Sivut

maanantai 13. lokakuuta 2014

Lettimekko ja mätsäävät kynnet

Kädentaidot on metka juttu ja arvostan kovasti kaikkea itsetehtyä. Tokihan kynsien lakkaaminen ja geelikynsien harjoitteleminenkin lukeutuu samaan kastiin, mutta välillä tekee aina mieli kokeilla jotain, mikä ei ole niin tuttua. Neulominen multa sujuu auttavasti ja virkkaamistakin oon opetellut viime vuosina. Taannoin väsäsin ne pari juhannusruusumattoa, muistattekos. Tällä kertaa ei kuitenkaan puikot, eikä koukut vetäneet puoleensa, vaan ompelukone. Sellaisenkin omistan, kiitos vanhemmilleni :).

Tilasin keväällä itselleni legginsit, joissa on tosi hieno Maija Louekarin suunnittelema lettikuosi. En oo kokenut olevani järin leggarityttö aiemmin, mutta tässä kuosissa joku veti kovasti puoleensa. Nuo on ihan täydelliset mustan, lyhyen mekon ja Ava-korkkareideni kanssa. Tilasin sitten samaa kangasta myös palana mekon verran ja ja kaivoin huutonetistä lehden, jossa oli haluamani helppo mekkokaava.

No mutta. Idea mekkoon on peräisin Tilkunpaikka-blogista (kiitoos<3!), kangas Vimma Companylta, ohje Suuri Käsityö 2/2014 -lehdestä ja ompelukoulu for dummy toteutettiin äitini toimesta hänen keittiössään (kiitti äiti!). Lähdin hommaan nimittäin ala-asteen käsityötuntien oppien pohjalta, mitä nyt jotain verhoja olen ommellut sen jälkeen. Kaavojen piirtelyt ja kankaiden merkkaamiset vaati siis vähän muistuttelua ;).

Ja tällainen siitä sitten tuli. Minun lettimekkoni <3.



Mekon ensiesiintymiselle työmaallani piti tietenkin lakata mätsäävät kynnet. Testiin pääsi vihdoin Kiko 329 Pale Grey, joka olikin vallan kelvollinen kaveri. Koristeeksi leimasin tuplana suosikkisulkakuvioni (joka jotenkin muistutti hitusen noita lettejä?! :D), lakkana musta Essie Licorice ja tummanharmaa/hopea OPI Lucerne-tainly Look Marvellous.





Sellainen lettisetti. Tykkään hulluna molemmista, eikä taatusti jäänyt viimeiseksi ompelutyökseni tuo mekko. Loikkailetko sinä koskaan kättentaitojen kera toiseen maailmaan? :)




35 kommenttia:

  1. Onpas hieno mekko ja kynnet myös :) Minäkin tykkäisin opetella ompelua, mutta mun ompelukoneeni kieltäytyy ompelemasta kauniisti mitään joustavaa kangasta, joten en jaksa edes yrittää tehdä mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Papu. Opettele kankaalla, joka ei jousta? :) Oli kyllä äidin apu todellakin tarpeen tämän projektin kanssa ja erityisesti oli kivaa se yhdessä puuhastelu :).

      Poista
  2. Kylläpä on kaunis mekko ja kauniit kynnet. Ihan nyt voin sanoa, että kateeksi käy :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3! Mullakin oli mekkokateus Tilkunpaikka-blogin takia, mutta onneksi sain vielä palan tuota kangasta :).

      Poista
  3. Ihana mekko ja nätit kynnet :) Pysyttelen virkkauksen parissa, mutta ois mahtava osata ommella vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on virkkauskin vielä vähän lapsenkengissä, mutta harjoittelua, harjoittelua :).

      Poista
  4. Ihana mekko! Ja kynnet. :)
    Pari kaulaliinaa olen tehnyt, ja pari vuotta sitten innostuin neulomaan vinon pinon pipoja, unohtui vaan sekin puuha johonkin. Virkkaamisen haluaisin opetella, ei ole ensimmäistäkään silmukkaa muistissa. Joku semmoinen iso virkattu kori olisi kiva tehdä, tarttisin vaan kädestäpitäen-ohjeet kun en niistä kuvista ota kyllä mitään selkoa.. nyt kyllä tuli mieleen että youtubestahan varmaan löytyisi ohjetta siihenkin. :)
    Nyt joku aika sitten väsäsin kynsilakkakorviksia yli oman tarpeen, ja jossain vaiheessa olin innostunut origameista.. Kynsiharrastus on mulle aika poikkeuksellinen siinä mielessä kun innostus ei siihen ole kadonnut, puoltoista vuotta tätä hurahdusta takana :) Muut näpertelyt vähän unohtuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti rose86 :). Netistä löytyy tosiaan hyviä videoita. Niiden avulla itsekin opettelin, kun innostuin muutama vuosi sitten salomoninsolmuista ja väsäsin huiveja ja ponchoja :).

