Sivut

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Ohi aiheen: Virkaten viuhuvi kynsibloggaajan koukku

Olipa kerran kynsibloggaaja, joka oli hitusen kyllästynyt kynsien lakkaamiseen. Se oli ollut hänelle intohimoinen harrastus jo vuosia, mutta alkoi maistua toisinaan puulta. Hän ymmärsi, että olisi välillä tehtävä jotain muuta ja annettava itselleen aikaa, jotta lakkaamisenilo taas palaisi. Lakkapullo vaihtui muutamaksi illaksi virkkuukoukkuun.

Olipa kerran myös kolme jättimäistä vyötettä valkoista matonkudetta, jotka tämä muuan kynsibloggaaja raahasi kotiin aurinkoisena lopputalven päivänä. Kerimisurakka alkoi ja syntyi neljä isoa kerää, jotka jättivät appelsiininkin varjoonsa, kun koosta kilpailivat.


Kynsibloggaaja osasi virkata ketjusilmukan ja piilosilmukan ulkomuistista, mutta kiinteän silmukan ja pylvään tekoon oli parin vuoden tauon jälkeen kaivettava ohje esille. Tsemppauksesta ja viimehetken vinkeistä huolehti toinen kynsibloggaaja (jolle lämpimästi suosittelen myös käsityöosaamisen julkaisemista ihanassa blogissaan ;) ).

Juhannusruusumatostani tuli (ainakin ensimmiseksi tekeleeksi) ihan täydellinen <3. Kuvassa matto juuri valmistuneena, pientä oikomista vailla :P.




Ohje juhannusruusumattoon löytyy mm. Aika on taikaa -blogista. Trikookuteen menekki oli reilut 3 kg ja virkkasin 10-koon koukulla. Matosta tuli halkaisijaltaan tuolla ohjeella ja omalla, löyhällä käsialallani noin 140 cm. 

Juhannusruusu on helppo tehdä ja maton virkkaaminen oli tosi kivaa! Suosittelen kokeilemaan, jos virkkaaminen (ja pitsimatot) nappaa yhtään :).

Tässä vielä fiilistelykuva. t. ylpeä, virkkaava kynsibloggaaja



Kestääkö sulla koukut tai puikot käsissä? :)


31 kommenttia:

  1. Vau, tosi hienon maton oot tehnyt. :) Mä tykkään kans virkata. Se on kivaa puuhaa.

    VastaaPoista
  2. Tosi nätti ja ei tuu virkattua/kudottua se rasittaa aika lailla mun oikean käden poikki menneitä sormia.Ne pakolliset mitä yläasteella piti tehä siihen on jääneet.Äitini kyllä kutoo =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmin paikka tuollainen onnettomuus :/. Onneksi sulla on äiti kutojana :). Meilläkin anoppi hoitaa pakolliset villasukat ja lapaset jälkikasvulle :D.

      Poista
  3. Ooh, hieno! Heti alko tehdä mieli ryhtyä tekemään samanlaista, vaikka en kyllä tosiaankaan osaa mitään missä tarvitaan koukkuja tai puikkoja tai mitälie. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kun hommiin! Tuo oli niin rentouttavaa ja hauskaa ja nopeeta! Matto tuli tosi äkkiä valmiiksi ja edistyi pienessäkin ajassa ison palasen, kun kude on niin paksua. Kiitollista hommaa :). Netissä on pilvin pimein videoita ja kuvitettuja ohjeita silmukoista, jos on päässyt unohtumaan. Itsekin aloitin virkkaustreenit muutama vuosi sitten ihan tyhjästä :P.

      Poista
    2. Ei kyllä vois sanoa, että on päässyt unohtumaan kun en oo varmaan ikinä maailmassa tehnyt mitään muuta millään koukuilla tms. kun sitä tavallista silmukkaa jonoon. :D Oon viettäny pakolliset käsityöajat koulussa puukäsitöiden parissa, tosin niitäkään en varsinaisesti voi pahemmin sanoa osaavani. Sorvaus kyllä varmaan onnistuis vieläkin! :D Ehkä pitäydyn siis ainakin vielä vaan kynsien lakkauksessa.. :)

      Poista
  4. Jee, hieno on, ihastelinkin tätä jo feisbuukin puolella mutta en tainnut kommentoida mitään :) Virkkaaminen ei oo koskaan ollut meikäläisen lempipuuhaa, neulominen sitäkin enemmän. Tosin siinäkin on tullut nyt jotain ihme taukoa pidettyä monta kuukautta, pitäisi taas ryhdistyä ettei taidot vallan ruostu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taittuu neuloenkin, mut teen aina liian isoja juttuja :P. Ihme homma, ettei osaa tehdä sopivaa, vaikka on mallitilkut ja kaikki :D.

