopin silmien alla rapsutella ;D haha.

      Poista
  5. Ihanat kynnet! Kohotapetit on hauskoja, ja pakko sanoa etten ole koskaan repinyt sellaisia :D
    Muakin harmittaa vähän, että iPhotossa ei saa lisättyä tekstiä. Itse teen homman esikatselu-ohjelmalla ja kuvien pienentämisen kanssa. Se on aika passeli ohjelma vaikkakin yksinkertainen. Siinäkin on tuo kuvankorjaustyökalu, mutta jotenkin korjaan mieluummin valotukset sun muut iPhotossa. Koska yhdellä ohjelmalla ei vaan pärjää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun on pakko päästä kokeilemaan tapetin rapsutusta, se on aika terapeuttista ;D.

      Samaa systeemiä joskus testailin, mut olevinaan kaksi ohjelmaa on liikaa... Kuullostaa aika ankeelta tää mun panostaminen kuviin... :/.

      Poista
    2. No mutta hei, esikatselussa saa myös tehtyä valotuksen-, kontrastin- ym korjauset :)

      Poista
  6. Oi nätti lakkaus, tykkään:)

    VastaaPoista
  7. Mä niin muistan kohotapetit :D niitä oli pakko aina repiä ihan vähän edes :D nää on ihanat kynnet, tykkään :)

    VastaaPoista
  8. Mulle ei oo koskaan tullut mieleen, että noita kohokuviotapetteja voisi jotenkin repiä tai kynsiä. Oon joko ollu tyhmä tai sitten mua vastaan on tullut vaan jotenkin ihan vääränlaisia kohokuviotapetteja :D

    Mä oon seuraillut mielenkiinnolla tätä haastetta. Oon jotenkin kateellinen niille, jotka osaa ottaa kuvat jotenkin rennosti. Siis silleen "no mä vähän rajaan ja siinä se". Mä stressaan kynsien kuvaamista ja kuvien muokkausta niin paljon, että se oikeasti estää mua bloggaamasta ja koristelemasta kynsiä. Lakkaan kynsiä ihan vaan yhdellä värillä "että ei tarvi ottaa kuvia kun ei näissä oo mitään blogattavaakaan". Oikeesti haluisin palata siihen aikaan kun kännykällä nopeasti räpsäistyt ja muokkaamattomat kuvat kelpas mulle vielä ihan ongelmitta :/

    Ja kiitos haasteesta, tää on semmonen juttu, mistä jaksan kertoilla kyllä... Kunhan saan kuvattua jotkut uudet kynnet. Edelliset kynnet kuvasin joskus yli 2kk sitten :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaset kasaritapetit, jossa oli pulleita roiskeen näköisiä kohokuvioita, oli kaikista revittävimpiä :D.

      Tieto taitaa lisätä siis tuskaa kuvaamisessakin? Helppo on sanoa, että älä ota niin vakavasti, jos luonne käskee toista. Pitää tehdä sen mukaan, mikä itselle on jees. Mun kuvat on mun mielestä parantuneet huomattavasti verrattuna vaikka kahden vuoden takaiseen ja oon ihan tyytyväinen ainakin toistaiseksi, vaikka tiedän, että parempiakin voisi saada aikaan, jos jaksaisi ottaa kameran käyttöohjeen esiin ;).

      Tsemppiä sulle bloggaamiseen ja lakkaamiseen, kuvaamisesta puhumattakaan :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...