      Poista
  5. Onpa kyllä kaunis tuo kuosi <3 En osaa ommella edes verhonsaumaa suoraan menettämättä hermojani joten en yritä edes:D

    Ps. onko nää kuvat jotenkin tavallista suurempia kun latautuvat tosi hitaasti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on :). Verhosaumat onkin kuulemma vaikeimpia, kun pitää ommella pelkkää suoraa :P.

      Ps. Pistin saman asian merkille aamulla, kun kurkkasin blogiin. Tarkoituksella en oo suurentanut kokoa, joten liekö vahingossa klikkasin vikaan. Tai sit oon niin ruosteessa, et unohdin, miten pitää laittaa :P ;). Pitää fiksata illalla, kun pääsen oman koneen ääreen. Pahoittelut hitaudesta :).

      Poista
  6. Mäkin niin haluaisin oppia tuon jalon taidon, mutta mun käsissä ompelukone ei suostu tekemään mitään kuten haluan... Kyllä mäkin yksinkertaisia juttuja saan tehtyä, mutta en mitään suurempaa. Kutominenkaan ei onnistu, olen todella huono saamaan tasaista jälkeä aikaiseksi. En ole siis kädentaitojen ihminen ollenkaan, ihmettelin suuresti aluksi miten kynsien lakkaaminen voi ollakin niin helppoa mulle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuloessa mullakin on ongelmana löysä käsiala, josta johtuen en saa koskaan aikaan mitään sopivaa :D.

      Poista
  7. Ompa nätti mekko! Voisin itsekin käyttää tuota :)

    VastaaPoista
  8. Jei, Ompelua. Minä olen aika nuoresta asti tehnyt paljon vaatteita ompelemalla. Nyt kun lapset on pieniä, olisi kiva ommella niille paljonkin (kankaitakin olisi), mutta koneet on vintillä tilanpuutteen vuoksi, niin harvoin niitä tulee kaivettua esiin. Oikein mätsäävä kokonaisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii, kaiva ihmeessä kone esiin :). Mulla on seuraava etappi opetella käyttämään saumuria! :)

      Poista
  9. Oho! Hienon mekon sait aikaan. Mä en uskaltaisi edes yrittää :D ja kynnet sopivat tyyliin kyllä ihan täydellisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitti Ria :). Ja ihan itse tein, mitä nyt äiti joutui vähän suomentamaan ohjetta ja jelppaamaan parin hankalamman kohdan ompelemisessa :P.

      Poista
  10. Upea mekko ja upeat lakkaukset... <3
    Ps: Sori ku en oo muistanu sua potkia persuksille... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3. Ei haittaa, osuin itsekin näköjään omaan ahteriini :P.

      Poista
  11. No mutta wau! Tosi hienosti tehty mekko! Ja sun kangas on leikattu oikeaan langansuuntaan :) Täytyy kyllä sanoa, että tuppukyntisenä ihmisenä menin noista sinun kynsistä sanattomaksi. Käsittämättömän hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiii Tiina :)! Joo niin on leikattu, jei! Ja kiitos kehuista :)

      Poista
  12. Aiiiivan törkeen hienoja molemmat aikaansaannokset! Mähän olen ensimmäiseltä koulutukseltani ompelija eli välineitä ja teoriassa taitoakin, mutta... Mitäs sitä suutarin lapsista sanottiinkaan XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3. Juu niillähän ei ole kenkiä, vaimitensenytmeni ;P. Ois ihanaa, jos ois ihan ylimäärinen huone kaikenmaailman harrastuksia varten ja sais olla työvälineet käyttövalmiina aina. Se sotku on ihan nounou ainakin mun ruokapöydällä, missä tätäkin mekkoa puuhasin.

      Poista
  13. mites tämä postaus on lipsahtanut ohi mun silmien? :o tosi kaunis mekko ja kynnet sopii siihen ku nakutettu! Itehän en koske ompelukoneeseen vaikka maksettais :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie oon niin kamalan huomaamaton, niin siks :P. Kiitos kehuista :)

      Poista
  14. Tosi makea tuo lettimekko sekä tietysti lettikynnet! On kyllä myönnettävä, että ompelukärpänen vähän puri tämän postauksen myötä.. :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...