      Poista
  5. Vautsi, hieno! Mulla on noi käsityöt vähän niin ja näin, toissajouluksi tein vinon pinon pipoja, sitten innostus lopahti ja sen verran saanut aikaan että nyt alkuvuonna sain tehtyä yli vuosi aiemmin kesken jääneen loppuun.. :D Virkkaaminenkin kyllä voisi kiinnostaa, joku tuommoinen matto tai vaikka kaitaliina pöydälle.. Sen verran paksusta materiaalista että ei ihan pientä näpräämistä tarvitsisi tehdä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIinhän se taitaa mennä, aaltoillen. Muutama vuosi sitten minäkin neuloin ja virkkasin paljon, mutta sitten alkoi kynsien lakkaaminen kiinnostaa enemmän. Nyt taitaa olla taas päin vastoin. Tällä erää tosin polttelee myös ompelukoneen kaivamien naftaliinista, mut se onkin sitten mulle jo ihan uusi maailma. :P

      Poista
  6. Tosi upea! Hatunnosto uudesta aluevaltauksesta:) Virkkaaminen on kivaa mutta mä en osaa (vielä) muuta kuin koreja. Niitä onkin sitten meillä joka puolella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kori! Nerokasta! Kiitti Sissi! Miksemmie tajunnu tätä aikaisemmin? :P Tarttee lelukoreja lapsille, saakohan virkkaamalla tehtyä tarpeeksi isoja sellaisia kartionmallisia? goooogleee.. :)

      Poista
  7. Mä joudun useana iltana valitsemaan, että lakkaanko tänä iltana kynnet vai neulonko... Molemmat on niin lähellä sydäntä <3 Nyt olisi puikoilla villatakki itselle ja villasukat enolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on valintoja :). Onneks illat riittää molempiin.

      Poista
  8. Voi miten kaunis! :) Mä innostuin kutomisesta pari talvea sit, mutta se sit vähän jäi. Tänä talvena mä kaivoin puikot taas kaapista.
    Pakko ottaa kyllä toi ohje ylös, jos vaikka innostuis joskus väkertään maton. Kiitti tästä postauksesta siis! 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kiva että viihdytti tämänkin, vaikka aika kaukana on kynsistä :P. Kannattaa kokeilla, on aika palkitsevaa :).

      Poista
  9. Mää innostuksen tai tarpeen tullen tehtailen bambulangasta luutuja. Nytki on työn alla parhaillaan... :D (Voisit muuten lahjoittaa tuon tekelees mulle. Sopis meijän makkariin hienosti... :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...mutta kun tuo meidän makkari jäisi sitten ilman mattoa ;P.

      Poista
  10. Vau, tosi upea ! Itse olen enemmän neulomisen ystävä, mutta nyt saattoi vähän virkkauskärpänen puraista. ;)

    VastaaPoista
  11. Vau miten hieno! :)
    Tykkään virkkaamisesta (ja jopa osaan!), mutta en ole tehnyt sitä pariin vuoteen. On vaan unohtunut. Osaisinkohan tuollaisen maton tehdä.. Mistä tuota kudetta ostit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Taatusti osaat, tuo on oikeasti tosi helppo. Itse en oo kovin paljoa oikeesti virkannut ja ihan kätevästihän tuo kävi. Ostin kuteet Esmetexistä (esmetex.fi, myyvät muistaakseni Taitomaan Shopin kautta verkossa), kun se on kotini lähellä. Netistä löytyy halvemmallakin kilohinnalla, mutta postarit toisaalta jäi nyt maksamatta, kun hain paikanpäältä. :)

      Poista
  12. Mä niiiiin en ikinä kykenis tähän, koska kultakalan keskittymiskyky...:D

    VastaaPoista
  13. Mulla taas on ontelokuteet (valkoisena myös!) kaapin täytteenä ja megavirkkuukoukku tyhjänpanttina. Mattoa itsekin ajattelin kuteet hankkiessani.. Pitäisiköhän inspiroitua pääsiäispyhinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun virkkaamaan! Matto tulee niin nopeesti valmiiksikin. :)

      Poista
  14. Siitä tuli hieno! Virkkuut ei ole oikein mun juttu, vaikka aina toisinaan sitä yritänkin. Kaikki näprääminen on mukavaa kylläkin. Kynnet tosin ovat jääneet vähän näpräämisen jalkoihin, nytkin on viikon vanhat lakat hieman kulahtaneina kynsillä.

    VastaaPoista
  15. Toistan itseäni, mutta hieno siitä tuli! Löysemmällä käsialala virkatusta matosta tulee myös "pehmeämpi" tietyllä tapaa, kuin oikein tiukkaan tehdystä :) Ihan vielä en ole jostain syystä valmis käsitöitäni kauheasti esittelemään blogissa, jostain syystä jokaisessa "uudessa" jutussa epävarmuus tulee tielle. Btw, linkki johtaa yhteen viimevuotiseen postaukseeni, ei varmaan tarkoituksella..? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja niin toistan minäkin: kiitos avusta :). Joo, sellainen mukavan taipuista tuosta tuli, kun pelkäsin, että trikookuteella tulee tönkkö. Ja höpönhöö, sulla on ihan mahtavia töitä ollut näkösällä, eetteriin vaan!
      Joo sori, puolivahingossa meni... Siinä postauksessa oli lopussa mainintaa käsitöistä, niin ajatuksissani linkkasin. Muutin tuon ohjautumaan etusivulle :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...