Sivut

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mikä ihmeen Faby?

Sain ilokseni käsiini Kauneutta.com:sta muutaman lakan merkiltä, johon olin netissä törmännyt vain paristi aiemmin, enkä ollut liiemmin edes kiinnittänyt huomiota siihen. Mikä ihmeen Faby, mietin, ja google alkoi laulaa.

FABY on italialaisen, jo yli 30 vuotta kansainvälisillä kosmetiikkamarkkinoilla vaikuttaneen perheyrityksen, Faby Linen perustama tuotesarja. Se perustuu periaatteeseen, jossa yhdistyvät perinteet, innovaatio ja korkea laatu. FABY sisältää tällä hetkellä mm. noin 200 sävyn kynsilakkavalikoiman sekä alus- ja päällyslakat, hoitotuotteet, kynsinauhaöljyt, lakanpoistoaineet ja pikakuivattajat. 

Oman kiinnostukseni herätti juuri laaja valikoima, eurooppalaisuus (lakat valmistetaan Ranskassa) sekä kehuttu laatu. Tässä minun ensilakkaukseni Fabyn lakoilla I'm Not Crazy! ja Violet Cookies:I'm Not Crazy! on sievä, sinertävä vaaleanvioletti cremelakka, joka kyllä näytti heti alkuun Fabyn kynnet. Lakka oli helppo työstettävä: se levittyi kauniisti, kuivui oikein mallikasta vauhtia ja kaksi pigmenttistä kerrosta riitti pitkille kynsilleni. Ei moitteen sanaa täältä päästä. Violet Cookies, tuo punertava, violetti creme, ei sen sijaan ollut ihan niin antautuvaa sorttia, vaan osoittautui hitusen ohuemman oloiseksi, kuin I'm Not Crazy! Luonnossa en huomannut peittävyydessä juurikaan eroa kynnellä, mutta valokuvasta näkyy, ettei tässä kuvassa olevat kaksi kerrosta peitä ihan täysin. Kuivumisaika oli kuitenkin nopea, joten kolmaskaan kerros ei olisi aiheuttanut kovin suurta päänvaivaa. 

Testasin myös tähän lakkaukseen nyt toista kertaa kynsivinyylejä, joita tilasin joskus joulunalla (minä myöhäisherännäinen). Eka yrittämä meni hitusen penkin alle, kun en ollut tarpeeksi huolellinen liimauksen kanssa, mutta tällä kertaa sujui ihan hyvin.Lakan kestosta en ole paras sanomaan yhtään mitään, koska lakkaan geelatulle kynnelle. Hyvinhän nämä pysyi, kuten tekee lähes lakka kuin lakka. Kynsien kulmiin tuli kulumaa jo ensimmäisen vuorokauden aikana, mutta niin tapahtuu aina, koska käytän kynsiäni todella huolettomasti (en siis varo niitä).Fabyn pullo on jotenkin hauska, täyteläisenmallinen pullero, ja korkki sopivan pitkä napakkaa otetta varten. Suti on tasapäinen, suunniteltu tarkkaa lakkausjälkeä ajatellen ja se koostuu lukemani mukaan noin 400 joustavasta harjaksesta. Minähän en ole pyöreäpäisten lakkasutien ystävä, joten tämä sopii mulle paremmin kuin hyvin (y). Kynsilakat on myös nimetty kekseliäästi mm. kirjallisuuden, elokuvien, matkailun, musiikin ja satujen mukaan.


Ja mikä parasta: Faby-lakat ovat "5-free", mikä tarkoittaa, etteivät ne sisällä haitallisia ja tarpeettomia lisäaineita, kuten formaldehydi, formaldehydihartsi, dibutyyliftalaatti, tolueeni tai kamferi. Lakat ovat myös täysin vegaanisia, eikä niitä ole testattu eläinkokeilla.


Yksi pullo odottaa vielä testaamista kynsille, enkä usko pettyväni senkään kanssa. Tikulla se ainakin käyttäytyi näistä kolmesta parhaiten. Tämän yhden lakkauskokemuksen perusteella en kuitenkaan Fabya vielä ihan ykköseksi rankkaa omalla lakkamerkkisuosikki-listallani, mutta hyvää vauhtia on matka ylöspäin! Ainakin voin jo erittäin lämpimästi suositella kokeilemaan :).


Olen saanut nämä kynsilakat testattavakseni Kauneutta.com-verkkokaupasta, joka toimii myös Fabyn maahantuojana Suomessa. Lakat maksavat 15 €/kpl ja yli 40 € tilaukset toimitetaan ilman postikuluja (alle 40 € tilauksissa toimituskulu 3,90€).


Onko Faby sinulle tuttu merkki? 
Ja kenelle muulle tulee väkisin mieleen Futurama-piirrossarja tuosta logosta :D?

8 kommenttia:

 1. Hei miten kiva on lukea Fabystä myös kynsisiskon blogista :) ei haitanne että linkkaan postauksesi minun tulevaan Faby postaukseeni? Ihastuin sarjaan, tuntuvat hyvinkin laadukkailta ja pullon malli sekä harja olivat minun mieleeni. Käy kurkkaamassa aiempaa Faby postaustani, muutama on vielä vireillä ja tulossa lähiaikoina :)

  Tosi kivan väriset lakat, tuosta punertavasta odotan postausta! Violeteista tulee mieleen herkut OPI-violetit, mustikkamaito ja sellaiset HTF sävyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa ollenkaan, kiva vaan, jos linkkaat. Multa tulee kans sit tosta kolmannesta, niin linkitän sun blogiin. Ihana se punainen lakkakin <3.

   On kyllä laadukkaanoloinen sarja, näin ensitestin perusteella. Kiva päästä kokeilemaan vähän lisääkin 😊.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No nyt oot kuullut Fabysta :)! Kiitti :)

   Poista
 3. Tästä merkistä olen aiemminkin lukenut hyvää, pitääkin jossain vaiheessa hommata näitä testiin :)

  VastaaPoista
 4. Miittikassista putkahti yksi Faby, joka oli pullossa ihan karsean näköinen mutta kynsillä ihan kiva, tein sillä joulun tienoilla piparkakkukynnet. Hyvälaatuinen oli. Vähän yllätyin näitten lakkojen hinnasta, pullon ulkonäkö on minusta jotenkin tosi "halpa" ja kuvittelin näiden maksavan ihan muutaman euron, joten OPI:n ja Essien hintatasoa vastaava lukema oli aika shokki :D
  Teit tosi kauniit kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emma :). Kappas, mulla on mennyt sun postaus ihan ohi. Pitääkin kaivella esiin :). Minusta tuo pullo on oikein napakka ja laadukas, mutta ehkä tuo Futurama-fiilis tuo jotain ysäri-2000-tuntua mukaan :D. Hinta on tosiaan aika reilu, joskin oon samaa mieltä myös OPIn ja Essien normihinnoista täällä Suomen maassa...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...