Sivut

torstai 8. joulukuuta 2011

31 Day Challenge: Päivä 20, vesimarmoroidut kynnet

Vesimarmorointi on Sannun juttu, tykkään :). Ainoa kehno puoli on se, että se ottaa liian paljon aikaa ja siksi sitä ei jaksa tehdä usein. Mulle sopivimpia on siis kuviot, jotka voi tehdä kuudella tiputtelukierroksella kymmenen sijaan, eli siis pikkurillit ja nimettömät sekä etu- ja keskisormet samalla kertaa ja sitten peukalot erikseen. Esimerkki tällaisesta kuviosta löytyy tästä.


Tässä siis haasteen 20. päivän vesimarmorointi.




Halusin tehdä tämän vuoden ekat jouluiset kynnet ja valitsin väriksi punaisen ja kultaisen. Lakat ovat OPI DS Reflection sekä China Glaze Swing Baby. Tein kynsiin joulusydämiä <3. Tällaista kuviota voi hyvin käyttää ystävänpäivänäkin, kuten teki vesimarmoirointivirtuoosi, Colette blogissaan. Tuton voit kurkata tästä.


Jokunen teistä on pyytänyt opetuspätkää aka tutorialia vesimarmoroinnista, mutta minusta ei nyt tällä erää opettajaksi ole. Nappasin kuitenkin pari kuvaa ja kerron mielelläni lisää, jos haluatte jotain kysyä :).


Sannun vesimarmorointivarusteet:
  1. Pahvimuki, jossa on haaleaa vettä, ehkä vähän lämpimämpää, kuin huoneenlämpöistä. Tässä vertailupohjana siis kotonani +23C lämmössä seisonut vesi, joka kädellä kokeillessa tuntui viileämmältä, kuin marmorointiveteni. 
  2. Varrastikku kuvioiden tekemiseen (tai dotting tool, appelsiinipuutikku, hammastikku, nuppineula,...).
  3. H&M-kuvasto alustana.
  4. Talouspaperia tikun pyyhkimiseen.
  5. Scotch-teippiä sormien suojaamiseen.
  6. Kynsilakanpoistoaine ja vanulappuja sormien ja kynsinauhojen siistimiseen.
  7. Valitut kynsilakat.
Ensin laitoin kynsiin aluslakan OPI Start to Finish (tykkään muuten käyttää tuota, koska siinä ei ole formeldehydiä, eikä tolueenia). 
Sitten kerros China Glaze White on White -lakkaa, jotta marmoroinnin värit näkyvät selvemmin.
Lopuksi teippaan pari sormea kerrallaan ja vesimarmoroin sitä mukaa :).


Teipatut näpit valmiina kastautumaan.


Sitten tippa kerrallaan lakkaa veteen suunnilleen keskelle mukia. Seuraava pisara laitetaan aina edellisen pisaran keskelle. Tämän sydänkuvion kanssa ei kannattaa odottaa, että viimeinen pisara on laajentunut, ennen kuin alkaa kuvioimaan.







Ja sitten dippailemaan :D.


Ei mulla mitään muhkuroita ole keskisormen kynnessä,
vaan se on vettä vaan :P.
Pikkurilli ja nimetön on tehty ensin ja niistä on poistettu teipit,
mutta kynsinauhoja ei ole vielä siistitty.

Ja sitä teippiä kannattaa käyttää... :).


Ja lopussa kiitos seisoo :).





Tässä näkyy upeasti, miten punainen väri vaalenee
keskelta laidoille, kun pisara laajenee.


Ajatuksena oli laittaa jotain koristetta muutamaan kynteen, mutten raaskinutkaan "pilata" nättejä sydämiä. Ehkä ihan hyvä niin :).





Mitä tykkäät? Olisko sinun mielestäsi kaivannut jotain sähäkkää mukaan?

10 kommenttia:

  1. Oi ku ihanat! Ei noihin tosiaan tarvi mitään koristetta, vaikka glitter kai sopis mihin vaan x)

    Ite oon ollut laiska marmoroimaan, kun tuntuu, että se vaan sotkee ja sotkee. Enkä malta tehdä kuvioita yksitellen, että kaikkin tulisi suht samanlainen, vaan yritän lykätä mahd. monet kynnet kerralla astiaan :D Ja tunnun myös valitsevan aina liian paksuja lakkoja, jolloin ne lakat uppoaa vaan pohjaa ja ääääh.

    Mutta viimeistään tässä haasteessa taas!

    VastaaPoista
  2. OMG! Noi on ihan henkeäsalpaavan kauniit *pihisee ja puhisee* Ei todellakaan tarvi mitään lisäkoristeita!

    VastaaPoista
  3. Aivan tosi ihanat! :) Se vois olla ettei sydän erotu jos lisäilee jotain...

    Vaihdatko tuon veden joka dippauksen jälkeen? Vai riittääkö että kerää lakat tikulla pois?

    VastaaPoista
  4. asetonihuuruja: Kiitti :). Sen oon huomannut, et jos tiputtaa liian ison pisaran ja turhan korkealta, niin silloinkin lumpsahtaa pohjaan :D. Mulla toimii aavistuksen paksuuntuneet ChG:n musta ja valkoinen ainakin oikein hyvin. Tosin kaikki lakat ei vaan toimi, niin ei...

    Papu: Tänks :) <3 Taitais mennä överiksi, jos lisäilis... Mietin tehdä sydämistä sellaisia joulukuusenkoristeita, et ois tehny jotkut lenkit niihin :D. Melkei hihityttää jo koko ajatus :D.

    Vanquish: Totta. Ja kiitos! En vaihda vettä kertaakaan dippailujen aikana, ellei joku lakka jää tosi paljon pieniksi paloiksi lillumaan. Silloinkin yleensä tiputan yhden pisaran lakkaa ja kerään tikulla uudelleen. :)

    VastaaPoista
  5. Siis kerrassaan upeat! En tiennyt edes että tuollainen olisi mahdollista!

    Sulla on muutenkin aina niin tyylikkäitä kynsiä. Sama idea ehkä kuin muillakin, mutta toteutus aina vain tyylikkäämpi, ihanaa! :)

    VastaaPoista
  6. Voi kiitos Pumpulipupu :). Ihana kommentti.
    Se on ihan totta, että useimmiten lakkaan kynsiä jonkun tuton mukaan tai mallista (ja parhaani mukaan linkitän!) ja se johtuu ihan siitä, että oon aika aloittelija kuitenkin loppujen lopuksi (ja toiset on keksiny niiiin ihania!). Vaikka kynsien lakkaaminen on ollut osa minua jo teini-iästä, niin himolakkaaja olen ollut vasta vähän toista vuotta :). Joskus sentään taiteilen jotain omastakin päästä :P.

    VastaaPoista
  7. Vau. Upein vesimarmorointi jonka olen nähnyt. Noi on uskomattomat! Ei todella tarvitse koristeita :) Sellaiset kuusenkoriste-koristelut kyllä olisi hauskat :D

    VastaaPoista
  8. Kiitos anonyymi! Jos oisin pystynyt kuvaamaan luonnonvalossa, niin ois ollut vielä parempi... Mut tällä kertaa näin :).

    VastaaPoista
  9. Vain pikkuisen kateellisena ihailen näitä mestariluomuksia! Todella taitavaa, ja ihanat lakkaukset!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...