Off topic, ihan hitusen, mutta a girl's gotta do what a girl's gotta do. Nimittäin jakaa resepti helppoon, nopeaan ja ihan liian hyvään raakasuklaaseen, jota nyt vaan on oltava aina jääkaapissa, kun päivittäinen suklaatarve nostaa päätään.
Oon kokeillut valmistaa muutamalla eri reseptillä raakasuklaata, mutta tämä on osoittautunut suosikiksi toki hyvän maun, mutta myös helpon valmistustavan takia. Kaikki ainekset vain tehosekoittimeen ja ainoa, mihin tarvitsee lämpöä, on kaakaovoin ja kookosöljyn pehmentäminen. Ei siis lämpötilojen vahtimista (jotta suklaa pysyy raakaruokana)!
MAAILMAN PARAS (JA HELPOIN) RAAKASUKLAA
1 dl cashewpähkinöitä liotettuna ja murskattuna
1 dl kaakaovoita (lämmitettynä)
5 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (lämmitettynä)
5 rkl raakakaakaojauhetta
5 rkl kotimaista luomuhunajaa
1 tl vanijauutetta/-jauhetta
hyppysellinen hienoa merisuolaa
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita. Laita esim. lasivuokaan leivinpaperia pohjalle, kaada suklaa vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leivinpaperi on tarpeellinen, koska suklaa on jähmettyessäänkin aika pehmeää, joten se ei lähde vuoasta muuten irti (jep, kokeilin (y) ). Kun suklaa on jhmettynyt, leikkaa se paloiksi ja nautiskele.
Tähän kuvaamaani suklaaseen ripottelin ennen jäähdyttämistä päälle vielä paloja taatelia, saksanpähkinää, mantelia, macadamiapähkinää, hasselpähkinää ja parapähkinää.
Ohjeen olen saanut ystävältäni ja hän omalta ystävältään, enkä siis valitettavasti tiedä sen perimmäistä alkuperää. Jos sinä tiedät, niin hihkaise :).
Ihanaa herkkua tämä on joka tapauksessa! Ei muuta kuin kokeilemaan :).
Mulla on vielä helpompi keino saada suklaata! Ostan sitä kaupan hyllystä - nopeaa ja vaivatonta ;)
VastaaPoistaHaha, voihan sen noinkin tietty tehdä ;)
PoistaKuulostaa hyvältä! Täytyy kyllä kokeilla. Tässä on sekin hyvä puoli, että tuo toinen puolisko on allerginen pähkinöille, niin saan kaiken itselle :P
VastaaPoistaKokeile ihmessä, on hurjan hyvää ja ihan terveellistäkin O:).
PoistaMeinasin sanoa, et pähkinät voi korvata vaikka taatelilla, goji-marjoilla, karpaloilla tai rusinoilla, mutten sanokaan, koska sit et sais kaikkea itsellesi ;).
Näyttää ja kuullostaa erittäin herkulliselta :P Tykkään raakasuklaasta, mitä nyt olen sitä päässyt toisten valmistamana maistamaan, mut vesihauteen kanssa värkkäämisen vuoksi en ole jaksanut itse ruveta testaamaan. Kiitti kun jaoit tän ohjeen, ja hyvä tietää että onnistuu ilman vesihaudettakin, joten eikun kokeilemaan :D
VastaaPoistaVesihauteessa mä oon nuo rasvat pehmittänyt, mut onnistuu varmaan kattilassa suoraan liedelläkin, kunhan tosi pienellä lämmöllä ja ihan hetken, ettei lämpötila nouse liikaa :).
PoistaOkei, mut ehkä mä silti tän sun postauksen innoittamana viikonloppuna pistän "suklaatehtaan" pystyyn :D
PoistaNam! Ei kyllä onnistuisi meillä tuollainen jääkaapin vakiovarustus, en mahtuisi kohta ovesta ulos... :D
VastaaPoista:D. Tätä ei pysty syömään kuin palan-pari kerrallaan :P :D.
Poistaohhh miten herkullisen näköistä!
VastaaPoistaJa on hyvveeee! :)
PoistaTuu tekeen mulle... :D
VastaaPoista